Hampurin matkat – Lennot, hotellit ja nähtävyydet

Hampurin matkat Lennot hotellit ja nahtavyydet png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

ST. PAULI JA REEPERBAHN 🎶 

Minulla oli ilo tuntea legendaarinen musiikkimanageri Tauno Suojanen ja muusikko Irwin Goodman. Tämä oli 90-lukua kun Tappi toi ystävänsä Irwinin muistelemaan entisiä aikoja. Irwin asui Stuttgartissa Vexi Salmen kanssa 60-luvulla ja veri veti St. Pauliin ja Reeperbahnille useaan otteeseen. Näin kuuluisa ja suomalaisille tunteita herättävä laulu St. Pauli ja Reeperbahn sai alkunsa. Hampuri on ehdottomasti kiehtova matkakohde ja loistava paikka asua. Hampuri tunnetaan ennenkaikkea satamasta ja sen vuoksi matkailijat yllättyvät saapuessaan erittäin viihtyisään ja vihreään hansakaupunkiin, jonka keskeltä löytyvät kauniit Alster-järvet. Ehkä juuri nämä kielletyt elämät ja toisaalta Hampurin valtava vauraus kiehtovat ihmisiä.

Lyöttäydy St. Paulin yöelämään Reeperbahnin lieppeille ja käy seuraavana aamuna kahvilla Hampurin Merimieskirkolla Ditmar-Koel-Strassella Landungsbrückenin lähellä. Alue on tunnettu myös erinomaisista portugalilaisista, espanjalaisista ja brasilialaisista ravintoloista ja baareista. Sunnuntaiaamun Fischmarkt on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Meillä oli tapana mennä Reeperbahnilta yön jälkeen suoraan kalatorille. Vaatii hyvää kuntoa, taistelumieltä ja aikaa nukkumiseen jää vähemmän, mutta koet enemmän.

Hampurin kiertoajelut

Hampurin kiertoajelu kauniissa ja kiehtovassa hansakaupungissa antaa paljon. Binnen- ja Aussen-Alster-järvet ovat ihania vuoden ympäri. Sinne voit lähteä myös kävelylle tai lenkille. Hampurin Rathaus on vaikuttava ja se jättää varjoonsa jopa Buckinhamin palatsin koollaan. Hampurin oppaana toimiessani vein suomalaisryhmiä Raatihuoneen kellariin lounaalle ja myöhemmin matkailuyrittäjänä erikoisryhmiä yksityistilaisuuksiin. Mahtava kokemus kaikille vierailijoille; historialliset puitteet, erinomaista saksalaista ruokaa, hyviä viinejä ja puhdasta olutta. 

Hampuri vesibussi kiertoajelut Aussen ja Binnen Alster ja satamakiertoajelut png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Hampurissa on kanavia enemmän kuin Venetsiassa, joten suosittelen myös Alster- ja kanavakiertoajeluja. Sama pätee tietysti myös satamakiertoajeluihin.

Hampurin yliopisto

Hampurin yliopiston alue Rotherbaumilla on insider-vinkki. Piipahda sinne, ihastelemaan kaunista puistokaupunginosaa ja tutustumaan vilkkaaseen opiskelijaelämään. Hampurin yliopisto on suuri 43.000 opiskelijan campus, joka ulottuu Rotherbaumin lisäksi koko Hampurin alueelle. Universität Hamburg on rakas opinahjoni ja University of Excellence. Jos suunnittelet yliopisto-opiskelua suosittelen sinulle Hampurin yliopistoa kolmesta syystä – UH on erinomainen Four Clusters of Excellence yliopisto, Hampuri on mahtava paikka asua ja kolmanneksi opit saksaa.


Hampurin keskusta, Hafen City ja Speicherstadt

Raatihuoneelta alkaa Mönckebergstrasse, joka päättyy Hamburg Hauptbahnhof rautatieasemalle. Käy siellä shoppailemassa ja maailman parhaalla Currywurstilla tai Bratwurstilla ”Mönkiksen” makkarakioskeilla.

Hampurin keskusta Binnen Alster Rastihuone Mönckebergstrasse

Hampurin Speicherstadt on historiallinen. Katso miten vanhat varastorakennukset on rakennettu. Tavarat tuotiin proomuilla kanavia pitkin, nostettiin niistä ylös makasiineihin ja toiselta puolelta lastattiin kaduille kärryille ja sittemmin kuorma-autoihin. Näissä makasiineissa varastoidaan mausteita, kahvia, kaakaota ja esimerkiksi itämaisia mattoja. Speicherstadtin uusi maamerkki on mahtava Elbphilharmonie Hamburg ”Elphi”. Hampurin kulttuurielämä tuli tunnetuksi monestakin syystä, niistä ehkä laajemmin tunnettuja ovat popkulttuurin edelläkävijöiden The Beatlesin esiintyminen Hampurissa aikoinaan, myöhemmin musikaalit The Cats Reeperbahnilla, Phantom der Oper ja muita tunnettuja esityksiä ja uusi moderni Elbphilharmonie on tuonut paljon kansainvälistä julkisuutta. 

Hampurin satama

Hampurin satama on valtava yli 100 neliökilometrin suuruinen sisäsatama Elbe-joella. Suurin osa maailman suurimmista konttialuksista purkaa ja lastaa Hampurin satamassa. Moderni satamatekniikka – ja logistiikka mahdollistaa satojen ja tuhansien konttien laivojen käsittelyn vuorokauden sisään. Laiturit on jaettu mantereiden tai päämäärän mukaan esim. Afrikakai tai Skandinavienkai, josta tavarat saapuvat Suomeen pienemmissä Kümo-aluksissa.  Satamaa hallitsee valtava Köhlbrandbrücke ja 2.8 kilometrin Elbe-joen alittava Elbe-Tunnel Autobahn 7:llä. 

3 matkavinkkiä – Elbchaussee, Blankenese ja Altona – Hampurin kauniit kaupunginosat

Kiertojelulla Elbetunnelin jälkeen näet myös HSV:n kotistadionin (St. Paulin stadioni on Millerntorilla Reeperbahnin lähellä) ja saavut Elbchausseen kauniille puistobulevardille. Voit piipahtaa vanhassa idyllisessä Blankenesessa tai ihailla Elbchausseen linnamaisia mansioneeja ja kaunista jokimaisemaa matkalla Altonaan. Poikkea Altonassa, vanhassa tanskalaisten kaupungin osassa. Tanskalaisille saksalaiset olivat all zu nahe (liian lähellä), josta legendan mukaan Altona sai nimensä. Altonasta löydät aitoja paikallisia puoteja ja ravintoloita, kneipeja. 

3 hotellivinkkiä Hampurissa

Kun varaat hotellia Hampurissa ja Saksassa yleensäkin hyvän hotellin löytäminen keskeisellä sijainnilla tai kätevillä kulkuyhteyksillä on tärkeää. Varsinkin jos olet muutaman päivän viikonloppumatkalla tai messumatkalla.

Hampuri on miljoonakaupunki ja alueeltaan erittäin suuri. Riippuen matkasi tarkoituksesta suosittelen seuraavaa: Messu- ja liikematkustukseen ja viikonloppubreikkeihin paras sijainti on Hauptbahnhofin lähellä keskustassa ja Binnen-Alsterin tuntumassa. Useat nähtävyydet ja ostospaikat ovat kävelymatkan päässä. U- tai S-Bahnalla pääset nopeasti messuille ja muualle kaupunkiin. Jos olet perhelomalla tai pitemmän ajan Hampurissa suosittelen Aussen-Alsterin aluetta ja Rotherbaumia Hampurin yliopiston ympärillä, jotka ovat kaunista ja viihtyisää puistokaupunkia.

Hotellien taso on Hampurissa yleisesti ottaen erittäin hyvä, hotellit ovat siistejä ja aamiaiset runsaita. Erityistä on, että Hampurista löytyy suhteellisesti erittäin paljon 5 tähden luksushotelleja, joista tunnetuimmat ovat Atlantic ja Vier Jahreszeiten.

Hampuri hotellivinkit:

  • Hotel Vorbach ***+, Rotherbaumissa
  • Hotel Europäischer Hof ****, keskustassa Hauptbahnhofin vieressä
  • Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten *****, Binnen-Alster

Miksi matkustaa Hampuriin?

Kuten varmasti huomaat sydämeni sykkii entiselle opiskelu- ja kotikaupungilleni. Hampurista riittäisi valtavasti kerrottavaa, jotka eivät edes yhden kirjan kansiin mahtuisi. Siispä sinun täytyy mennä sinne itse paikan päälle kokemaan kaikki mitä Hampurilla on tarjottavanaan. Oheisesta linkistä ja Hotellit, lennot ja retkivaraukset-sivultani voit varata kaikki matkapalvelut.

Tervetuloa!

Lassi Pensikkala

Travel Influencer

Hotellien hintavertailu ja retkivaraukset Hampurissa

🇫🇮 Vertaa hotellihintoja

Vertaa hotellien hintoja – Tällä metahaullavertailet satoja matkasivustoja kerralla löytääksesi tarvittavat tiedot, jotta löydät parhaat hotellihinnat ja voit tehdä oikean päätöksen hotellia varatessasi. 

Mistä löytää halvimmat lennot Hampuriin?

Find here the best deals on Flights, Car Rental, and Package Holidays

Vertaa lennot: Täältä löydät parhaat tarjoukset – halvimmat lennot, autonvuokraukset ja lomapaketit

Saksan matkaideoita ja retkivarauksia täältä

Lisää Saksan matkavinkkejä täältä!

Aloita matkasuunnitelmasi täältä 👋

Missä kannattaa käydä Helsingissä?

Mitä kannattaa tehdä Helsingissä?

Tukholman suosituimmat nähtävyydet. Varaa liput täältä!

Ruotsin ja Tukholman edullisimmat hotellit ja parhaat retket allaolevasta matkasuunnitelmalistasta

Kaikkien Pohjoismaiden hotellit ja aktiviteetit löydät täältä!

Espanjan 3 parasta tekemistä

Matkailun ystäville: kansainväliset gourmet-ruokareseptit

International Gourmet Food Recipes

➡️ Kansainväliset-Gourmet-Ruoka-Reseptit/

Ruoka, gourmet ja gastronomia ovat osa jokaisen alueen identiteettiä ja kulttuuria.

Meillä on sinulle muutamia valikoituja reseptejä, joilla voit valmistaa maukkaan aterian kotonasi ja fiilistellä paikkoja, joissa olet matkustanut. Hyviä ideoita teemailtoihin perheen ja kavereiden kanssa.

#ruoka #gourmet #matkat #ruokaresepti #ruokaohje


Matkalaukkuja ja -tarvikkeita Saksan Amazonista – Reiseausrüstung für deine nächste Reise 🧳

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Twitter @amerexperience or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel And Business Expert Creator of AmerExperience.com - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Available for Amazon Prime
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept