Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla – Pikaopas matkasi suunnitteluun

Matkavinkkeja ja tekemista maailmalla png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Matkavinkkejä: Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä matkoilla maailman. Pikaopas matkasi suunnitteluun matkustatpa melkein minne tahansa!

Contents show • mostrar
  • Helppo pikaopas matkan suunnitteluun ja viimeiset vinkit kun olet jo paikan päällä.
  • Mitä kannattaa tehdä matkakohteessasi?
  • Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus

Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla – Pikaopas matkasi suunnitteluun

6 perusvinkkiä mille tahansa matkalle

Arvoisa lukija,

olitpa kokenut matkustaja tai ensikertalainen, on aina uutta opittavaa ja löydettävää matkallasi. Ylläolevissa pikaoppaissa kerromme parhaista matkavinkeistä ja tekemisistä matkakohteissa ympäri maailmaa. Tässä lisäksi 6 perusvinkkiä minne tahansa matkustatkin.

1. Lue ja ota selvää kohteesta ennen matkaa

Ennen kuin edes varaat matkasi, on tärkeää tutkia matkakohde, kuten paikalliset tavat, kieli ja valuutta. Selvitä, millainen sää on oleskelusi aikana ja mikä on paras aika vuodesta matkustaa minne matkustat. 

Sinun tulisi myös tutkia karttoja ja alueen parhaita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotta voit suunnitella matkasuunnitelmasi vastaavasti.

2. Varaa majoitus etukäteen

Kun olet päättänyt minne matkustat, on aika varata kuljetus, majoitus, retket ja aktiviteetit. On aina hyvä varata etukäteen, jotta saat parhaat tarjoukset ja saatavuus on taattu. Lue myös mitä retkiin kuuluu ja ota tarvittaessa palvelun tarjoajiin yhteyttä jos sinulla on kysyttävää.

Voit käyttää online-varaussivustoja hintojen vertailuun ja lukea muiden matkailijoiden arvosteluja.

3. Pakkaa älykkäästi

Kun on kyse pakkaamisesta, vähemmän on usein enemmän. Ennen kaikkea liikkuminen kevyillä laukuilla on mukavampaa. Ota mukaan vain välttämättömät tarvikkeet ja jätä matkalaukussasi tilaa matkamuistoille. 

Muista pakata mukavat paikallisiin oloihin sopivat kengät ja vaatteet tai osta ne paikan päältä. 

Älä unohda ottaa mukaan tarvittavia lääkkeitä ja matkustusasiakirjoja. 

4. Kokeile paikallista ruokaa

Yksi parhaista asioista matkustamisessa on kokeilla uusia ruokia. Ole seikkailunhaluinen ja kokeile paikallisia ruokia. 

Kysy paikallisilta asukkailta suosituksia parhaista ravintoloista. Saatat löytää uuden suosikkiruokalajin tai -reseptin kotiin. 

Vältä raakoja ruokia ja salaatteja, jos et ole varma että ne on pesty ja valmisteltu hyvin. Ennen matkaa voit apteekistasi kysyä bakteerilääkkeitä suoliston totuttamiseen matkakohteeseen. Etenkin trooppisilla kaukomatkoilla se on suositeltavaa. 

5. Tee opastettu kierros

Opastettu kierros on loistava tapa oppia matkakohteesi historiasta ja kulttuurista. Voit valita kävelykierroksia, pyöräretkiä tai jopa ruokaretkiä. 

Asiantunteva opas kertoo sinulle tärkeää ja antaa vinkkejä matkakohteestasi.

6. Pysy turvassa

Lopuksi on tärkeää pysyä turvassa matkoilla. Ole tietoinen ympäristöstäsi ja vältä kuljettamasta suuria määriä käteistä tai arvoesineitä. 

Pidä passisi ja muut tärkeät asiakirjat turvallisessa paikassa. Tutki mahdollisia huijauksia tai turvallisuusongelmia määränpäässäsi ennen kuin lähdet matkalle.

Matkakohteen valinta

Ensimmäinen askel matkan suunnittelussa on kohteen valinta. Mieti, millaista matkaa haluat ja mitä haluat nähdä ja kokea. Haluatko lomailla rannalla, tutustua uuteen kaupunkiin vai kokea jotain ainutlaatuista?

Lentojen ja hotellien varaus

Kun olet valinnut kohteen, on aika varata lennot ja hotellit. Vertaile eri lentoyhtiöitä ja hotelleja löytääksesi parhaat hinnat.

Tekemisten suunnittelu

Matkakohteessasi on paljon tekemistä. Voit tutustua nähtävyyksiin, käydä museoissa, osallistua retkille tai viettää aikaa rannalla. Suunnittele tekemisesi etukäteen, jotta et ota turhaa stressiä matkan aikana.

Varaa matkavakuutus

Matkavakuutus on tärkeä, jos jotain menee pieleen. Se korvaa esimerkiksi sairauskuluja, matkatavaran katoamisesta aiheutuneita vahinkoja tai matkaohjelman muutoksia.

Opettele muutamia paikallisia sanontoja

Opettele muutamia paikallisia sanontoja, jotta voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin.

Ole joustava

Matkat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Ole valmis tekemään muutoksia matkan aikana.

Lue kuvauksia ja lisätietoja

Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla -blogissa on paljon tietoa eri matkakohteista. Voit lukea kuvauksia ja lisätietoja eri nähtävyyksistä, retkistä ja aktiviteeteista.

Tarkista samalla hinnat ja saatavuus

Blogissa on myös linkkejä eri palveluntarjoajille, joten voit helposti tarkistaa hinnat ja saatavuuden.

Lopuksi, nämä matkavinkit ja asiat ympäri maailmaa auttavat sinua suunnittelemaan onnistuneen ja nautinnollisen matkan. 

Muista ottaa selvää  matkakohteestasi, varata majoitus etukäteen, pakata älykkäästi, kokeilla paikallisia ruokia, lähteä opastetulle kierrokselle ja pysyä turvassa. 

Hyvää matkaa!

Lassi Pensikkala


MSc Econ Lassi Pensikkala International Business Consultant
Lassi Pensikkala, matkailun asiantuntija, AmerExperience.com/TB – Pidän lukijani ajan tasalla heitä kiinnostavista uutisista.

Lue nyt ILMAISEKSI – Matkalehti Amer Experience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

AmerExperience – Ainoa monikielinen matkailu-uutisten toimittaja

Uusimmat matkaotsikot – lue nyt! Uutisia parhaista ja luotettavimmista kansainvälisistä matkailuuutislähteistä

Hotellien hintavertailu ja retkivaraukset minne tahansa matkustatkin

🇫🇮 Vertaa hotellihintoja

Vertaa hotellien hintoja – Tällä metahaullavertailet satoja matkasivustoja kerralla löytääksesi tarvittavat tiedot, jotta löydät parhaat hotellihinnat ja voit tehdä oikean päätöksen hotellia varatessasi. 

Mistä löytää halvimmat lennot?

Find here the best deals on Flights, Car Rental, and Package Holidays

Vertaa lennot: Täältä löydät parhaat tarjoukset – halvimmat lennot, autonvuokraukset ja lomapaketit


Aloita matkasuunnitelmasi täältä 👋


Missä kannattaa käydä Helsingissä?

Mitä kannattaa tehdä Helsingissä?

Tukholman suosituimmat nähtävyydet. Varaa liput täältä!

Ruotsin ja Tukholman edullisimmat hotellit ja parhaat retket allaolevasta matkasuunnitelmalistasta

Kaikkien Pohjoismaiden hotellit ja aktiviteetit löydät täältä!

Espanjan 3 parasta tekemistä


Tilaa viikoittain ilmestyvä viisikielinen uutiskirje täältä!

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept