Tässä Espanjan Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet

Espanjan rannikko suosittu matkakohde

Tässä Espanjan matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet. Koe nyt! Manner-Espanja, Madrid, Barcelona, Kanarian saaret, Ibiza ja Mallorca

Löydä Top 21 aktiviteetit suomalaisten suuresti suosimilla Kanarian saarilla, Ibizalla ja Mallorcalla

– Helppo pikaopas Espanjan matkan, Manner-Espanjan, Madridin, Barcelonan, Kanarian saarten, Ibizan ja Mallorcan suunnitteluun

– Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Helppo pikaopas Espanjan matkan suunnitteluun

 

10. Plaza Mayor

Nykyään tämä keskusaukio on suosittu tapaamispaikka turistien ja paikallisten keskuudessa, mutta Plaza Mayorin historia juontaa juurensa 1600-luvun alkuun kuningas Felipe III:n hallituskaudelle. Ulkoseinät muodostavat sarjan 3-kerroksisia rakennuksia, joiden parvekkeilta on näkymät keskustaan.

Plaza Mayor

9. Timanfaya kansallispuisto

51 neliökilometrin Etelä-Lanzarotessa sijaitseva Timanfayan kansallispuisto (Parque Nacional de Timanfaya) on ainutlaatuinen ja aavemainen maisema, jossa on uinuvia tulivuoria ja laavakenttiä. Vierailijat saapuvat puistoon läheisistä rantakaupungeista tutkiakseen maastoa, joka näyttää enemmän kuulta kuin Kanariansaarilta.

Timanfaya kansallispuisto (Parque Nacional de Timanfaya)

8. Valencia taiteen ja tieteen kaupunki

Valencia on vanhan Turia-joen uoman varrella sijaitseva näyttävä taiteen ja tieteen kaupunki (Ciudad de las Artes y Ciencias), joka espanjalaisen arkkitehdin Santiago Calatravan työtä. Upea arkkitehtuuri on vain osa tämän futuristisen kaupunkikompleksin houkuttelevuutta, siellä on myös tiedemuseo, planetaario ja paljon muuta.

Valencia taiteen & tieteen kaupunki (Ciudad de las Artes y las Ciencias)

7. La Caleta ranta

Koska Cadiz on lähes kokonaan veden ympäröimä, osut rannalle varmasti jossain vaiheessa. La Caleta on vanhan kaupungin ainoa oikea ranta. Se on eristyksissä oleva rantaviiva, joka sijaitsee foinikialaisten, kartagolaisten ja roomalaisten aikoinaan käyttämän luonnollisen sataman sisällä.

Vaikka La Caleta on Cadizin lyhin hiekkaranta, se tarjoaa pehmeää kultaista hiekkaa ja tyyniä vesiä. Ehkä parasta on, että ranta on länteen päin, mikä tarkoittaa, että se on täydellinen paikka kaupungissa nähdä unelmallinen Espanjan auringonlasku. La Caletan merkittäviä nähtävyyksiä on puolikuun muotoinen Balneario de Nuestra Señora de la Palma y del Real, joka on 1920-luvun kylpylä. Ainutlaatuisia nähtävyyksiä ovat myös rantaa pohjoisessa ja etelässä rajoittavat kaksi linnoitusta, San Sebastian ja Santa Catalina.

La Caleta ranta

6. Sagrada Familia kirkko

Sagrada Familia, Unescon maailmanperintökohde ja Antoni Gaudin magnum opus, on epäilemättä Barcelonan ikonisin ja suosituin rakennus, jossa vierailee 3 miljoonaa kävijää vuodessa. Rakennustyö on jatkunut yli 135 vuotta ja surrealistinen rakennelman sateenkaaren sävyisillä lasimaalauksilla on määrä valmistua vuonna 2026. Jopa keskeneräisessä tilassaan se on ehdoton näkemisen arvoinen käyntikohde jokaiselle Katalonian pääkaupungin kävijälle.

Sagrada Família

5. Mezquita

Mezquita (Córdoban moskeija-katedraali) on alun perin vuodelta 600 peräisin olevan kristillisen visigoottikirkon San Vicente paikalla. Mezquita on Cordovan kaupungin arvostetuin muistomerkki ja yksi länsimaailman hienoimmista islamilaisista rakennuksista, jossa on 850 jaspis-, onyksi-, marmori- ja graniittipylvästä.

Mezquita (Mosque-Cathedral of Córdoba)

4. Sevillan Real Alcázar de Sevilla

Sevillan nähtävyydet Andalusiassa Espanjan eteläosassa ovat muokkautuneet vuosisatojen saatossa maurien ja katolisten vaikutuksesta. Vaikutus on selkeintä ja kiehtovinta Sevillan kuninkaallisessa Alcázarissa (Real Alcázar de Sevilla). Tämä Unescon maailmanperintökohteen laaja kompleksi koostuu useista vaikutuksista ja erityispiirteistä. Kaunein on epäilemättä Patio de las Doncellas, tämö palatsi on erityisen tunnettu vaikuttavista ​​mudéjar-kipsitöistä.

Royal Alcázar of Seville (Real Alcázar de Sevilla)

3. Alhambra

Alhambra (Alhambra de Granada), joka sijaitsee Sierra Nevadan taustalla on rakennettu kukkulalle, jolta on näköala Granadaan. Alhambra on laaja kompleksi, jossa on yleellisesti sisustettuja palatseja, koskemattomia puutarhoja ja mahtava linnoitus. Tämä Unescon maailmanperintökohde rakennettiin Nasrid-dynastian aikana. Kuningas Kaarle V tuhosi sen myöhemmin osittain ja rakensi sitten uudelleen. Renessanssin ja maurien arkkitehtuurin yhdistelmä Alhambran palatsi on Granadan vierailijoiden suosituin nähtävyys.

Alhambra (Alhambra de Granada)

2. Santiago de Compostela katedraali

Santiago de Compostelan katedraali (Catedral de Santiago de Compostela) on yksi kristikunnan tärkeimmistä pyhäköistä, jonka uskotaan olevan Pyhän Jaakob Suuren, yhden kahdestatoista apostolista, viimeinen leposija. Romaaninen, goottilainen ja barokkityylinen rakennelma on Camino de Santiagon (Pyhän Jaakobin polun) pyhiinvaellusreittien päätepiste Pohjois-Espanjassa.

Santiago de Compostela katedraali (Catedral de Santiago de Compostela)

1. Guggenheim museo

Bilbaon Guggenheim-museo, jonka on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti Frank Gehry avattiin vuonna 1997. Se on yksi aikansa tärkeimmistä arkkitehtonisista teoksista. Sen aaltoilevien ja heijastavien seinien sisäpuolelta Nervión-joen rannoilla löydät sekä modernin että nykytaiteen pyörivän taiteellisen ihmemaan.

Guggenheim Museum

Löydä enemmän tekemistä ja nähtävyyksiä Espanjassa, Madridissa ja Barcelonassa tästä

Top 21 aktiviteettia ja tekemistä Kanarian saarilla

Top 21 aktiviteettia ja tekemistä Kanarian saarilla

Lue lisää Kanarian saarten parhaista tekemisistä

Top 21 aktiviteettia ja tekemistä Ibizalla

Top 21 things to do and tickets in Ibiza

Lue lisää Ibizan parhaista tekemisistä

Top 21 aktiviteettia ja tekemistä Mallorcalla

Top 21 things to do and tickets in Mallorca

Lue lisää Mallorcan parhaista tekemisistä

Hotellihintojen vertailu kaikkialla Espanjassa ja Kanarian saarilla

Espanjan kartta mukana matkakohdekuvia

Paikallinen sää Madridissa

MADRID WEATHER


”Yli 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala
Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Twitter @amerexperience or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel And Business Expert Creator of AmerExperience.com - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

Leave a Reply

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept