Tässä Amsterdamin ja Hollannin Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet

TASSA AMSTERDAMIN JA HOLLANNIN TOP 10 RETKET JA PARHAAT NAHTAVYYDET - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Tässä Amsterdamin ja Hollannin matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet, matkakohteet ja retket

Helppo pikaopas Hollannin matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Amsterdamissa ja muualla Hollannissa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:


Hei maailman matkaaja,

Amsterdam ja Hollanti muutenkin on kiva paikka käydä ja tutustua. Hollantilaiset ovat mukavia ja ystävällisiä ihmisiä. Palvelu pelaa ja nähtävää riittää.

Olen käynyt Hollannissa lukuisia kertoja ja aina on jäänyt positiivisia kokemuksia matkalta. Iätön matkakohde kaikin puolin jos niin voi sanoa. Ei ole väliä minkä ikäinen olet, Hollannista löytyy hyviä juttuja kaikenikäisille.

Alankomaat ovat kautta historian olleet kansainvälisesti aktiivisia. Hollannin alusmaiden valtaukset alkoivat 1500-luvulla Espanjan ja Portugalin ohella. Sieltä on peräisin hollantilaisten kansainvälisyys ja tänä päivänä ehkä tunnetuin merkki siitä on maan lentoyhtiö KLM ja Amsterdamin lentokenttä. Itse Amsterdam on täynnä kansainvälistä flairia ja matkailijoita kaikkialta maailmalta.

Suunnitteletko matkaa Alankomaihin? 

Ikonisten tuulimyllyjen, ainutlaatuisten kanavien, vilkkaan kulttuurin ja herkullisen keittiön ansiosta Alankomaat on unohtumaton kohde. Hollannista löytyy niin paljon nähtävää ja tekemistä ettei ole ihme, miksi maa on yksi suosituimmista matkailukohteista Euroopassa. Jotta voit hyödyntää matkasi mahdollisimman hyvin olen tehnyt lyhyen pika-oppaan Hollannin matkasi suunnitteluun.

Amsterdam on maan suosituin kaupunki viehättävien kanaviensa, maailmankuulujen museoidensa ja vilkkaan yöelämänsä ansiosta kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Jos haluat tutustua maan muihin osiin, Alankomaissa on myös joukko muita ihania kaupunkeja ja kohteita, kuten Rotterdam, Utrecht ja Haag.

Riippuen mielenkiinnon kohteistasi, Hollannissa on paljon tekemistä. Omia suosikkinähtävyyksiäni Amsterdamissa ovat Anne Frankin talo, Van Gogh-museo ja Rijksmuseum. Muita suosittuja aktiviteetteja Amsterdamissa ovat veneretket, kanavaristeilyt ja kaupungin ikonisten korttelien tutkiminen, ihmisten seuraaminen erittäin kansainvälisessä ilmapiirissä. Amsterdam sopii myös siihen ettei tee mitään. Jos etsit ainutlaatuista kokemusta, voit vierailla joissakin läheisissä hollantilaisissa kaupungeissa, kuten Haarlemissa ja Delftissä.

Riippumatta siitä, mitä etsit Alankomaat tarjoaa jokaiselle jotakin. Vilkkaista kaupungeista rauhalliseen maaseutuun maa on täynnä jännittäviä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja.

Alle olen koonnut 10 suosikkia, ei vain minun omiani vaan tekemistä, jotka ovat tilastojen mukaan suosittuja. Toivon, että löydät niistä jotain uutta ja inspiroivaa.

10. Steamtram Hoorn-Medemblik museo

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet Steamtram Hoorn Medemblik png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Puu narisee, pyörät pyörivät ja höyry suhisee, kun astut jännittävälle matkalle ajassa taaksepäin.  Stoomtram Hoorn-Medemblik-museo on pyörillä pyörivä museo, joka liikkuu kylästä kylään länsifriisiläisellä maaseudulla Alankomaissa.

Historiallisten “Zuiderzee”-kaupunkien Hoornin, Medemblikin ja Enkhuizenin välillä veturi viheltää raiteita pitkin, matkustajat istuvat mukavasti ja nauttivat tuulimyllyjen, niittyjen ja kukkivien tulppaanipeltojen näkymistä.  Steamtram Museum Hoorn-Medemblik esittelee Alankomaiden höyryjunien historiaa ja maaseudun rautatieliikenteen roolia maan kehityksessä. Steam Tram Museum hankkii ja entisöi kokoelmaa, joka edustaa Hollannin maaseudun rautatieliikenteen perintöä, mukaan lukien viimeiset jäljellä olevat hollantilaisen höyryraitiovaunun kalustot.

Museossa on vaikuttava kokoelma hollantilaisia ​​höyryraitiovaunuja, mukaan lukien yhdeksän höyryveturia, noin 30 vaunua ja 20 tavaravaunua. Museolla on myös neljä kunnostettua asemaa ja suuri kokoelma suuntamerkkejä ja merkinantolaitteita.

9. Kaupungin museo Den Haag

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet museo Den Haag png 1 - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Den Haagin johtavan taidemuseon rakennus itsessään on melkein yhtä tärkeä kuin sen kokoelmat. Hollannin johtavan art decon edustajan HP Berlagen 1930-luvulla rakentama rakennus on hunajanväristä tiiltä, kun sen sijaan sisäpuolta koristaa kelta-valkoiset laatat ja suorat, harmooniset linjat.  Nykyään rakennus on osa kokonaisuutta, joka sisältää tiedeaiheisen Museonin, Den Haagin valokuvamuseon, Omniversum 3D -elokuvateatterin ja Nykytaiteen museon.

Pelkästään maailmanluokan Gemeentemuseum Den Haagissa on kuitenkin niin paljon nähtävää, että laajojen näyttelyiden katseluun tarvitaan useita tunteja.

Eniten kiinnostusta herättää Piet Mondriaanin maailman suurin abstraktien maalausten kokoelma.  Viisikymmentä hänen teoksistaan on esillä Gemeentemuseum Den Haagin rauhallisissa valkoisissa gallerioissa, mukaan lukien hänen viimeinen, keskeneräinen Victory Boogie Woogie vuodelta 1944.

Muut pysyvät näyttelyt ovat niinikään hyvin suosittuja: “Discover the Modern” kattaa 1900-luvun taiteen parhaat aina Kandinskysta ja Schielesta Kirchneriin, Monetiin ja Picassoon.

Museossa on myös ylevä koristetaiteen kokoelma, joka esittelee tulppaanimaljakoita Delftistä, monimutkaisia ​​nukketaloja, valtavan kokoelman antiikkisoittimia ja noin 50 000 teosta maineikkailta taiteilijoilta kahden viime vuosisadan.  Uutena innovaationa on ihana lapsiystävällinen interaktiivinen näyttely nimeltä Wonderkamers, jossa lapset voivat osallistua avaruusajan tietokonepeliin.

8. Valtion museo Rijksmuseum

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet museo Rijksmuseum png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Amsterdamin Rijksmuseum on Alankomaiden suurin ja eniten vierailtu taidemuseo.  Sen kokoelma, joka kuuluu maailman parhaisiin, sisältää lähes 8000 teosta 80 galleriassa.

Jotkut Rijksmuseumin arvostetuimmista teoksista ovat 1400- ja 1800-luvuilta peräisin olevia flaamilaisten ja hollantilaisten mestareiden, kuten Rembrandtin, Vermeerin ja Frans Halsin, maalauksia.  Hämmästyttävän kahdeksan vuosisadan hollantilaisen taiteen ja historian lisäksi museossa on laajat ulkopuutarhat ja Michelin-tähdellä palkittu ravintola.

7. Gouda museo

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet Gouda museo png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Museum Gouda on erikoistunut uskonnolliseen taiteeseen 1500-luvulta, Haagin koulun maalauksiin 1800-luvulta ja 1900-luvun hollantilaiseen keramiikkaan.

Vierailijat tutustuvat klassiseen tutkijaan Erasmukseen, joka varttui Goudassa ja Dirck Crabethiin, taiteilijamestariin, joka loi kahdeksan lasimaalausta läheiseen St Johnin kirkkoon, minkä johdosta kirkko kirjattiin Unescon muistomerkkiluetteloon).

Museossa on laaja kokoelma piippuja, laattoja, antiikkisia apteekkipurkkeja sekä erinomainen valikoima taiteilijoiden, kuten Tooropin ja Redonin teoksia.  Jos tämä kuulostaa melkoiselta sekoitukselta, se on käytännössä sitä!  Satoja vuosia sitten olut, juusto, piiput ja keramiikka olivat Goudan talouden kulmakiviä ja museo tekee upeaa työtä esitelläkseen kuinka kaupunki kehittyi vuosien varrella.

6. De Lakenhal museo

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet Leidenin Museum De Lakenhal png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Leidenin Museum De Lakenhalia ja rakennusta, jossa se sijaitsee (Laecken-Halle) pidetään yhtenä parhaista esimerkkeistä Hollannin kultaisen aikakauden arkkitehtuurista Alankomaissa.

Rakennus toimi vuosisatojen ajan Leidenin kuuluisan kangaskaupan vilkkaana keskuksena, jonka tuotteita vietiin kaikkialle maailmaan. 1600-luvun palatsin alkuperäinen julkisivu on säilynyt ennallaan, vaikka sisätiloissa on tapahtunut useita muutoksia vuosisatojen saatossa.

Laecken-Halle toivotti Museum De Lakenhalin tervetulleeksi vuonna 1874, joka toi sisään monipuolisen kokoelman Leidenissä syntyneiden maalarimestarien, kuten Rembrandt van Rijnin, Lucas van Leydenin ja Theo van Doesburgin töitä.

Taiteeseen ja Leidenin historiaan keskittyvä museo järjestää pysyvän kokoelmansa lisäksi vierailevia näyttelyitä.  Leidenin historiaa kuvaavat aseistus, vanhat laatat, kankaat, maalaukset ja jopa “piilotetun kirkon” alttaritaulu, joten kävijät voivat helposti kuvitella, millaista elämä tässä historiallisessa kaupungissa on joskus ollut.

5. Mauritshuis museo ja taidekokoelma

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet Mauritshuis png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Mauritshuisissa on yksi maailman parhaista hollantilaisten ja flaamilaisten maalausten kokoelmista.  Usein “jalokivirasiaksi” kutsuttu elegantti 1600-luvun kartano on oppikirjaesimerkki hollantilaisesta klassisesta arkkitehtuurista. Mauritshuis rakennettiin Nassau-Siegenin prinssin John Mauricen yksityisasunnoksi.

4. Anne Frankin talo

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet Anne Frank talo png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Suosittu kirja “Anne Frank: Nuoren tytön päiväkirja” tai Suomessa ilmestynyt ”Päiväkirja” herätti henkiin yhden 1900-luvun suurimmista kauhuista vakuuttavalla ja henkilökohtaisella tavalla.  Tositarinassa nuori juutalainen tyttö, hänen perheensä ja jotkut ystävät joutuvat piiloutumaan Amsterdamiin natseja toisen maailmansodan aikana.  Talo, joka toimi Frankin perheen piilopaikkana kaksi vuotta selviytyi sodasta ja on nykyään museo, jonka pääpaikka on achterhuis (takatalo), joka tunnetaan myös salaisena lisärakennuksena.

Täällä Frankit istuivat hiljaa päiväsaikaan ja söivät ruokaa, joka tuotiin heille salaa. Heidät petettiin salaperäisellä tavalla ja lähetettiin natsien keskitysleireille. Otto Frank, ainoa sodasta selvinnyt Frank, julkaisi Annen nyt kuuluisan päiväkirjan vuonna 1947.

3. Teylers museo

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet Teylers museo png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Teylers Museum on taide-, luonnonhistoria- ja tiedemuseo Haarlemissa. Se on Alankomaiden vanhin museo.  Vuonna 1778 perustettu museo, joka on ollut yleisölle avoinna vuodesta 1784 käytettiin aikoinaan tieteellisten kokeiden julkisiin demonstraatioihin.

Nykyään Teylers tunnetaan parhaiten säilyneenä 1700-luvun taiteen ja tieteen julkisena museona maailmassa ja siitä on määrä tulla Unescon maailmanperintökohde.

Suurin osa museon näyttelyistä esittelee luonnonhistoriaa, kuten kiviä ja mineraaleja, fossiileja ja joitakin ensimmäisiä fyysikkojen ja muiden tutkijoiden käyttämiä laitteita.

Tarjolla on myös kiinnostavaa taiteen ystäville mukaan lukien valikoima hollantilaisten mestareiden, kuten Rembrandt van Rijnin teoksia sekä joitakin Michelangelon ja Raphaelin luonnoksia ja piirustuksia.  Näyttelyissä on esillä myös miljoonia vuosia vanhoja fossiileja, sähköä tuottavia koneita sekä historiallisia kirjoja ja kolikoita.  Museossa on lisäksi muutaman kerran vuodessa vaihtuvia näyttelyitä.

2. Amsterdamin punaisten lyhtyjen alue (De Wallen)

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet De Wallen punaisten lyhtyjen alue png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueella (De Wallen), joka ensisijaisesti tunnetaan bordelleista, on myös kauniita kanavia, vilkkaita ravintoloita, baareja ja paljon ostosmahdollisuuksia.  Vaikka tämä kiistanalainen kaupunginosa ei välttämättä sovi kaikille, sen mutkittelevat mukulakivikadut ja kapeat kujat tuovat mieleen Amsterdamin rikkaan historian ja rennon kulttuurin.

1. Kauppahalli Markthal

Amsterdam Hollanti Alankomaat parhaat nahtavyydet Markthal Rotterdam markkinahalli png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Rotterdamin upouusi kauppahalli on enemmän kuin vain paikka ostaa tuotteita ja tilata purtavaa. Kauppahallissa on yli 100 ruokakojua, kahdeksan ravintolaa ja 15 kauppaa, jotka kaikki sijaitsevat vaikuttavan hevosenkengän muotoisen rakennuksen sisällä, jonka lasijulkisivut koostuvat 4 000 pienestä ikkunasta, jotka on ripustettu teräskaapelein. Markthal on itse asiassa Euroopan suurin lasi-ikkunakaapelirakenne ja monet asiantuntijat pitävät sitä arkkitehtonisena mestariteoksena.

Lisäksi torin sisäpuoli on katettu yli 4 000 värikkäällä laatalla, jotka antavat hevosenkengän muotoiselle kaarelle väriä tehden siitä Alankomaiden suurimman taideteoksen.  1000-luvulta peräisin oleva maatila löydettiin seitsemän metrin syvyydeltä torin rakentamisen aikana ja useita sen perustuksia ja samalla löytyneitä esineitä on nyt esillä kauppahallissa muistuttamassa Rotterdamin maatalousmenneisyydestä.


Lue lisää Hollannin parhaista nähtävyyksistä – Tarkista samalla täältä hinnat ja saatavuus


Tässä on kymmenen mielenkiintoista tietoa Hollannista

  1. Hollanti on tunnettu tuulimyllyistään, ja niitä voi nähdä ympäri maata. Alankomaissa on noin 1 000 perinteistä tuulimyllyä, joista osa on yli 300 vuotta vanhoja.
  2. Hollannilla on erittäin kehittynyt pyöräilykulttuuri. Pyöräteitä on laajasti ympäri maata ja monet hollantilaiset käyttävät pyörää pääasiallisena kulkuvälineenä.
  3. Amsterdam, Hollannin pääkaupunki, tunnetaan kauniista kanavistaan. Kaupungissa on yli 100 kilometriä kanaaleja ja niiden varrella on viehättäviä taloja ja siltoja.
  4. Alankomaat on kuuluisa kukkien viljelystään, erityisesti tulppaaneista. Keukenhofin puutarha, joka sijaitsee lähellä Amsterdamin kaupunkia, on yksi maailman suurimmista kukkapuutarhoista ja tarjoaa upean näkymän tulppaanimereen.
  5. Hollanti on tunnettu juustoistaan, erityisesti goudasta. Gouda-juusto on perinteinen hollantilainen juusto ja maassa on useita juustomarkkinoita.
  6. Alankomaat on maailman suurin kukkien ja kukkasipulien viejä. Heidän kukkahuutokauppansa Aalsmeerissa on maailman suurin kukkahuutokauppa.
  7. Hollannissa on yli 1 000 siltaa ja tämä tekee siitä yhden maailman silloista tiheimmistä maista. Kuuluisimpia siltoja on Amsterdamin Magere Brug (Hoikka silta).
  8. Alankomaat on tunnettu innovaatioistaan ja teknologiastaan. He ovat kehittäneet monia maailmanlaajuisesti käytettyjä keksintöjä, kuten CD-levy, DVD-levy ja Bluetooth-teknologia.
  9. Hollantilaiset ovat hyvin pitkiä ihmisiä. Keskimääräinen miesten pituus on noin 183 cm ja naisten noin 170 cm.
  10. Hollanti on tunnettu liberaaleista kannoistaan. Heidän lainsäädäntönsä sallii kannabiksen käytön ja myynnin tietyissä rajoissa ja he ovat edelläkävijöitä myös samaa sukupuolta olevien avioliittojen laillisuudessa ja muissa LGBT-oikeuksissa.

Amsterdamin ja Hollannin kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää tänään Amsterdamissa Hollannissa

AMSTERDAM WEATHER

Hotellihintojen vertailu Amsterdamissa ja muualla Hollannissa

Varaa hotelli tästä

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Matkavinkit - Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti ilmainen lehti ilmaiseksi matkat - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit 

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept