Tässä Wienin ja Itävallan Top 10 nähtävyydet ja retket

TÄSSÄ WIENIN JA ITÄVALLAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET
TÄSSÄ WIENIN JA ITÄVALLAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

Tässä Wienin ja Itävallan matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet ja vetonaulat

– Helppo pikaopas Itävallan matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Wienissä ja muualla Itävallassa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Salzburg Itävalta
Salzburg Itävalta

Itävallasta lyhyesti

Itävalta on saksankielinen alppimaa Keski-Euroopassa, joka rajoittuu Sveitsiin ja Liechtensteiniin lännessä, Saksaan ja Tšekin tasavaltaan pohjoisessa, Slovakiaan ja Unkariin idässä ja etelässä Sloveniaan ja Italiaan. Itävallan pääkaupunki on Wien ja asukkaita maassa on 9 miljoonaa. 

Itävallan taloudesta sen verran, että maan tärkeimmät vientituotteet ovat koneet ja laitteet, moottoriajoneuvot ja osat, teollisuustuotteet, kemikaalit, rauta ja teräs, elintarvikkeet. Näin ollen Suomen ja Itävallan tuotantorakenteet ovat hyvin samanlaisia ja siitä johtuen keskinäinen kauppamme suhteellisen vähäistä. 

Itävalta (Ostmark “ostarrichi”) perustettiin historian mukaan vuonna 996.  Jotkut tutkijat väittävät, että Itävalta saattaa olla vielä vanhempi. 

Habsburgit – Itävallan todellinen kansallinen syntymä tapahtui vuonna 1278, kun Habsburgin Rudolf osti alueen, josta oli määrä muodostua Itävallan monarkia.  Wienistä tuli Habsburgien koti ja vuosisatojen ajan sen jälkeen sanat Habsburg ja Itävalta kietoutuivat tiiviisti yhteen. Vuodesta 1867 vuoteen 1918 Itävalta oli osa kaksoismonarkiaa, Itävalta-Unkarin valtakuntaa. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen monarkia hajosi ja Itävallasta tuli tasavalta, jolla oli uusi perustuslaki vuonna 1920.

Itävalta on yksi suomalaisten suosituimpia matkakohteita ja alppimaasta nousee esiin 3 parasta nähtävyyttä: Kulttuurikaupungit Wien ja Salzburg, Itävallan alpit ja suomalaisten rakastama F1 formula ykkösten urheilutapahtuma Spielberg, katso F1 kilpailukalenteri ja liput täältä.

Itävalta on yhdessä naapurimaiden Sveitsin kanssa Euroopan talviurheilupääkaupunki. Itävallan alpit ovat tuttuja erityisesti suomalaisille talviurheilun harrastajille, laskettelijoille ja Itävallan mäkiviikoista.

Itävalta on kuitenkin yhtä suosittu kesämatkailijoiden keskuudessa, jotka vierailevat sen historiallisissa kaupungeissa ja kylissä ja patikoivat alueen upeissa maisemissa. Keväällä, kesällä ja syksyllä alppimaisemat vetävät puoleensa suomalaisia automatkailijoita, pyöräilijöitä ja vaeltajia.  

Olen kerännyt alle Itävallan 10 suosikkikohdetta ja aktiviteettia ja kirjoittanut kuhunkin niistä lyhyen selostuksen. Alempana lisätietoa hotelleista, edullisista lennoista ja lisäksi muutama muu suosittu lomakohdevinkki Euroopassa.

10. Mirabellin palatsi ja puutarhat (Schloss Mirabell und Mirabellgarten)

Mirabell on osa Salzburgin Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa historiallista keskustaa. Prinssi arkkipiispa Wolf Dietrichin vuonna 1606 rakentama palatsi on tunnettu etenkin upeista barokkipuutarhoistaan. Mirabellin palatsilla on rikas kuninkaallinen historia ja paikka elokuvalegendassa: se oli yksi The Sound of Musicin kuvauspaikoista.

9. Pyhän Tapanin katedraali (Stephansdom)

Pyhän Tapanin katedraali on yksi Wienin huippunähtävyyksistä tumman goottilaisen tornin, monivivahteisen tiilikaton ja vaikuttavan kellotornin ansiosta.  Katedraali sijaitsee keskeisellä paikalla Stephansplatz-aukiolla Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa historiallisessa keskustassa. Stephansdom on arkkitehtonisesti upea sekä sisältä että ulkoa.  Se on myös historiallisesti merkittävä paikka, koska Keisari Friedrich III ja lukuisia muita Habsburgien arvohenkilöitä haudattiin sinne.

8. Hofburgin keisarillinen palatsi (Hofburg Wien)

Aiemmin Itävallan kuninkaallisen perheen talviasunto, Hofburgin keisarillinen palatsi (Hofburg Wien) on nykyään monumentti ja kunnianosoitus Habsburgien valtakaudelle.  Se on yksi Wienin upeimmista barokkipalatseista, joka niinikään sijaitsee Wienin Unescon suojelemassa historiallisessa keskustassa.  Hofburgin vierailijat voivat tutustua Imperial Apartmentsiin, vierailla Sisi-museossa ja hopeakokoelmassa tai katsella esitystä maailmankuulussa espanjalaisessa ratsastuskoulussa.

7. Steiermarkin asevarasto (Landeszeughaus)

Steiermarkin armeija Grazissa on maailman suurin historiallinen asemuseo, jossa on 32 000 asetta, työkaluja ja haarniskapukuja. Vuosina 1642–1645 rakennetulla asevarastolla oli merkittävä rooli Itävallan taisteluissa Ottomaanien valtakunnan ja Unkarin kapinallisten kanssa.  Yksi suosituimmista museoista on Universalmuseum Joanneum, jossa on kokoelmia neljässä kerroksessa. Kokoelmat on järjestetty 1600-luvun arsenaalia muistuttavalla tavalla.  Ensimmäisessä kerroksessa on tykkejä, kranaatinheittimiä ja musketteja 1500-1700-luvuilta, kun taas toisessa kerroksessa ovat esillä kypärät, haarniskapuvut ja pistoolit.  Kolmannessa kerroksessa esitellään panssareita, mukaan lukien saksalaiset panssarit ja aatelisten ratsastuspanssarit.  Lopuksi neljännessä kerroksessa on aseita, kuten piikkinuijia, hilpareita, keihäitä ja peitsiä sekä ratsumiesten aikoinaan käyttämiä miekkoja ja sapeleita.

6. Forchtensteinin linna

Forchtenstein linna on maamerkki Burgenlandin Rosaliengebirgen juurella. Linnan rakentaminen alkoi keskiajalla ja myöhemmin siihen rakennettiin vaikuttava barokkityylinen julkisivu. Sen pylväs ja torni ovat peräisin 1200-luvulta, jolloin se rakennettiin puolustuslinnaksi.  Vuonna 1622 keisari Ferdinand II myönsi luvan Forchtensteinin aristokraattiselle Esterházy-suvulle linnan laajennustöihin. Esterházy-suku vastasi Forchtensteinin laajentamisesta nykypäivän valtavaksi linnoitukseksi, uusien siipien ja kappelin lisäämisestä sekä sisustamisesta koristeellisilla kuvioilla, vaakunoilla ja mytologian kohtauksilla. Värikkäät freskot koristavat sisäpihan seiniä.

Selvittyään vahingoittumattomana turkkilaisista hyökkäyksistä 1500- ja 1700-luvuilla, linnasta tuli arvokkaan Esterházy-perinnön museo.  Siellä järjestetään kolme pysyvää näyttelyä, joiden aarteita ovat muun muassa Euroopan suurin keskiaikaisten aseiden kokoelma, Itävallan suurin esi-isien muotokuvakokoelma ja barokkityyliset esineet korvaamattoman arvokkaista hopeahuonekaluista norsunluusta kaiverrettuihin esineisiin, joita Esterházyn jälkeläiset käyttivät.  Muihin lähellä sijaitseviin Esterházy-rikkauksiin ja omaisuuksiin voi tutustua Eisenstadtissa ja Lackenbachissa sekä St. Margarethenin louhoksessa sijaitsevassa auditoriossa.

5. Kotkanpesä (Kehlsteinhaus)

Vain tunnin ajomatkan päässä Salzburgista sijaitsee alppikaupunki Berchtesgaden ja historiallinen Kotkanpesä (Kehlsteinhaus), Adolf Hitlerin residenssi vuorenhuipulla ja natsipuolueen entinen eteläinen päämaja. Kehlstein-vuoren huipulla sijaitseva Eagle’s Nest on synkän maailman historian synonyymi. Kotkanpesästä avautuvat panoraamanäkymät Saksan Baijerin Alpeille.

4. Kultainen katto (Goldenes Dachl)

Innsbruckin vanhankaupungin kirkkaasti maalattujen rakennusten ja historiallisten monumenttien keskellä yksi maamerkki loistaa kirkkaammin kuin kaikki muut.  Herzog-Friedrich-Strassen yläpuolella on nähtävissä Kultainen katto (Goldenes Dachl), joka on 1400-luvun Neuhof-rakennuksen suurta huomioita herättävä keskipiste ja joka kimaltelee 2 657 kullatulla kuparilaatalla.

3. Bergiselin mäkihyppytorni

Bergiselin arkkitehtoninen maamerkki, legendaarinen urheilupaikka ja matkailunähtävyys on yksi Innsbruckin suosituimmista kohteista.  Sen lisäksi, että mäkihyppypaikalla järjestetään kansainvälisiä talviurheilutapahtumia, tornista avautuvat upeat panoraamanäkymät Innsbruckiin ja sitä ympäröiville Tirolin vuorille.

2. Kunsthaus Grazin taidemuseo (Kunsthaus Graz)

Groteskista möykkymäisestä arkkitehtuuristaan ​​tunnettu Kunsthaus Grazin taidemuseo rakennettiin kaupungin vuoden 2003 Euroopan kulttuuripääkaupungin juhlia varten.  Museo rakennettiin osaksi 1800-luvun Iron House-rakennusta, joka on yksi ensimmäisistä valurautarakennuksista Euroopassa.  Kuuluisa ulkoasu koostuu lähes 1300 värikkäästä sinisestä akryylipaneelista, joissa on lähes tuhat 40 watin hehkulamppua, jotka luovat massiivisen näytön keskelle kaupunkia.  Kunsthaus Graz on erikoistunut nykytaiteeseen, muotoiluun, uuteen mediaan, elokuviin ja valokuvaukseen. Siellä isännöidään säännöllisesti tapahtumia ja näyttelyjä, joissa korostuvat taiteen maailmanlaajuiset suuntaukset.

1. Schönbrunnin palatsi (Schloss Schönbrunn)

Versaillesin ylellisyyttä kilpaileva Wienin Schönbrunnin palatsi oli aikoinaan Habsburgien hallitsijoiden kesäasunto.  Nykyään tämä barokkityylinen palatsi on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi ja se on yksi Itävallan tärkeimmistä arkkitehtonisista, kulttuurisista ja historiallisista monumenteista.


Lisää ideoita ja tekemistä Itävallassa


Wienin ja Itävallan kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää Wienissä Itävallassa

VIENNA WEATHER

Hotellihintojen vertailu Wien ja muu Itävalta – Halvat lennot – Retkivaraukset

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Matkavinkit - Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Rantalomavinkkejä – Suomalaisten suosituimpia aurinkokohteita ovat Espanja (Mallorca, Ibiza ja Kanaria) ja Kreikka.

Lue lisää Espanjan ja Kreikan matkavinkeistä allaolevista lähteistä

Espanjan Mallorcan Ibizan ja Kanarian parhaat nähtävyydet ja halvat lennot

 

Kreikan parhaat nähtävyydet ja halvat lennot

Lue myös

POHJOISMAIDEN PARHAAT NÄHTÄVYYDET JA UUTTA MATKUSTAMISESTA

HELSINKI 💙 KANSAINVÄLINEN MATKAILUPOTENTIAALI

 

TÄSSÄ TUKHOLMAN JA RUOTSIN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

 

TÄSSÄ OSLON JA NORJAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

 

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti ilmaiseksi - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

%d
Available for Amazon Prime
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept