Ecuadorin matkat  – Neljä maailmaa, yksi maa 

Ecuador matkat Nelja maailmaa Yksi maa png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Galapagossaaret- Amazonin sademetsä – Andien vuoret – Tyynenmeren rannikko

Ecuadorin matkat  – Neljä maailmaa, yksi maa

SpanishEnglishGermanFinnish

”Ecuador on maailman kaunein matkailukohde sen asukkaiden ystävällisyyden, kulttuurin, ilmaston ja luonnon vuoksi”.  Näin suomalainen Lassi Pensikkala, matkailuasiantuntija ja AmerExperience.com/Travelin perustaja, kuvailee asian matkailukonferenssissa.  Hän on asunut pienessä Etelä-Amerikan maassa 12 vuotta ja hänen tapaansa useat Ecuadorissa vierailevat ulkomaalaiset rakastuvat tähän kiehtovaan matkakohteeseen. He palaavat uudelleen tai päättävät tehdä siitä kotinsa.

Brasilialainen Delfim Pinheiro, Accor-konsernin Kolumbian ja Ecuadorin operatiivinen johtaja, joka vieraili useissa Ecuadorin kaupungeissa ennen kuin ketju teki merkittäviä hotelli-investointeja vahvistaa Pensikkalan huomion toteamalla, että ”Ecuadorilla on raaka-aineet” ekomatkailun kehittämiseen.

Myös meksikolainen Eduardo Cruz del Río, Wyndham Hotels & Resortsin Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueiden operatiivinen johtaja, on samaa mieltä siitä, että Ecuadorin kilpailuetuja ovat sen luonnonnähtävyydet, kulttuuri- ja kansanperintö ja sen erityinen lisäarvo – henkilökohtainen ja ystävällinen palvelu.

Ecuadorilainen liikenainen, Le Parc-hotellin johtaja ja Quiton kauppakamarin varapuheenjohtaja Gabriela Sommerfeld vakuuttaa, että “Ecuadorilla on kaikkea tarjottavaa matkailijoille”.

Guillermo Lasso, Ecuadorin presidentti, joka aloitti virkansa 24. toukokuuta 2021, teki tehokkaan rokotussuunnitelman ja avasi ovet matkailijoille. Lumoavat Galapagossaaret ottivat ensimmäisenä vastaan ​​paikallisia ja kansainvälisiä turisteja turvallisena kohteena.

Matkailuministeri Niels Olsen on yrittäjä, joka on omistautunut matkailualan uudelleenaktivointiin maan talouden piristämiseksi. Olsen pyrkii muuttamaan alan kestävän kehityksen moottoriksi älykkään matkailuhallinnon avulla. Ecuador, matkailumagneetti! on hänen suuri haasteensa.

Pandemian keskellä “Ecuador on ollut valopilkku matkustamisen uudelleenaktivoimiseksi. Se oli yksi Latinalaisen Amerikan maista, joka asetti vähemmän rajoituksia maahantulolle, toisin kuin naapurit”, sanoo Emilia Rivadeneira, Peru Corporate Affairs and Sustainability-apulaispäällikkö – LATAM Airlines Ecuador. LATAMilla on useita yhteyksiä paikallisiin ja kansainvälisiin kohteisiin.

Pääkaupunki Quiton lentokenttä on Etelä-Amerikan paras Skytraxin mukaan. Skytrax on tärkein organisaatio, joka arvioi lentoasemien ja lentoyhtiöiden tarjoamaa palvelua ympäri maailmaa.

Kansainväliset hotellit sijaitsevat lentokentän läheisyydessä ja tunnettujen ketjujen hotelleita on myös muualla maassa.  Hotellisektori keskittyy henkilökohtaisen palvelun ja vieraanvaraisuuden lisäämiseen.  Tämän vahvistavat matkailijat, jotka tulevat Ecuadoriin. “He yllättyvät suuresti ​​kuinka vieraanvaraisia ​​olemme. Asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluun, jonka annamme aina iloinen hymy kasvoillamme”, sanoo Holiday Innin toimitusjohtaja Javier Gómez. Hotelli avattiin keskellä pandemiaa.

Maa keskellä maapalloa

keskellä maailmaa - maapallon keskipisteen muistomerkki quito ecuador

Kuva: Keskellä maailmaa – Maapallon keskipisteen muistomerkki Quito Ecuador

Ecuador tarjoaa elämäsi miellyttävimmän matkailukokemuksen, kun matkustat sen neljässä maailmassa. Nauti monenlaisista kiehtovista vaihtoehdoista Ecuadorin Andeilla, Tyynenmeren rannikolla, Amazonin sademetsissä ja Galapagossaarilla.

”Pieni maa on kätevä tutustua, koska etäisyydet eivät ole kovin suuret. Ihailet Andien korkeimpien vuorien lumihuippuja ja muutaman tunnin ajomatkan jälkeen voit uida Tyynessä meressä tai sukeltaa viidakkoon. Nämä ovat suuria etuja kansainvälisille matkailijoille”, Lassi Pensikkala sanoo.

Ecuador sijaitsee päiväntasaajalla Etelä-Amerikassa ja sen maa-alue ulottuu molemmille pallonpuoliskoille.  Pohjoisessa maa rajoittuu Kolumbiaan, lännessä Tyynenmereen, etelässä ja idässä Peruun.  Ecuador on ihanteellinen matkailukohde, jolla on suuri luonnon ja kulttuurien monimuotoisuuden keskittyminen suhteessa sen maa-alueeseen.

Nimi Ecuador on peräisin eri tapahtumista.  Yksi niistä tapahtui vuonna 1736, kun Pariisin tiedeakatemia lähetti kuuluisan Ranskan geodeettisen komission Quitoon, joka koostui alan viisaista La Condaminesta, Bouguerista, Godínista ja Senierguesista tehtävänään mitata maapallon pituuspiirin kaari.

Ecuadorin tasavalta syntyi 13. toukokuuta 1830 allekirjoittamalla säädös, josta tuli Ecuadorin valtion perustuskirja.

Kulttuurillinen monimuotoisuus

kuva_ pukujen katujuhlat quito ecuador - costumes street festival

Kuva: Pukujen katujuhlat Quito Ecuador – Costumes street Festival

Ecuador matkailun helmi on monietninen ja monikulttuurinen maa. Matkailijat iloitsevat ihmisten erilaisuuksista ja ystävällisyydestä.  Ecuadorin väestön ja heimojen perintö näkyy heidän kulttuurissaan, taiteessa, tavoissa ja perinteissä. Moninaisuus, jonka juuret ovat esi-isien perinnössä tai siirtomaa-ajassa heijastuu teatteriin, musiikkiin, tanssiin ja moderniin arkkitehtuuriin.

Kaikkialla Ecuadorissa houkuttelevat värikkäät alkuperäiskansojen markkinat ja suositut festivaalit, kuten Mama Negra, Paseo del Chagra, Jumbadas ja Diablada de Píllaro

Kuva Otavalon kasityomarkkinat Andien kankaat Otavalo Ecuador png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Kuva: Otavalon käsityömarkkinat – Andien kankaat Otavalo Ecuador

Kuuluisat alkuperäiskansojen markkinat ovat täydellinen yhdistelmä muinaista kulttuuria, perinteitä, eksoottisia sointuja ja Andien makuja.  Otavalossa, Imbaburan maakunnassa on yksi tunnetuimmista markkinoista

Kansallisperintö, identiteetin symboli

kuva_ plaza grande plaza de la independencia quito ecuador, quiton katedraali ja presidentin istuin carondelet

Kuva: Plaza Grande Plaza de la Independencia Quito Ecuador, Quiton katedraali ja presidentin istuin Carondeletin palatsi

Ecuadorin perintöarvo keskittyy kaupunkeihin ja kyliin sekä aineellisiin ja aineettomiin perinnerikkauksiin.

Quiton historiallinen keskusta oli ensimmäinen kaupunkikohde, joka merkittiin maailman perintöluetteloon vuonna 1978.

Ecuadorin kartta mukana matkakuvia

Alfredo Conti, matkailututkimuksen johtaja La Platan yliopistosta Argentiinasta korostaa, että ”Quitolla on kaikkien erittäin tärkeiden ja poikkeuksellisten arvojen lisäksi etu siitä, että se on ollut ensimmäinen UNESCOn rekisteröimä maailman perintö kaupunkina.  Quito on poikkeuksellisen tärkeä paikka ihmiskunnalle, sillä on kiistattomia arvoja, kuten sen arkkitehtuuri, vaikuttava Quiton koulu ja hyvin yhtenäinen kaupunkikuva.  Kaikki tämä houkuttelee suuresti kävijöitä, jonka lisäksi aineeton perintö, gastronomia ja asukkaat tekevät Quitosta yhden maailman mielenkiintoisimmista matkakohteista.

Kuuluisat Galapagossaaret on listattu vuonna 1978 poikkeukselliseksi “eläväksi museoksi ja evoluutionäyttelyksi”.  Conti sanoo, että Galapagos ihmiskunnan luonnonperintö on ihmisten mielikuvissa sen monimuotoisuuden ja erityisesti eläimistön vuoksi. Galapagos tunnetaan maailmanlaajuisesti sen yhteydestä Darwinin teoriaan ja saarten merkityksestä tieteen kehitykselle.

kuva ingapircan rauniot - ecuadorin muinainen incapirca jäämistö on maan tärkein inkapaikka

Kuva: Ingapircan rauniot – Ecuadorin muinainen Incapirca jäämistö on maan tärkein inkapaikka

Sangayn kansallispuisto, Cuencan historiallinen keskusta ja Qhapaq Ñan (Inca Trail, Quichua) ovat kaikki maailman perintöluettelossa. Luetteloon kuuluvat niinikään marimbamusiikki, perinteisten toquilla-oljista tehtyjen ecuadorilaisten olkihattujen palmikoiminen (Panamahatut ovat nimestä huolimatta alkuperältään Ecuadorista) ja Zaparan kansan suulliset perinnöt.

Esmeraldasin marimba on yksi Ecuadorin Afro-kansan ilmentymistä, jota ihaillaan Esmeraldasin rannoilla. Marimba elää laulaja ja lauluntekijä Karina Clavijon esityksissä.  Muut rytmit, kuten el pasillo, el pasacalle, el albazo, el sanjuanito suosittujen bändien säestyksellä ilahduttavat paikallisia ja ulkomaisia vieraita.

José Francisco Ramón, Zacatecasin alueellisen maailmanperintöinstituutin johtaja katsoo, että matkailu etsii nykyään virikkeitä kulttuurista ja monista tavoista, joita löytyy Ecuadorin eri väestöryhmien jokapäiväisestä elämästä.

Ecuadorilla on perintökohteita ja erilaisia ​​aineettomia perintöjä, jotka ovat valtavan tärkeitä matkailun aktivoimiseksi.

Museot, perintö ja identiteetti

kuva_ historialliset restauroidut 1800-luvun rakennukset, guayaquil parque historico ecuadorissa

Kuva: Historialliset restauroidut 1800-luvun rakennukset, Guayaquil Parque Historico Ecuadorissa

Ecuadorissa on lukuisia kansallisperintöjä ja kulttuurin monimuotoisuutta käsittäviä museoita, jotka säilyttävät arkeologista, etnograafista ja taiteellista aineistoa.  Kulttuuri- ja kansallisperintöministeriöllä on 16 museon verkosto, joihin on vapaa pääsy 11 kaupungissa.

Museoissa ovat esillä noin 700 000 kulttuuriesineen ja kansallisperinnön kokoelmat, jotka kertovat Ecuadorin historiasta, kansan elämäntavoista, maailmankatsomuksesta, uskonnollisuudesta, suhteesta luontoon, taiteeseen, väreihin, muotoihin, materiaaleihin ja esiaikojen perintöihin.

Paikallinen sää Guayaquilissa Tyynenmeren rannikolla

GUAYAQUIL WEATHER

Ecuadorin taika on sen luonto

Kuva Kapusiiniapina Amazonin sademetsassa Yasunin kansallispuistossa Ecuadorissa lahella Sani Lodgea png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Kuva: Kapusiiniapina Amazonin sademetsässä Yasunin kansallispuistossa Ecuadorissa lähellä Sani Lodgea

Yksi Ecuadorin tärkeimmistä rikkauksista on sen biologinen monimuotoisuus.  Ecuadorin kaikilta alueilta löytyy eläimistön, kasviston ja luonnonkauneuden paratiiseja, jotka erottuvat toisistaan paikallisten ominaisuuksien johdosta.

Amazon on maan suurin alue, jossa asuu kansoja ja kansallisuuksia, kuten Sionat, Secoyat, Cofanit, Shuarit, Zaparot, Huaoranit ja Quichuat, jotka ovat sademetsien biologisen monimuotoisuuden todellisia vartijoita esiajoista lähtien.

Amazonin megamonimuotoisella alueella Raúl García “El Capi”, ecuadorilainen matkailuyrittäjä ja Anakonda Amazon Cruisen perustaja vie matkailijat poikkeuksellisiin seikkailuihin Napo-joen vesille Etelä-Amerikan johtaville sademetsäretkille.

Matkailijat elävät ikimuistoisia kokemuksia ja edistävät alueen kestävää matkailua ja paikallista taloutta. Amazoneja pidetään ihmiskunnan luonnollisena keuhkona. El Capin matkoilla on mahdollista nauttia luonnon runsaudesta, ylellisistä ja laadukkaista palveluista.

Pavel Pino, matkailun edistäjä ja Yelsin Alvarado, Amazonin opas ja yhteisömatkailija, vievät matkavieraita upeisiin paikkoihin Yasunín ja Cuyabenon kansallispuistoon.  Luolat, kuten Jumandin myyttiset luolat, kutsuvat sinut matkalle maapallon sisäiseen maailmaan.

Eri puolilla maata järjestetään lukuisia retkiä, joissa vieraillaan kansallispuistoissa, luonnonsuojelualueilla ja virkistyspaikoissa.

Cotopaxin kansallispuisto erottuu muista vaikuttavan Cotopaxin tulivuoren vuoksi, joka nousee 5897 metriä merenpinnan yläpuolella.  Alueella on runsaasti eläimistöä ja kasvistoa. Luonto ja puhdas ilma ovatkin parasta matkaseuraa.  Ohjelmaa on tarjolla runsaasti ja matkailija voi varata esimerkiksi kävelyretkiä, vuorikiipeilyä ja urheilukalastusta etukäteen tai paikanpäältä. Etukäteen varaus on useissa tapauksissa suositeltavaa.

Llanganatesin, Sangayn, Machalillan ja Podocarpusin, Antisanan, Cayambe-Cocan, Cotacachin ja Cayapasin kansallispuistot ovat luonnonpyhäkköjä, jotka ovat tunnettuja biologisesta monimuotoisuudestaan ja kauneudestaan. Tunnetuimpia matkailukohteita kansainvälisesti on Chimborazon kansanpuisto, jossa Ecuadorin korkein vuori lumipeitteinen Chimborazo-tulivuori nousee 6268 metrin korkeuteen. Andien kondori ja vikunjat ovat matkailijoiden suuressa suosiossa. Cuyabeno, Limoncocha, Cayapas-Mataje mangroovit, Yasuní, Sumaco-Napo-Galeras ovat tutkijoiden luonnonlaboratorioita ja paikkoja, joilla on syvä yhteys ihmisen ja luonnon välillä.

Koe elämäsi seikkailu!

Kuva Perhevaellus Cotopaxin tulivuoren juurella Ecuadorissa png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Kuva: Perhevaellus Cotopaxin tulivuoren juurella Ecuadorissa

Ecuador on ihanteellinen vastuullisen ja ympäristötietoisen matkailun maa. Ecuadorissa matkailijat voivat nauttia, tutkia ja oppia maan poikkeuksellisen rikkaasta luonnosta ja ainutlaatuisesta kulttuuriperinnöstä.

Ekomatkailu sisältää seikkailumatkailun, maatalousturismin, maaseutumatkailun ja tieteellisen matkailun.

Suotuisat ilmasto-olosuhteet ja monipuolinen luonto edistävät ulkoilma-aktiviteetteja, kuten koskenlaskua, melontaa, tubingia, veneilyä, sukellusta, vaellusta, vuorikiipeilyä, maastopyöräilyä, moottoripyöräretkiä, benjihyppyjä, valaiden katselua tai ratsastusta.

Kokemuksia maaseudulla

kuva_ perhevaellus cotopaxin tulivuoren juurella ecuadorissa

Kuva: Ecuador Andien vuoristokylä

Matkailijan osallistuminen maaseudulla asuvien perheiden arkielämään on unohtumaton kokemus. Tämän tyyppisessä matkailussa perheet jakavat kotinsa matkailijoiden kanssa. Näin he osallistuvat yhteisön elämään, sen tapoihin ja perinteisiin.

Useimmissa yhteisöissä on keskustiloja, jotka täydentävät maataloustoimintaa. Niiden tuotteita yhteisön perheet käyttävät arkikulutuksessa ja ylijäämä myydään edelleen kauppoihin.

Paikallisväestön juhlat ovat yhteisöjen tärkeimpiä tapoja. Ne vahvistavat yhteisöllistä identiteettiä, jossa uskonnolliset näkökohdat, alkuperäiskansojen perinteet, tanssi, musiikki ja gastronomia erottuvat näkyvimpinä.

Kasvisto ja eläimistö

kuva_ galapagos ecuador pata azul naaras ja uros

Kuva: Galapagos Ecuador Pata Azul naaras ja uros

Ecuadorin luonnon monimuotoisuus mahdollistaa suoran ja kiinnostavan tiedonsaannin biologisesta maailmasta ja sen kehityksestä. Ekologia on yksi tieteistä, jota sovelletaan Ecuadorissa maan biologisen monimuotoisuuden vuoksi, jota löytyy maan neljältä alueelta: Tyynen meren rannikolta, Andien vuorilta, Amazonin sademetsästä ja Galapagos-saarilta.

Ecuadorin kasvisto ja eläimistö ovat poikkeuksellisia luonnon rikkauksia mukaan lukien endeemiset, ainutlaatuiset lajit maailmassa, jotka asuvat esimerkiksi Galapagossaarilla.

Ecuador avaa ovet tutkijoille ja harrastelijoille tutkia luonnon laboratorioissa, tehdä lajien havaintoja ja edistää ympäristöntutkimusta ja -suojelua.  Näiden tutkimusten tuloksena on tehty useita tieteellisiä löytöjä ja niiden pohjalta ratkaisuja, jotka ovat saaneet tunnustusta tärkeissä kansainvälisissä julkaisuissa.

Linnut!

kuva_ kolibri mindo ecuadorissa

Kuva: Kolibri Mindo Ecuadorissa

Lintujen värit, silhuetit ja äänet houkuttelevat yhä useammin kotimaisia ​​ja kansainvälisiä matkailijoita. Ecuadorissa asuu noin 1640 lintulajia, mikä vastaa 17 prosenttia kaikista maailman kaikista lintulajeista (9702 lajia). Ecuadorissa on maailman suurin määrä lintuja suhteessa maan pinta-alaan, joka tekee siitä varsinaisen pyhäkön lintujen bongaamiseen.

Tutustu Ecuadoriin

kuva ecuadorin katkarapu ceviche on erittäin suosittu ruokalaji ecuadorissa

Kuva: Ecuadorin katkarapu ceviche on erittäin suosittu ruokalaji Ecuadorissa

Luonnonkauneudet, vesiputoukset, järvet, joet, upeat nähtävyydet, hyvät majoitusmahdollisuudet ja erinomainen ecuadorilainen keittiö täydentävät matkailunautintoa.

«Cuencassa söin elämäni parasta katkarapua. Jopa rapualtaiden rapujen maku on erinomainen.  Ruokakokemukseni oli unohtumaton ja katkarapujen laatu loistava. Teillä rapujen laatu on korkeampi kuin useimmissa maissa Brasilia mukaan lukien”, sanoo Delfim Pinheiro.

Kuuluisa keittiömestari Rodrigo Pacheco viettelee Puerto Cayossa Manabín maakunnassa maailmaa kulinaarisella taiteellaan Boca Valdivia-ravintolassa, jossa hänen prioriteettinsa ovat paikallinen ruokaperinne, alkuperäiset tuotteet ja perusaineosa: rakkaus ruoanlaittoon.

kuva_ sateenkaariruusu ja siniset ruusut ecuadorista

Kuva: Sateenkaariruusu ja siniset ruusut Ecuadorista

Kuuluisa Arriba gourmet kaakao on maailman parasta ja Ecuadorin ruusut inspiroivat häitä ja romanttisia lomia. 95 % maailman gourmet kaakaosta on peräisin Ecuadorista. Toinen erikoisuus on ruusut, joita viedään kaikkialle maailmaan.  Ruusut saavat paljon aurinkoa ja ne kasvavat suorina maantieteellisen sijainnin vuoksi maapallon keskellä, jossa aurinko paistaa zeniitistä.

Ecuadorin matkat pikaopas: 21 parasta tekemistä Ecuadorissa – kiertoajelut, liput ja aktiviteetit*Tervetuloa Ecuadoriin, neljä maailmaa, yksi maa

Hotelli- ja retkivaraukset Ecuador

Miten varata edulliset lennot Ecuadoriin?

Find here the best deals on Flights, Car Rental, and Package Holidays

Löydät täältä parhaat lento-, autonvuokraus- ja lomatarjoukset


Booking.com Travel Deals

StaysFlightsFlight + HotelCar rentalAirport taxisAttractions
Alkuperäinen espanjankielinen teksti:

Mayra Clavijo M., Radio Turismo Ecuador

Radio Turismo Ecuadorin toimitusjohtaja ja perustaja

Toimittaja, jolla on kokemusta mediasta, institutionaalisesta viestinnästä, media suhdetoiminnasta ja multimediasta.

Radio Turismo Ecuador (RTE) on digitaalinen tiedotusväline, joka tuottaa ja levittää matkailualan erikoistietoa.  Ecuador En Clave on matkailu-uutisten, haastattelujen ja matkailu ohjelma.

Suomenkielinen käännösteksti:

Lassi Pensikkala, AmerExperience.com/Travel

Kansainvälisen matkailun asiantuntija

AmerExperience.com perustaja


By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Twitter @amerexperience or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel And Business Expert Creator of AmerExperience.com - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept