Tässä Saksan Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet Berliini, Hampuri ja München

SAKSAN TOP 10 RETKET JA NAHTAVYYDET png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Hyvä lukija, Saksa on yksi maailman suosituimmista matkakohteista monestakin syystä. Saksassa on paljon nähtävää, kauniita seutuja kuten Reinin jokilaaksot tai Etelä-Saksan vuoristoidylli. Berliini on kosmopoliitti kaupunki, joka erottuu Lontoosta tai vaikkapa Pariisista poliittisen menneisyytensä vuoksi. Itä- ja Länsi-Berliinin erot ovat havaittavissa vielä tänäkin päivänä. Monet matkustajat pitävät saksalaisista tavoista ja kulttuurista. Jopa Wurst ja Bier on salonkikelpoinen yhdistelmä.

Saksalla on erityinen paikka sydämessäni. Muutin sinne kaksikymppisenä, opiskelin Hampurin yliopistossa, toimin yli kaksikymmentä vuotta matkailualan yrittäjänä ja ennenkaikkea opin näkemään asioita monelta eri kannalta.

Euroopan talousmoottori houkuttelee luonnollisesti paljon liikematkustajia ja ammattivieraita kansainvälisille messuille ja kongresseihin. 2/3 osaa maailman kansainvälisistä messuista järjestetään Saksassa.

Olitpa sitten vapaa-ajan matkustaja tai liikematkustaja käy tutustumassa huippumielenkiintoisin nähtävyyksiin tai löydä hauskaa tekemistä vaikkapa perheen kanssa. Allaolevalla videolla on oivasti yhdistetty koko Saksan kattava matkainspiraatio – Katso nyt!

Matkavinkkejä ja mitä Saksassa voi tehdä

Alla joukko matkavinkkejä sinulle ja mielenkiintoista tekemistä löytyy linkkien takaa paljon lisää. Liput ja retket voit varata sieltä suoraan. Kaikissa ohjelmissa on tiedot ja selostukset mitä ne sisältävät. Hotellihintoja ja tarjouksia voit verrata alla löytyvästä metahausta. Kohteeseen on liitetty myös lisätietoa kuten alhaisimmat hinnat ja tilastot hintatasosta kuukausittain matkan suunnittelemista varten.

Jos sinua kiinnostavat myös muut kohteet maailmalla täältä löydät enemmän tietoa ja matkavinkkejä. Helppo pikaopas Saksan matkan suunnitteluun.

Contents show • mostrar

Tässä Berliinin, Hampurin, Münchenin ja muun Saksan matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet ja retket

– Helppo pikaopas Saksan matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Berliinissä, Hampurissa, Münchenissä ja muualla Saksassa?

– Lue kuvauksia ja lisätietoja

– Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

10. Mercedes-Benz museo Stuttgartissa – Ainutlaatuinen museo autoilun ja Mercedes-Benzin historiasta ja innovaatioista

Mercedes-Benz museo Stuttgartissa – Ainutlaatuinen museo autoilun ja Mercedes-Benzin historiasta ja innovaatioista

Stuttgartin Mercedes-Benz-museo, joka on jaettu yhdeksään tasoon esittelee yli 160 harvinaista ajoneuvoa ja autoihin liittyvää esinettä. Museo on “pakko kohde” autoilun harrastajille. Hieno kohde, kannattaa käydä!

9. Zugspitzen vuori Etelä-Saksassa – ”Huippunähtävyys”

Zugspitzen vuori Etelä-Saksassa – ”Huippunähtävyys”

Zugspitze on Saksan korkein vuori 2 962 metriä (9 718 jalkaa) merenpinnan yläpuolella, josta on henkeäsalpaavat näkymät Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin ja Italiaan. Ihme kyllä ei iskenyt korkeanpaikankammo vaikka helposti siitä kärsinkin.

8. Romanttinen tie – Automatkailijan varma vau-elämys

Romanttinen tie – Automatkailijan varma vau-elämys

Ihaile Saksan romanttista maaseutua, linnoja ja nauti reitistä Baijerin vuorten ja metsien halki. Pysähdy 1000-luvulla rakennetussa Harburgin linnassa, joka on yksi Saksan vanhimmista linnoituksista ja jatka Rothenburgiin, kauniisti säilyneeseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Rothenburg ob der Taubessa on historiallisia mukulakivikatuja, tunnelmallisia aukioita ja ristikkorakenteisia taloja.

Jos vain mahdollista käytän matkustamiseen autoa ja romanttinen tie on yksi kauneimmista seuduista, joita olen kulkenut. Reitiltä löytyy paljon hienoja perinteisiä saksalaisia kyliä, pikkukaupunkeja ja matkailukohteita ja ihan muuten vaan autonikkunasta pällisteltävää. Empfehlenswert auf jedem Fall 👋

7. Berliinin muuri – Legendaarinen pakko nähdä

Berliinin muuri – Legendaarinen pakko nähdä

Kylmän sodan huipulla vuonna 1961 sosialistinen Itä-Saksa pystytti Berliinin muurin näyttäväksi betoniseudeksi, joka jakoi Berliinin itä- ja länsipuolen lähes 30 vuodeksi. Vuonna 1989 Itä-Saksan ja kommunismin kukistuessa Euroopassa Saksa yhdistyi ja muurin purkaminen alkoi.

Kun muuri kaatui olin Hampurissa. Muistan ikuisesti kuinka sadat jos ei tuhannet Trabantit pärisivät kaduilla ja ihmiset laittoivat parkkipaikoilla niiden tuuli-ikkunoille suklaata ja muuta. Muurin kaatuminen oli uskomaton rauhanomainen vallankumous, joka sai aikaan suuren tulevaisuuden toiveen ja uskon muutosten mahdollisuuteen. Kävin aikoinani useita kertoja työni puolesta Länsi-Berliinissä ja automatka sinne kulki satoja kilometrejä DDR:n ja Itä-Berliinin kautta. Se oli outoa ja epätodellista suomalaiselle vapaassa maassa kasvaneelle. Uskomattomia rajatarkastuksia, Neuvostoliiton kasarmeja eikä värejä näkynyt juuri missään. Aika tehdasmainen tunnelma kaiken kaikkiaan.

Nykyään muurin osat ovat pysyviä muistutuksia päivistä, jolloin Saksa ja Berliini oli jaettu.

6. Bodenseen luonnonkaunis järvialue Etelä-Saksassa – Keskiaikaista historiaa ja renessanssia Saksan, Sveitsin ja Itävallan rajalla

Bodenseen luonnonkaunis järvialue Etelä-Saksassa – Keskiaikaista historiaa ja renessanssia Saksan, Sveitsin ja Itävallan rajalla

Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi Bodensee on ainutlaatuisessa ympäristössä, joka rajoittuu kolmeen maahan: Saksaan, Itävaltaan ja Sveitsiin. Järveä ympäröivät lumoavan kauniit alppimaisemat, kukkaniityt ja hedelmätarhat.

Tosi kaunista seutua. Tykkään kovasti. Auto alle Münchenin kentältä ja Bodenseetä ihailemaan. Muutenkin kaikki tuntuu olevan siinä kompaktissa koossa eli kolmen maan kierros käy muutamassa päivässä eikä tarvitse edes koko ajan istua autossa.

5. Rothenburg ob der Tauber pieni kuvankaunis kaupunki

Rothenburg ob der Tauber pieni kuvankaunis kaupunki

Rothenburg ob der Tauber on satukaupunki Romanttisen tien varrella. Vieraile Rothenburgin suosituimmissa nähtävyyksissä, kuten keskiaikaisessa rikosmuseossa, tasaisella aukiolla, kaupunginmuurilla, Rothenburgin kaupungintalolla ja Pyhän Jaakobin kirkossa.

Suosittelen tätä huhti-toukokuussa jolloin Keski-Euroopan kevät on kauneimmillaan ja paljon edempänä kuin Suomessa.

4. Brandenburgin portti – Upea ja mahtava

Brandenburgin portti – Upea ja mahtava

Suuri mahtipontinen portti Unter den Linden-bulevardille ja Tiergarten-puistoon. Brandenburgin portti (Brandenburger Tor) on yksi Berliinin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä Preussin kuninkaiden rakentama monumentaalinen portti pysyi ehjänä läpi ensimmäisen ja toisen maailmansodan. Brandenburgin portti on yhdistyneen Saksan symboli ja koskettava muistutus Berliinin tragedioista ja voitoista.

Brandenburgin portilla vierailu avaa paitsi mahtavia matkailukokemuksia myös ymmärryksen mikä juttu Berliini itseasiassa on. Kun kävin eka kerran siellä portin takana oli muuri ja katu loppui siihen. Tuli niin kutsutusti seinä vastaan. Muurin takana näkyi Berlin Alexanderplatzin TV-torni.

Muurin kaaduttua juttu aukeni. Berliinin pitkä historia ja sen poliittinen menneisyys. Vastaavaa et löydä Lontoosta, et Pariisista etkä muistakaan Euroopan metropoleista. Brandenburgin portti aukaisee mutta se myös sulkee aikojen kellon raksuttaessa. Sinne kannattaa mennä juuri nyt ja miettiä Brandenburgilla laskeutuuko rautaesirippu jälleen kerran.

3. Kölnin tuomiokirkko – Vaikuttava nähtävyys, yksi Euroopan tunnetuimpia kohteita

Kölnin tuomiokirkko – Vaikuttava nähtävyys, yksi Euroopan tunnetuimpia kohteita

Kölnin tuomiokirkolla (Kölner Dom) on vaikuttava goottilainen julkisivu, valtavan korkeat kaksoistornit ja se on kaupungin tunnetuin maamerkki. Unescon maailmanperintökohteeksi nimitetty upea katedraali on yksi Saksan tärkeimmistä monumenteista ja se hallitsee kaupungin horisonttia.

Tuomiokirkon ympäriltä löydät myös Köln Altstadtin Reinin joen varrella. Köln oli meidän Carl Duisberg Gesellschaftin kieliharjoittelijoiden ensimmäinen opiskelupaikka. Meille nuorille se oli unelmakaupunki. Vietimme aikaa Reinin puistoissa, kaupungilla ja varsinkin Altstadtissa. Kölnin tuomiokirkko tekee vaikutuksen kaiken ikäisiin. Kuten yllä kirjoitin se hallitsee kaupungin horisonttia joten sen perusteella on hyvä suunnistaa.

Kölnin lähellä on Bonn, Ruhrin alue ja kauniit jokialueet, joten retkiä sieltä voi tehdä useisiin paikkoihin.

2. Heidelbergin linna ja vanha kaupunki – Keski-Eurooppa kauneimmillaan lähellä Frankfurt am Mainia

Heidelbergin linna ja vanha kaupunki – Keski-Eurooppa kauneimmillaan lähellä Frankfurt am Mainia

Heidelberg on kaupunki Neckar-joen varrella ja se tunnetaan perinteikkäästä Heidelbergin yliopistosta, joka perustettiin 1300-luvulla. Goottilainen Heiliggeistkirche kohoaa kahviloiden reunustaman Marktplatzin yläpuolella, joka on kaupungin idyllinen aukio Altstadtissa vanhassa kaupungissa. Heidelbergin linnan punaiset hiekkakivirauniot Königstuhlin kukkulalla ovat parhaita esimerkkejä renessanssin arkkitehtuurista.

Heidelberg on lähellä Frankfurt am Mainia, josta sinne on myös julkisilla erinomaiset yhteydet. Heidelberg on suosittu myös esimerkiksi F1 fanien keskuudessa. Heidelbergista on lyhyt ajomatka Hockenheimiin ja kaupungista löytyy paitsi hyviä hotelleja myös erinomaisia ravintoloita ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. F1 matkojen monivuotisena kohdeagenttina juuri Heidelberg on suomalaisvieraidemme suuressa suosiossa majoituspaikkana.

1. Neuschwansteinin linna Etelä-Saksassa – Maailman tunnetuin linna ja erittäin suosittu matkakohde

Neuschwansteinin linna Etelä-Saksassa – Maailman tunnetuin linna ja erittäin suosittu matkakohde

Hohenschwangaun linna mainittiin ensimmäisen kerran 1100-luvun asiakirjoissa.

1500-luvulle asti sen omistajia olivat Schwangaun ritarit. Vuonna 1832 myöhempi kuningas Maximilian II, kuningas Ludwig II:n isä, osti raunion ja rakensi linnan uudelleen alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Valmistuttuaan se oli aiemmin Baijerin kuninkaallisen perheen kesä- ja metsästysasunto. Koko elämänsä aikana kuuluisa Baijerin kuningas Ludwig II. vietti muutaman viikon joka kesä Hohenschwangaussa.

Neuschwansteinin linna (Schloss Neuschwanstein) nostettiin sadun sivuille lumivalkoisen kalkkikivijulkisivunsa ja Hohenschwangaun laakson metsäisiltä vuorenhuipuilta kurkistavien kuvitteellisten torniensa vuoksi.

Kiva kohde kaiken ikäisille ja suosittelen Neuschwansteinia erityisesti lapsiperheille.

Mitä muuta voi tehdä Saksassa?

Top 3 kaupunkikohdetta Saksassa

Berliini parhaat nähtävyydet ja tekemistä Berliinissä

Berliinin kiertoajelut ja pääsyliput

Berliini Saksan Top 3 kaupunkikohde
Berliini Saksan Top kaupunkikohde – Berliini nähtävyydet

Berliini on Saksan suosituin kaupunkikohde, joka tarjoaa paljon huikeaa tekemistä ja mahtavaa nähtävää. Laitan alle muutaman vinkin mitä tehdä Berliinissä ja englanninkieliseltä sivultani löytyy niitä lisää. Palvelut voit varata kätevästi niistä suoraan. 

Berliinin Top 10 nähtävyydet ovat: 

  • Reichstag 
  • Fernsehturm (Berliinin TV torni)
  • Gendarmenmarkt
  • Unter den Linden
  • Kurfürstendamm
  • Charlottenburgin linna
  • Museumsinsel
  • Berliinin muurin memoriaali (Gedenkstätte zur Berliner Mauer)
  • Potsdamer Platz
  • Brandenburgin portti

Kun vierailet Berliinissä, Brandenburgin portti on pakollinen käyntikohde. Se on Berliinin tunnetuin maamerkki ja lähes 300 vuotta vanha. Brandenburgin portti on muodostunut symboliksi Berliinin jälleenrakentamisesta ja poliittisen lännen ja idän yhdistämisestä.

Kupfergrabenin kanava on myös yksi Berliinin parhaista nähtävyyksistä, joskaan ei niin tunnettu. Se on kanava, joka valmistui vuonna 1685 ja on osa Berliinin historiaa siitä lähtien. Monbijou-silta yhdistää Museum-Inselin (Museosaaren), jossa sijaitsevat kuuluisat Bergamon- ja Bode-museot.

Berliinin keskustassa sijaitseva Checkpoint Charlie on yksi suosituimmista vierailukohteista. Se on entisen Berliinin muurin muistomerkki ja museo kuuluisan raja-aseman tapahtumista jaetun Berliin aikakaudelta. Checkpoint Charliessa voit tutustua mitä huikeimpiin pakenemisiin ja pakenemisyrityksiin sen aikaisesta Itä-Berliinistä. 

Berliini on minulle ennenkaikkea erilainen muista Euroopan pääkaupungeista poliittisen menneisyytensä vuoksi. Kävin Berliinissä ensimmäistä kertaa kun itää ja länttä jakoi sen kuuluisa muuri. Vastakohdat eivät voineet olla suuremmat harmaan idän ja neonvalojen täyttämän lännen välillä. Itä-Berliinissä vierailu oli ennenkaikkea jotakin aivan erilaista ja jotenkin se vaikutti suomalaisnuorukaisille epätodelliselta. Mielestäni Berliinissä tulee harhailla eri paikoissa vaikkapa polkupyörällä, löytää paikkoja, jotka eivät muuten tulisi vastaan ja aistia kaupungin kiehtova menneisyys ja nykypäivän arkkitehtuuri. 

Berliini on shoppailijan mekka. Käy paikallisilla toreilla (Wochenmarkt) ja originaaleissa katukaupoissa, joissa tutustut Berliinin ainutlaatuiseen ostoskulttuuriin. Shoppaile perinteisissä kauppahalleissa ja ostoskeskuksissa, joissa on tarjolla kaikkea mitä tarvitset ja paljon myös sellaista mitä et tarvitse ja silti ostamisen arvoista. Kirpputoreilta löytyy kaikkea jännää ja sieltä opiskeluaikoina löysin vaatteet joka lähtöön edullisesti. 

Harhaile, tutki museoita, nuuski kirppareita ja nauti Berliinin kauniista puistoista ja kanavista.

Toivotan sinulle antoisaa matkaa Berliiniin!

Berliinin kartta mukana matkakuvia

Hampuri parhaat nähtävyydet ja tekemistä Hampurissa

Hampuri kiertoajelut ja pääsyliput

Hampurin keskusta Binnen Alster Rastihuone Mönckebergstrasse
Hampuri Saksan Top kaupunkikohde – Hampuri nähtävyydet

ST. PAULI JA REEPERBAHN 🎶 Minulla oli ilo tuntea legendaarinen musiikkimanageri Tappi Suojanen ja muusikko Irwin Goodman. Tämä oli 90-lukua kun Tappi toi ystävänsä Irwinin muistelemaan entisiä aikoja. Hampuri on ehdottomasti kiehtova matkakohde ja loistava paikka asua.

Lyöttäydy St. Paulin yöelämään Reeperbahnin lieppeille ja käy seuraavana aamuna kahvilla Hampurin Merimieskirkolla Ditmar-Koel-Strassella Landungsbrückenin lähellä. Alue on tunnettu myös erinomaisista portugalilaisista, espanjalaisista ja brasilialaisista ravintoloista ja baareista. Sunnuntaiaamun Fischmarkt on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Meillä oli tapana mennä Reeperbahnilta yön jälkeen suoraan kalatorille. Vaatii hyvää kuntoa, taistelumieltä ja aikaa nukkumiseen jää vähemmän, mutta koet enemmän.

Hampurin kiertoajelu kauniissa ja kiehtovassa hansakaupungissa antaa paljon. Binnen- ja Aussen-Alster-järvet ovat ihania vuoden ympäri. Sinne voit lähteä myös kävelylle tai lenkille. Hampurin Rathaus on vaikuttava ja se jättää varjoonsa jopa Buckinhamin palatsin koollaan. Hampurin oppaana toimiessani vein suomalaisryhmiä Raatihuoneen kellariin lounaalle ja myöhemmin matkailuyrittäjänä erikoisryhmiä yksityistilaisuuksiin. Mahtava kokemus kaikille vierailijoille; historialliset puitteet, erinomaista saksalaista ruokaa, hyviä viinejä ja puhdasta olutta.

Hampurissa on kanavia enemmän kuin Venetsiassa, joten suosittelen myös Alster- ja kanavakiertoajeluja.

Hampurissa on kanavia enemmän kuin Venetsiassa, joten suosittelen myös Alster- ja kanavakiertoajeluja. Sama pätee tietysti myös satamakiertoajeluihin. Hampurin yliopiston alue Rotherbaumilla on insider-vinkki. Piipahda sinne, ihastelemaan kaunista puistokaupunginosaa ja tutustumaan vilkkaaseen opiskelijaelämään. Hampurin yliopisto on suuri 43.000 opiskelijan campus, joka ulottuu Rotherbaumin lisäksi koko Hampurin alueelle. Universität Hamburg on rakas opinahjoni ja University of Excellence. Jos suunnittelet yliopisto-opiskelua suosittelen sinulle Hampurin yliopistoa kolmesta syystä – UH on erinomainen Four Clusters of Excellence yliopisto, Hampuri on mahtava paikka asua ja kolmanneksi opit saksaa.


Raatihuoneelta alkaa Mönckebergstrasse, joka päättyy Hamburg Hauptbahnhof rautatieasemalle. Käy siellä shoppailemassa ja maailman parhaalla Currywurstilla tai Bratwurstilla ”Mönkiksen” makkarakioskeilla.


Hampurin Speicherstadt on historiallinen. Katso miten vanhat varastorakennukset on rakennettu. Tavarat tuotiin proomuilla kanavia pitkin, nostettiin niistä ylös makasiineihin ja toiselta puolelta lastattiin kaduille kärryille ja sittemmin kuorma-autoihin. Näissä makasiineissa varastoidaan mausteita, kahvia, kaakaota ja esimerkiksi itämaisia mattoja. Speicherstadtin uusi maamerkki on mahtava Elbphilharmonie Hamburg ”Elphi”. Hampurin kulttuurielämä tuli tunnetuksi monestakin syystä, niistä ehkä laajemmin tunnettuja ovat popkulttuurin edelläkävijöiden The Beatlesin esiintyminen Hampurissa aikoinaan, myöhemmin musikaalit The Cats Reeperbahnilla, Phantom der Oper ja muita tunnettuja esityksiä ja uusi moderni Elbphilharmonie on tuonut paljon kansainvälistä julkisuutta.

Hampurin satama on valtava yli 100 neliökilometrin suuruinen sisäsatama Elbe-joella. Suurin osa maailman suurimmista konttialuksista purkaa ja lastaa Hampurin satamassa. Moderni satamatekniikka – ja logistiikka mahdollistaa satojen ja tuhansien konttien laivojen käsittelyn vuorokauden sisään. Laiturit on jaettu mantereiden tai päämäärän mukaan esim. Afrikakai tai Skandinavienkai, josta tavarat saapuvat Suomeen pienemmissä Kümo-aluksissa.  Satamaa hallitsee valtava Köhlbrandbrücke ja 2.8 kilometrin Elbe-joen alittava Elbe-Tunnel Autobahn 7:llä.

Matkalla näet myös HSV:n kotistadionin ja saavut Elbchausseen kauniille puistobulevardille. Voit piipahtaa vanhassa idyllisessä Blankenesessa tai ihailla Elbchausseen linnamaisia mansioneeja ja kaunista jokimaisemaa matkalla Altonaan. Poikkea Altonassa, vanhassa tanskalaisten kaupungiosassa. Tanskalaisille saksalaiset olivat all zu nahe (liian lähellä), josta legendan mukaan Altona sai nimensä. Altonasta löydät aitoja paikallisia puoteja ja ravintoloita kneipeja.

Kuten varmasti huomaat sydämeni sykkii entiselle opiskelu- ja kotikaupungilleni. Hampurista riittäisi valtavasti kerrottavaa, jotka eivät edes yhden kirjan kansiin mahtuisi. Siispä sinun täytyy mennä sinne itse paikan päälle kokemaan kaikki mitä Hampurilla on tarjottavanaan. Oheisesta linkistä ja Hotellit, lennot ja retkivaraukset-sivultani voit varata kaikki matkapalvelut. Tervetuloa!

Hampurin kartta mukana matkakuvia

München parhaat nähtävyydet ja tekemistä Münchenissä

München kiertoajelut ja pääsyliput

München Saksan Top 3 kaupunkikohde
München Saksan Top kaupunkikohde

Suunnitteletko matkaa Müncheniin ja mietit mitä tehdä siellä? Ohessa muutama matkavinkki Münchenin parhaista nähtävyyksistä.

München on yksi maailman kauneimmista kaupungeista, jolla on paljon tarjottavaa vierailijoilleen. Olitpa etsimässä seikkailua, kulttuuria tai vain rentouttavaa lomaa, löydät runsaasti aktiviteetteja Münchenissä. München ja Baijerin osavaltio erottuvat muusta Saksasta monessakin mielessä. Baijeri on tunnettu oluesta, Weisswurstista ja Oktoberfestista, BMW automerkistä, Bayer München jalkapallojoukkueesta, linnoista ja kauniista vuoristomaisemista. Baijerilaiset ovat konservatiivisia ja vaalivat perinteitään. 

Münchenin suosituin nähtävyys on kaupungin keskusaukio Marienplatz. Täällä voit tutustua vanhaan kaupungintaloon ja nähdä kuuluisan Glockenspiel-näyttelyn. Sen jälkeen voit kävellä historiallisilla mukulakivikaduilla ja ihailla Baijerin pääkaupungin arkkitehtuuria.

Huippunähtävyyksiin kuuluu myös Nymphenburgin palatsi. Vuonna 1662 valmistunut suuri palatsi on entinen Baijerin hallitsijoiden kesäasunto, joka on nykyään yleisölle avoin museo.

Kävely Isar-joen varrella tai pyöräily englantilaisen puutarhan läpi on rentouttavaa ja terveellistä tekemistä. Englantilainen puutarha on yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista, joka on täynnä rehevää vehreyttä ja kauniita järviä. Jos haluat vielä rentouttavamman kokemuksen, lähde rauhalliselle veneretkelle läheiselle järvelle.

Münchenissä on useita tunnettuja museoita, kuten Alte Pinakothek, Glyptothek ja Baijerin kansallismuseo. Löydät sieltä myös useita teattereita, oopperataloja ja konserttisaleja.

Etsitpä sitten seikkailua, kulttuuria tai vain rentouttavaa lomaa, Münchenissä on jokaiselle jotakin. Toivottavasti sait muutaman idean siitä, mitä tehdä Münchenissä. Hyvää matkaa Müncheniin Baijerin kauniiseen pääkaupunkiin!

Münchenin kartta mukana matkakuvia

Hotellihintojen vertailu Saksassa

“Tunnen Saksan ja maan matkailun erittäin hyvin. Asuin Saksassa 27 vuotta, opiskelin Hampurin yliopistossa, tein opiskelujen ohella työtä tulkkina ja matkaoppaana Lyypekissä ja Hampurissa. Yli kaksikymmentä vuotta toimin yrittäjänä matkailualalla Saksaan saapuvassa matkailussa.

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Matkavinkit - Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept