Tässä Tukholman ja Ruotsin Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet

Tukholman ja Ruotsin matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nahtavyydet png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator
Contents show • mostrar

Tässä Tukholman ja Ruotsin matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet, matkakohteet ja retket

Uppsalan Tuomiokirkko ja Ruotsin matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

– Helppo pikaopas Tukholman ja muun Ruotsin matkan suunnitteluun

Lue kuvauksia ja lisätietoja

– Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

10. Malmön linna (Malmöhus)

Malmöhus
Malmöhus

Alun perin vuonna 1434 rakennettu Malmön linna (Malmöhus) oli aikoinaan tärkeä strateginen linnoitus Tanskalle. 1500-luvulla uudelleen rakennettu Malmöhus on Skandinavian vanhin säilynyt renessanssilinna joka käsittää nykyisin Ruotsin luonnonhistorialle omistetun Malmön museon. Oli mukava käydä Malmöhusissa, joka on yksi Malmön parhaista nähtävyyksistä.

9.  Feskekörka kauppahalli

Feskekörka Göteborg
Feskekörka Göteborg

Vuodelta 1874 peräisin oleva Feskekörka on Göteborgin vanhin kauppahalli, Skandinavian suurin kalatori ja kaupungin legendaarisen kalastusteollisuuden paljon juhlittu keskipiste. Erikoisen nimensä (kirjaimellisesti: “Kalakirkko”) ja kirkkomaisen ulkonäön lisäksi Feskekörkan ainutlaatuinen ympäristö vain lisää sen viehätysvoimaa. Teimme kävelykierroksen vilkkaalla torilla, joka on suosittu ajanviete matkailijoiden keskuudessa.

Suositut markkinat ovat pysyneet suurelta osin ennallaan 1900-luvun kukoistusajoistaan. Kauppahallissa on taidokkaita koristelmia tuoreista merenherkuista ja ruokatuotteista. Halli täyttyy aamuisin paikallisista perheistä ja vierailevista ruokailijoista, jotka tinkivät juuri pyydettyjen saaliiden hintoja.

Meren antimien ystävät löytävät täältä kaiken tarvitsemansa tuoreesta turskasta ja pallasta eläviin hämähäkkirapuihin ja hummereihin. Jos olet muuten vain käymässä suuntaa johonkin kauppahallin ihanista ruokakojuista tai ravintoloista, joissa voit maistella paikallisia herkkuja, kuten marinoitua silliä, savustettua lohta tai äyriäisistä valmistettua smörgåsia. Oli muuten hyvää!

8.  Tukholma kuninkaan linna (Kungliga Slottet)

Tukholma kuninkaan linna
Tukholma kuninkaan linna

Tukholman kuninkaallinen palatsi barokkijulkisivuineen, ylellisine kuninkaallisine huoneistoineen ja vaikuttavalla aarrekammiollaan on kaikkea sitä, mitä voit odottaa kuninkaalliselta asuinpaikalta. Ensimmäinen “ulkomaanmatkani” pikkupoikana äitini kanssa oli Borella Tukholmaan. Se oli ensi rakkautta, Tukholman nähtävyys numero 1 kuninkaan linna teki minuun valtavan vaikutuksen ja Tukholma jäi sydämeeni. Yksi kauniimpia kaupunkeja, joita tiedän.

Vaikka Ruotsin kuninkaallinen perhe asuu nykyään Drottningholmin linnassa, kuninkaanlinnalla on edelleen tärkeä rooli sekä historiallisena muistomerkkinä että juhlien ja vastaanottojen isäntänä.

7.   Tukholman vanhakaupunki (Gamla Stan)

Tukholman vanhakaupunki
Tukholman vanhakaupunki

Tukholman vanhakaupunki (Gamla Stan), jolle on ominaista mukulakivikadut, kirkkaasti maalatut rakennukset ja vilkkaat aukiot, on yksi Ruotsin pääkaupungin valokuvauksellisimmista alueista. Niitä kuvailin 8-vuotiaana Anttilasta ostetulla kamerallani. Kaikista ei kehittynyt kuvia ja rakennuksetkin näyttivät pienemmiltä kuin todellisuudessa paikan päällä. Ajat ovat tekniikan suhteen muuttuneet, vanhakaupunki ei

Historiallisessa keskustassa on myös Tukholman vanhin kaupunginosa, joka on peräisin vuodelta 1252 ja josta löytyy muun muassa joitakin hyvin säilyneitä keskiaikaisia ​​monumentteja. Vanha kaupunki on Tukholman suosituimpia nähtävyyksiä ja yksi Pohjoismaiden eniten vierailtuja kohteita.

6.  Uppsalan tuomiokirkko (Uppsala Domkyrka)

Uppsalan tuomiokirkko
Uppsalan tuomiokirkko

Uppsala on rento ja karismaattinen yliopistokaupunki, jonka halki kulkee Fyris-joki. Uppsalaan ajattelin jossain vaiheessa lähteä opiskelemaan. Menin kuitenkin Saksaan. Ei huono vaihtoehto sekään.

Kaupunkikuvaa hallitsee Uppsalan linna ja tuomiokirkko. Jälkimmäinen valmistui vuonna 1270 kuningas Eerik IX:n aikana ja tuomiokirkossa on hänen pyhäinjäännöksessä. Hän levitti kristinuskoa läpi Ruotsin ja on maan suojeluspyhimys. Karuista punatiilistä rakennettu ja sittemmin kunnostettu katedraali on tyyliltään goottilainen, jossa on kaksi piikkimäistä tornia, jotka kohoavat 120 metriä (394 jalkaa) kaupungin kattojen yläpuolelle. Sen holvattu sisustus on koristeltu hienovaraisesti raamatullisilla kohtauksilla jotka saavat valaistuksen ulkoa ohuiden lasimaalausten läpi; sivukappeleissa on Eerik IX:n pyhäinjäännökset kullatussa arkussa sekä useiden ruotsalaisten hallitsijoiden marmorihaudat, mukaan lukien kuningas Kustaa Vaasa, joka rakensi Uppsalan linnan vuonna 1549. Kasvitieteilijä Carl Linnaeus asui Uppsalassa 1700-luvulla ja hänet on niinikään haudattu tuomiokirkkoon. Linnaeus on tunnettu kasvien luokittelujärjestelmästä, joka on edelleen käytössä,

Luoteistornissa sijaitsevassa pienessä aarremuseossa on esillä kuninkaallisia hautauskruunuja ja kokoelma keskiaikaisia ​​Kauko- ja Lähi-idän tekstiilejä. Ympäröivän hautausalueen tarkka tarkastelu paljastaa useisiin hautakiviin kaiverretut viikinkiriimut.

5.  Abisko kansallispuisto

Abisko kansallispuisto
Abisko kansallispuisto

Ruotsin Lapissa Pohjoiskalotin alueella sijaitseva Abiskon kansallispuisto kattaa 30 neliökilometriä kimaltelevia vuonoja, tummia vuoria, koivumetsää, kallioon kaiverrettuja luolakomplekseja ja upeita kanjonien läpi syöksyviä vesiputouksia. Hirvet ja porot asuttavat maisemaa ja 440 kilometrin kansallinen vaellus- ja hiihtoreitti Kungsleden alkaa puistosta.

Kesän yöttöminä päivinä Abisko on retkeilijöiden ja pyöräilijöiden paratiisi, jota peittävät harvinaiset orkideat ja alppikukat. Talvella siellä on pysyvä lumivaippa ja mahdollisuus hiihtää tai kokeilla koiravaljakkoajelua ja pilkkimistä STF Abisko Mountain Station-asemalla, joka on 250 km (156,25 mailia) napapiiriltä pohjoiseen.

Korkealla merenpinnan yläpuolella Nuolja-vuorella sijaitsevaa Aurora Sky Stationia pidetään maailman parhaana paikkana nähdä vaikeasti havaittavissa olevia revontulia. Mahtava köysiratamatka Sky Stationille tarjoaa upeat näkymät kansallispuiston luonnonvilleihin maisemiin.

Abisko on suosittu erityisesti kesäkuun ja heinäkuun puolivälin välisenä aikana keskiyön auringosta nauttimiseen ja marraskuusta maaliskuuhun revontulien katseluun.

4.  Uppsalan linna (Uppsala Slott)

Uppsalan linna
Uppsalan linna

Uppsala on yksi Ruotsin historiallisimmista kaupungeista. Renessanssityylinen kuninkaallinen linna avautuu Kasåsenin ahvenelta kaupunkia päin ja se rakennettiin vuonna 1549 kuningas Kustaa Vaasan käskystä.

Vuosisatojen ajan Uppsalan linna on ollut erilaisten seremonioiden, juonittelujen, väkivallan,  kruunauksien, poliittisten salamurhien ja kruunusta luopumisen tapahtumapaikka. Täällä tapahtui despoottisen ja skitsofreenisen kuningas Erik XIV:n kolmen Sture-perheen jäsenen järkyttävä murha vuonna 1567. Heidän repaleiset asut ja ratsastushousut ovat esillä Uppsalan tuomiokirkossa. Mielenkiintoista. Tämä vierailu jäi erityisesti mieleen.

Linna paloi käytännössä kokonaan vuonna 1702 ja suuri osa sen pirstoutuneista jäännöksistä ryöstettiin Tukholman kuninkaallisen palatsin rakentamiseksi. Linna kunnostettiin myöhemmin vuonna 1740, jolloin sen pölyiset vaaleanpunaiset julkisivut revittiin tornien kummassakin siivessä.

Nykyään linnalla on selvästi rauhallisempi rooli kolmen museon kotina: Uppsalan taidemuseo, jossa on esillä Uppsala Ekebyn keramiikkaa sekä ruotsalaista nykytaidetta; Fredens Hus (Rauhan talo), jossa ratkaistiin sosiaalisia ja poliittisia konflikteja sekä kiehtova Vasaborgen, jossa on esillä ruotsalaisten entisten hallitsijoiden synkät teot graafisesti ja yksityiskohtaisesti kerrottuna.

3.  Haga

Haga Göteborg
Haga Göteborg

Aikoinaan rappeutunut ja purkamisen partaalla oleva Göteborgin vanhin kaupunginosa sai kaivattua ilmettä 1980-luvulla ja nykyään tämä historiallinen kaupunginosa on yksi kaupungin vilkkaimmista ja muodikkaimmista kaupunginosista. Mukulakivikatujen ja 1800-luvun artesaanirakennusten Haga huokuu ajan luonnetta ja jalankulkualue on täynnä vintage-vaateputiikkeja, itsenäisiä suunnittelijoita ja viehättäviä antiikkiliikkeitä.

Tutustu kaupungin luoviin taiteilijoihin kävelyllä Hagassa. Käy sisään kauppoihin ja ihaile ainutlaatuista arkkitehtuuria, pysähdy legendaariseen Café Husareniin, joka on kuuluisa jättimäisistä kanelirullistaan ​​– ruotsalaisesta erikoisuudesta tai rentoudu tyylikkäässä Hagabadet Spassa. Omakohtaista kokemusta. Suosittelen.

Toinen suosittu ajanviete on kiipeäminen läheiselle Risåsberget-kukkulalle, jossa 1600-luvun Skansen Kronan-linnoitus tarjoaa upeat näkymät alapuolella sijaitsevaan Hagaan.

2.  Öresundin silta

Öresundin silta
Öresundin silta

Vuonna 2000 avattu ja suositusta The Bridge tv-sarjasta tunnettu 8 kilometriä pitkä silta hallitsee Juutinrauman salmea – Tanskan ja Ruotsin erottavaa vesialuetta. Tie- ja rautatieyhteyden kokonaispituus on 16 kilometriä ja voit matkustaa kahden maan välillä vain 10 minuutissa.

Tätä siltaa olen ylittänyt ja tunnelin läpi ajanut lukemattomia kertoja. Saksassa kun asuin matkustin lomilla Suomeen autolla rakkaan kotiväen luo ja kavereiden luo.

1.  Vaasa Museo (Vasamuseet)

Vaasa Museo
Vaasa Museo

Tukholman Vaasa-museo (Vasamuseet) on rakennettu säilyttämään mahtavan Vaasa-sota-aluksen hylkyä, joka on Kuninkaan linnan ohella Tukholman suosituimpia nähtävyyksiä. Siellä käy vuosittain yli miljoona vierailijaa. Vaasa-museo on osa Ruotsin kansallista merimuseokokonaisuutta, joka sijaitsee Djurgardenin saarella. Vaasa-museo on ainoa paikka maailmassa, jossa vierailijat voivat nähdä täysin ehjän 1600-luvun laivan.

Mitä tehdä Tukholmassa? No ainakin Vaasa museo on ehdottomasti parhaiden nähtävyyksien listan huipulla. Suosittelen tätä myös niille, jotka eivät varsinaisia museofriikkejä olekkaan.

Lisää ideoita ja tekemistä Ruotsissa

Ruotsi matkavinkkejä lue lisää

Tutustu Tukholmaan! Katso Tukholman matkailuvideo täältä

Ruotsi 🇸🇪 Top 3 matkateemaa

Matkavinkkejä mitä voi tehdä Ruotsissa
Matkavinkkejä mitä voi tehdä Ruotsissa

Tukholma 3 päivää teema – Vinkkejä Tukholman matkalle

Miten viettää 3 päivää Tukholmassa?

Viikinkien historia

Tutustu viikinkien historiaan Tukholmassa

Vesiaktiviteetit Ruotsissa

Ruotsi tekemistä veden äärellä

Tässä on kymmenen mielenkiintoista tietoa Ruotsista

  1. Ruotsissa on yli 95 000 järveä, mikä tekee siitä yhden Euroopan vesirikkaimmista maista.
  2. Malmö, Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki, on yhdistetty Kööpenhaminaan Tanskaan Öresundin sillan avulla.
  3. Ruotsin kieli kuuluu pohjoisgermaanisten kielten ryhmään ja on lähinnä sukua norjan ja tanskan kielille.
  4. Ruotsi on yksi maailman suurimmista aseviejämaista. Ruotsalaiset yritykset, kuten Saab ja Bofors, ovat tunnettuja asevalmistajia.
  5. Ruotsi on maailman ensimmäinen maa, joka on kieltänyt tietynlaisen mainonnan perinteisissä leluissa, joissa sukupuoliin perustuvat stereotypiat korostuvat.
  6. Ruotsi on myös tullut tunnetuksi vahvasta sitoutumisestaan ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen. Esimerkiksi maassa on paljon tuulivoimaa ja uusiutuvia energialähteitä.
  7. Ruotsin Nobel-palkinnot, mukaan lukien Nobel-palkinto kirjallisuudessa, fysiikassa, kemian, rauhan ja taloustieteessä, jaetaan Tukholmassa vuosittain.
  8. Ruotsalaiset ovat innokkaita kahvinjuojia kuten tietysti myös me suomalaiset. He kuluttavat keskimäärin noin 3 kupillista kahvia päivässä, mikä tekee heistä yhden maailman suurimmista kahvinjuojien ryhmistä asukaslukuun suhteutettuna.
  9. Ruotsin Lapissa, Jukkasjärvellä, sijaitsee maailman ensimmäinen jäähotelli, joka rakennetaan joka vuosi uudelleen lumesta ja jäästä.
  10. Ruotsin kuningashuoneella on yksi maailman vanhimmista perinteistä, nimittäin Vasaloppet. Se on pitkän matkan hiihtokilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1922 lähtien.

FOTOGRAFISKA MUSEO TUKHOLMA

Fotografiska on insider-vihje ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Lue siitä lisää ohessa:

Tukholman ja Ruotsin kartta mukana matkakuvia. Tukholman nähtävyydet kartalla

Paikallinen sää Tukholmassa tänään

STOCKHOLM WEATHER

Hotellihintojen vertailu Tukholma ja muu Ruotsi

Lue myös

POHJOISMAIDEN PARHAAT NÄHTÄVYYDET JA UUTTA MATKUSTAMISESTA

Suomi 🇫🇮 Top 3 matkateemaa

Matkavinkkejä mitä voi tehdä Suomessa
Matkavinkkejä mitä voi tehdä Suomessa

Suomenlinnan kierrokset

Opastettuja kierroksia ja aktiviteetteja Suomenlinnaan

Helsinki päiväretket

Miten viettää päivä Helsingissä?

Tämän hetken suosituimmat retket ja nähtävyydet

Tämän hetken suosituimmat retket ja nähtävyydet Suomessa


Tanska 🇩🇰 Top 3 matkateemaa

Matkavinkkejä mitä voi tehdä Tanskassa
Matkavinkkejä mitä voi tehdä Tanskassa

Linnat pääkaupunki Kööpenhaminan seudulla

Upeat linnat Kööpenhaminan lähistöllä

Kurssit ja työpajat

Tanskan parhaat kurssit ja työpajat

Vesiaktiviteetit Tanskassa

Parhaat vesiaktiviteetit Tanskassa

Norja 🇳🇴 Top 3 matkateemaa

TASSA OSLON JA NORJAN TOP 10 RETKET JA NAHTAVYYDET png 1 - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator
Matkavinkkejä mitä voi tehdä Norjassa

Villieläinten katselu ja valokuvaus

Norjan parhaat villieläinten katselu- ja valokuvauskierrokset

Risteilyt ja purjehdukset

Norjan Top risteilyt ja purjehdukset

Opastetut kierrokset Oslossa

Oslon kaupunkikierrokset

Islanti 🇮🇸 Top 3 matkateemaa

Matkavinkkeja mita voi tehda Islannissa - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator
Matkavinkkejä mitä voi tehdä Islannissa?

Luonto ja villieläimet

Islannin parhaat luonto- ja villieläin tarkkailu- ja valokuvauskierrokset

TV kuvauspaikkakierrokset

Islannin mielenkiintoiset TV tuotantopaikkojen kierrokset

Great Geysir

Retket ja kierrokset Great Geysir (Great Geyser)

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Matkavinkit - Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti ilmainen lehti ilmaiseksi matkat 1 - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisen viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

%d
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept