Tässä Reykjavikin ja Islannin Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet

Reykjavikin Islannin parhaat kohteet js nähtävyydet
Reykjavikin Islannin parhaat kohteet js nähtävyydet

Tässä Reykjavikin ja Islannin matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet, matkakohteet ja retket

– Helppo pikaopas Islannin matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Reykjavikissa ja muualla Islannissa?

– Lue kuvauksia ja lisätietoja

Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Islannista lyhyesti

Islanti, Pohjois-Atlantin tulivuorisaari, on kuuluisa kuumista lähteistään ja ainutlaatuisista maisemistaan. Islannissa on noin 200 tulivuorta ja siellä on kolmasosa maapallon laavavirtauksista.  Kymmenesosa koko maa-alasta on jäähtyneen laavakerroksen ja jäätiköiden peitossa.  Koska Islanti on vulkaaninen, lähes kaikki sähkö ja lämmitys tulee vesivoimasta ja geotermisistä vesivarannoista.

Golfvirran virtaus ja lämpimät lounaistuulet tekevät ilmastosta leudomman ja miellyttävämmän kuin Islannilta voisi odottaa. 

Islanti on tasavalta, joka sijaitsee saarella napapiirin eteläpuolella.  Islannilla ei ole rajoja muiden maiden kanssa ja sen lähimmät naapurit ovat Grönlanti, Norja ja Iso-Britannia. Yli puolet Islannin 370 000 asukkaasta asuu pääkaupungissa Reykjavíkissa ja sen ympäristössä.

Kala ja kalastustuotteet ovat edelleen maan tärkein tulonlähde, jota seuraa alumiinin ja ferropiin vienti.  Viime vuosina kasvua on saatu myös muun muassa biotekniikan, ohjelmistojen ja matkailun aloilla.

Islanti on yksi suosituin matkakohteeni ja varmasti maagisin niistä kaikista. Olen kerännyt alle Islannin 10 suosikkikohdetta ja aktiviteettia ja kirjoittanut kuhunkin niistä lyhyen selostuksen. Alempana lisätietoa hotelleista, edullisista lennoista ja lisäksi muutama muu suosittu lomakohdevinkki Pohjoismaissa.

Islannin jäätiköt, joita et koskaan unohda

Islanti sijaitsee kahden mantereen tektonisten laattojen päällä. Tulivuorten Islannissa on aktiivista vulkaanista toimintaa. Saarivaltakunnalle on ominaista kuumat geysirit, jääluolat ja kuplivat laavan lähteet.  Islanti tunnetaan myös jäätiköistään, jotka liikkuvat hitaasti ja kattavat lähes 12 prosenttia maan pinta-alasta. 

Eyjafjallajökull

Yksi retkireiteistä on unohtumaton Eyjafjallajökullin jäätikkö helikopterilla ja reitti kulkee Mýrdalsjökull- ja Tindfjallajökull-jäätiköiden yli.  Helikopteri laskeutuu Katla-tulivuoren läheisyyteen, jossa voi lyhyesti tutustua jäiseen maastoon. Matkan aikana voit ottaa ilmakuvia Islannin pääkaupungista Reykjavikista.

Falljökull

Falljökulliin järjestetään vaelluksia ja venematkoja halki maagiseen Fjallsárlónin jäätikön laguunin, jossa voi ihailla kelluvia pikkujäävuoria.

Langjökull

Islannin toiseksi suurinta jäätikköä voi tutkia läheltä tunnin kestävällä moottorikelkkaretkellä.  Muita jäätikköseikkailuja on käynti Euroopan suurimmassa ihmisen tekemässä jääluolassa, jonne pääsee kahdeksanpyöräisellä monsteriajoneuvolla.  

Mýrdalsjökul 

Useiden jäätikköretkien pysähdyspaikkaa Mýrdalsjökulia voi katsoa ylhäältä helikopterista tai tutustua siihen varjoliittimellä yhdessä sertifioidun lentäjän kanssa.  

Thórisjökull 

Helikopterit laskeutuvat itse asiassa Thórisjökullille lentäessään Glymurin Islannin korkeimman vesiputouksen yläpuolelle.  Toinen pysähdys tehdään Hengillissä, joka tunnetaan omalaatuisista kuplivista laavaruukuista sekä korkean geotermisen aktiivisuuden alueena.  

Sólheimajökull 

Kaksi tuntia Reykjavikista Islannin etelärannikolla sijaitsevaan Sólheimajökulliin pääsee maastoautolla. Siellä järjestetään asiantuntijoiden johtamia jääkiipeilyretkiä, joihin sisältyvät kaikki turvavarusteet ja lisäksi ohjelmistoon kuuluu patikkamatkoja. 

Retkivaihtoehtoja ovat myös pysähdykset Seljalandsfossin ja Skógafossin jylisevillä vesiputouksilla tai off-road-sessio Sólheimasandurin mustahiekkaisella rannalla.  

Thórisjökull 

Helikopterilennot Thórisjökullin yli vievät samalla Unescon suojelemaan Thingvellirin kansallispuistoon, jossa Amerikan ja Euroopan tektoniset levyt hankaavat toisiaan yhdessä maailman aktiivisimmista geotermisistä paikoista. 

Vatnajökull 

Vatnajökull on Euroopan suurin jäätikkö, jonne järjestetään erittäin suosittuja päiväretkiä Reykjavikista.

Islannin valaat-näyttely

Yksi lajissaan suurimmista näyttelyistä on Whales of Iceland, jossa on esillä luonnonkokoisia malleja Islannin rannikkovesiltä kautta historian tavatuista valaslajeista, pyöriäisestä lähes koripallokentän pituiseen sinivalaaseen.  Näiden nisäkkäiden katsominen läheltä on perheystävällinen tapa oppia lisää saaren valtavasta vedenalaisesta maailmasta.

Islannin kansallismuseo

Islannin kansallismuseo on ihanteellinen nähtävyys kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan maan kiehtovaan historiaan.  Museossa on pysyvä näyttely “Making of a Nation” ja lisäksi väliaikaisia näyttelyitä, joissa on esillä yli 2 000 esinettä, jotka kertovat Islannin historiasta viikinkien asutuksesta kristinuskon tulon kautta nykypäivään.

Moottorikelkkailu Islannissa

Islanti on mahtavien jäätiköiden ja kimaltelevien lumikenttien koti, joka on ulkoilmaseikkailujen talvinen ihmemaa.  Ajeleminen moottorikelkalla  jäätasangoilla saa adrenaliinin pumppaamaan ja se on hauskaa ja turvallista toimintaa myös lapsiperheille. 

Kirkjufjell Islannin parhaat kohteet ja nähtävyydet
Kirkjufjell Islannin parhaat kohteet ja nähtävyydet

Revontulet Islannissa

Revontulia pidetään laajalti maailman kiehtovimpina nähtävyyksinä ja Islanti on yksi parhaista paikoista nähdä luonnon valoshow.  

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit varmistaa, että saat kiinni Aurora Borealiksen täydessä vireessä.  Jos haluat nähdä revontulia Islannissa vieraile syys-maaliskuussa, jolloin kaupunkien ulkopuolella olevat avoimet tasangot vaipuvat yöllä pimeyteen.  Muista, että yöt ovat erityisen kylmiä pilvettöminä talvipäivinä, joten ota mukaan runsaasti lämpimiä vaatteita.  

Suurin osa Islannista revontulia etsivistä vierailijoista käyttää tukikohtanaan pääkaupunkia Reykjavikia Aurora-metsästysmatkojen ja monipuolisten majoitus-, ruokailu- ja viihdevaihtoehtojen ansiosta.  

Northern Lights-kierrokset vievät sinut kaupungin ulkopuolelle ympäröivälle maaseudulle saadaksesi parhaat kuvaukset revontulien bongaamisesta.  

Islannissa on karuja off-road-polkuja, rauhallisia lahtia ja avoimia tasankoja, jotka kaikki tarjoavat loistavat mahdollisuudet paeta kaupungista etsimään revontulia.  

Mene vuorille Jeep-safarilla, risteilylle Faxaflóin lahden poikki, matkaa ylös Langjökull-jäätikölle moottorikelkalla tai nauti rentouttavasta yöretkestä matkaoppaan kanssa erämaahan, jossa Aurora Borealis loistaa kirkkaimmin.

Game of Thrones-elokuvan kuvauspaikka Islannissa

Islantilaiset viikinkiajan saagat, Ironborn, olivat yksi suurimmista inspiraation lähteistä David Benioffin ja D. B. Weissin Game of Thrones -televisiosarjaan. Lähde paikalle, jossa tumma yötaivas roikkuu lumisten huipujen yllä Akureyrissa, pienessä satamakaupungissa Eyjafjörður-vuonon kärjessä kaukana Islannin pohjoisessa.  Sen syrjäinen sijainti (5 tunnin ajomatkan päässä Reykjavíkista) ja napapiirin läheisyys tekevät siitä yhden Islannin maagisimmista paikoista.  Timanttipiirillä (Diamond Circle) on runsaasti vesiputouksia, kanjoneita ja geotermisiä ihmeitä ja risteilyllä vuonoa pitkin voi nähdä ryhävalaita ja pyöriäisiä.

Blue Lagoon Islannin parhaat kohteet ja nähtävyydet
Blue Lagoon Islannin parhaat kohteet ja nähtävyydet

Islannin kylpylät ja kuumat lähteet

Nauti kylvystä Reykjavikin Secret Lagoonin lämpimissä vesissä Golden Circlen alueella sijaitsevassa geotermisessä uima-altaassa. Golden Circle tunnetaan Gullfoss-vesiputouksesta, Strokkur-geysiristä ja Thingvellirin kansallispuistosta.

Deildartunguhver Thermal Spring pulppuaa 180 litraa sekunnissa 100 asteista vettä, mikä tekee siitä Euroopan tehokkaimman kuuman lähteen.  Voimansa ja lämpötilansa ansiosta kuuman lähteen vettä käytetään keskuslämmitykseen Borgarnesissa ja Akranesissa.  Lämpöputkilinja ulottuu pitkälle 64 kilometrin matkalle ja lämpövesi on vielä noin 80 asteista, kun se saavuttaa Akranesin.

Lunnit Islannin parhaat kohteet ja nähtävyydet
Lunnit Islannin parhaat kohteet ja nähtävyydet

Lunni-yhdyskunnat Islannissa

Islannissa asuu yli puolet maailman Atlantin lunnipopulaatiosta etelän karuista merenkallioista Länsivuonojen syrjäisille saarille. Akureyn saarella on yksi Islannin suurimmista lunnipesäkkeistä luonnollisessa elinympäristössään. 

Lunni-matkat lähtevät Reykjavikista Islannin etelärannikolle tai Husavikista Islannin pohjoisrannikolle.

Lisää ideoita ja tekemistä Islannissa

Islanti matkavinkkejä lue lisää

Tutustu Islantiin! Katso Islannin matkailuvideo täältä

Reykjavikin ja Islannin kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää Reykjavikissa

REYKJAVÍK WEATHER

Hotellihintojen vertailu Reykjavik ja muu Islanti

Matkavaraukset: Lennot, hotellit ja aktiviteetit Reykjavik ja muu Islanti

Booking.com Travel Deals

HotellitLennotLento + HotelliAutonvuokrausLentokenttätaksiNähtävyydet


Lue myös

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Matkavinkit - Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Pohjoismaiden parhaat nähtävyydet ja uutta matkustamisesta

Helsinki 💙 kansainvälinen matkailupotentiaali

Tässä Tukholman ja Ruotsin 🇸🇪 TOP 10 retket ja nähtävyydet


Tässä Oslon ja Norjan 🇳🇴 TOP 10 retket ja nähtävyydet

Tässä Kööpenhaminan ja Tanskan 🇩🇰 TOP 10 retket ja nähtävyydet

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti Amer Experience

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisen viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept