Tässä Oslon ja Norjan Top 10 parhaat nähtävyydet ja lomakohteet

TASSA OSLON JA NORJAN TOP 10 RETKET JA NAHTAVYYDET png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Tässä Oslon ja Norjan matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet, lomakohteet ja retket

– Helppo pikaopas Norjan matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Oslossa ja muualla Norjassa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Tässä Oslon ja Norjan matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

10. Sommaroy

Pieni arktinen Norjan saari Sommaroy houkuttelee matkailijoita valkoisilla hiekkarannoilla ja karuilla maisemilla.  Perinteinen norjalainen kalastajayhteisö, jonka satamaa ympäröivät paaluille rakennetut punaiset puurakennukset ja vedessä keinuvat pienet kalastusveneet.   Sommaroyhin voi tehdä päiväretken Tromssasta ja se ei ole koskaan täynnä, joten sieltä löydät rennon tunnelman.

9.  Oslon oopperatalo (Operahuset)

Arkkitehtitoimisto Snøhettan suunnittelema, valkoisesta graniitista ja marmorista rakennettu vaikuttava Oslon oopperatalo, joka tuo mieleen kelluvan jäätikön. Oopperatalo on Oslofjordin laajalti tunnettu maamerkki.  Se on Norjan kansallisoopperan ja -baletin kotipaikka, jossa on upea auditorio ja muita tiloja erilaisille musiikki- ja tanssiesityksille.

8.  Hardanger-vuono

Norjan toiseksi pisin vuono Hardangerfjord ulottuu lähes 200 kilometriä Atlantista sisämaahan.  Kohokohtia ovat yli 200 neliökilometriä kattava massiivinen jäätikkö ja Trolltunga-kallio, joka kohoaa 701 metriä Ringedalsvatnet-järven yläpuolella Oddassa.

7.   Lyngenin Alpit (Lyngsalpene)

Korkealla napapiirin yläpuolella Norjan Tromssasta koilliseen Lyngenin Alpit (Lyngsalpene) ulottuvat Lyngenfjordista etelässä Ullsfjordiin lähellä Ruotsin rajaa.  90 kilometriä pitkä vuorijono muodostaa upean maiseman, jossa on syviä rotkoja, kimaltelevia jäisiä jäätiköitä ja villejä lohkareita täynnä olevia jokia.

6.  Fjellheisen kaapelirata

Fjellheisen-köysiradalle Fløyaan mantereelle pääsee helposti Tromssan sillan yli bussilla numero 26. Fjellheisen-köysirata nousee 420 metriä ylös Storsteisen vuorelle alle neljässä minuutissa. Matka tarjoaa panoraamanäkymät pitkälle yli kaupungin ja sen upean saariston.  Fjellheisen avattiin vuonna 1961 ja siinä on kaksi hyttiä, joissa kuhunkin mahtuu 28 henkilöä. Rata pystyy kuljettamaan 360 ihmistä tunnissa ja on oiva kuljetusväline vuoristorinteille kävelijöille, pyöräilijöille, varjoliitäjille ja talvella hiihtäjille ja lumilautailijoille.  Pohjoisen Kvaløyan saaren rosoiset huiput muodostavat jylhän taustan Tromsdalstindenin alueen korkeimman vuoren rinteiltä (1 238 metriä), jonka luminen laki talvella on suosittu kohde taitaville vuorikiipeilijöille.

Uudenvuodenaattoa juhlistaa ilotulitus Fjellheisenissä ja Fjellstua Café on avoinna ympäri vuoden, jonka terassilta on upeat näkymät.  Kesäisin näköalatasanne on täydellinen paikka seurata keskiyön aurinkoa aavemaisessa valossa, kun se kimaltelee vuonojen ja vuoristovesien pinnalla. Tromssan saaret ja luodot tarjoavat lumoavan näkymän kauas alapuolelle.

5.  Oslo-vuono

Norjan kosmopoliittinen pääkaupunki sijaitsee Oslofjordin 107 kilometriä pitkän ja kapean vesistön perukoilla.  Oslofjord johtaa Skagerrakin salmeen Itä- ja Pohjanmerelle. Vuonon saaret ovat sen tärkein nähtävyys, joista löytyy hiekkarantoja, pyöräily- ja vaellusreittejä sekä historiallisia majakoita.

4.  Geiranger

Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan Geirangerfjordin taitoksissa oleva pieni rannikkokaupunki Geiranger on portti Norjan mahtaville vuonoille ja suosittu risteilyalusten pysäkki. Disney-fanit tunnistavat kaupungin upean taustan, sen rosoiset merenkalliot, mäntyjen peittämät laaksot ja värikkäät vesistöt, jotka toimivat inspiraationa Frozenille.

3. Norjan vuorikiipeilykeskus (Norsk Tindesenter)

Kiipeilyn ja ulkoilun harrastajat eivät halua jättää väliin Norjan vuorikiipeilykeskusta (Norsk Tindesenter), joka sijaitsee upeassa Reiulf Ramstad arkkitehtitoimiston suunnittelemassa rakennuksessa.  Tutustu vuorikiipeilyn historiaa ja kehitystä koskeviin näyttelyihin ja lähde sen jälkeen valloittamaan Norjan korkeinta sisäkiipeilyseinää.

2.  Flam rautatie (Flamsbana)

Flam rautatie juna Norja Flamsbana_png

Flam rautatie (Flamsbana) on yksi Euroopan upeimmista junamatkoista, joka kiertää rehevien jokien ja rotkojen läpi, kiipeää jyrkkiä huippuja ja ohittaa valtavia vesiputouksia.  Juna kulkee 20 kilometriä norjalaisten Flåmin ja Myrdalin kaupunkien välillä ja se on yksi Norjan suosituimmista turistinähtävyyksistä. Junamatka tarjoaa uskomattomat näkymät Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluville vuonoille.

1.  Tromsō-vuonot

Upean ympäristönsä ansiosta Tromssa on päiväretkien keskus lukuisille Norjanmeren vuonoille, saarille ja luodoille.

Näille pitkille ja kapeille merenlahdille on ominaista jyrkät vuoristoiset rinteet, jotka jääkausi on louhinut sen viimeisessä vaiheessa.

Lisää ideoita ja tekemistä Norjassa

 Norja matkavinkkejä lue lisää

Oslon ja Norjan kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää Oslossa

OSLO WEATHER

Hotellihintojen vertailu Oslo ja muu Norja

Lue myös

Pohjoismaiden parhaat nähtävyydet ja uutta matkustamisesta

Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla – Pikaopas matkasi suunnitteluun

Helsinki 💙 kansainvälinen matkailupotentiaali

Tässä Tukholman ja Ruotsin TOP 10 retket ja nähtävyydet

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti ilmainen lehti ilmaiseksi matkat - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Twitter @amerexperience or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel And Business Expert Creator of AmerExperience.com - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept