TÄSSÄ ATEENAN JA KREIKAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET 

Tassa Ateenan Ja Kreikan Top 10 Retket Ja Nahtavyydet Png - Travel And Golf Influencer - Amerexperience

Tässä Ateenan ja Kreikan matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

– Helppo pikaopas Kreikan matkan suunnitteluun

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Helppo Pikaopas Kreikan Matkan Suunnitteluun

10. Elafonisin ranta

Matalien vesien, vaaleanpunaisen hiekan ja laajojen dyynien ansiosta Elafonisi on usein ja ansaitusti listattu Euroopan parhaiden rantojen joukkoon.  Ranta on yhteydessä luonnonsuojelualueeseen, jossa on monia harvinaisia ​​kasveja ja eläimiä, kuten merikilpikonnia.

9. Vanha venetsialainen satama

Hanian upea venetsialainen satama on kaupungin rikkaan ja monipuolisen historian symboli. Satama rakennettiin vuosina 1320–1356, jolloin se oli ensiksi Venetsian tasavallan hallinnassa.  Se oli valmistettu voinvärisestä kivestä ja sen muurit ulottuivat vajaan mailin (1,5 km) pituudelle. Se tarjosi suojaisia ​​vesiä ja turvallisen ankkuripaikan. Sataman pohjoispuolelle rakennettiin aallonmurtaja suojaamaan laivoja myrskytuhoilta. Aallonmurtajalle rakennettiin Pyhän Nikolauksen kappeli ja linnake. Venetsian aikana tuomitut rikolliset teloitettiin tässä paikassa. 

Firkasin linnoitus (nykyinen Kreetan merenkulkumuseo) sataman sisäänkäynnin kohdalla rakennettiin kahteen tarkoitukseen: Hanian suojelemiseksi hyökkäyksiltä ja venetsialaisten joukkojen majoittamiseen.

Silmiinpistävin venetsialaisen sataman rakennuksista on kuitenkin majakka (ei pääsyä yleisölle), joka on peräisin noin vuodelta 1570 ja kohoaa majesteettisesti korkealle sataman sisäänkäynnin yläpuolella tähän päivään asti.  Se on Hanian valokuvatuin monumentti ja se palautettiin alkuperäiseen loistoonsa 1840-luvulla.  Majakka on suorastaan maaginen, kun se valaistaan ​​yöllä.

Nykyään Venetian Harbour tarjoaa kiinnityspaikan paikallisille kalastusveneille ja huviveneille;  kesällä se on romanttinen paikka kävellä, nauttia syömisestä ja juomisesta monissa sataman puolella sijaitsevissa ravintoloissa, tavernoissa ja ouzo-kaupoissa.  Talvellakin on yleensä tarpeeksi lämmintä istua ulkona kahvilassa siemaillen kahvia ja nauttien Kreetan auringosta.

8. Hosios Loukasin luostari (Moni Osios Loukas)

Yksi Unescon maailmanperintöluetteloon listatuista antiikin kreikkalaisista luostareista, Hosios Loukas (Moni Osios Loukas) on hieno esimerkki Bysantin aikaisesta luostarista, joka toimii nykyään museona.  Erakkomunkki Luke Stiris, jonka hauta on edelleen tiloissa, perusti luostarin 1000-luvun alussa. Kompleksi koostuu kahdesta kauniisti säilyneestä kirkosta, jotka sijaitsevat viehättävässä ympäristössä Helicon-vuoren puiden reunustamilla rinteillä.

Ensimmäisenä on Ósios Loukásin Katholikón, joka on kahdesta kirkosta suurempi ja joka tunnetaan hienostuneesta 1000-luvun sisustuksestaan värillisen marmorin mestariteoksesta, eloisista freskoista ja poikkeuksellisista mosaiikeista, mukaan lukien 1500-luvun taidemaalarin Michael Damaskinoksen ikoneita.  Viereinen Theotókos-kappeli on Kreikan ainoa jäljellä oleva 1000-luvun kirkko, jonka ulkopuoliset klassiset bysanttilaiset rakenteet ja tyylikkäät tiiliverhoilut tekevät syvän vaikutuksen. 

7. Aristoteles aukio

Thessalonikin kansalaistoiminnan keskus on Aristoteles-aukio, jonka ranskalainen arkkitehti Ernest Hébrard suunnitteli vuonna 1918 vuoden 1917 tuhoisan tulipalon jälkeen, joka tuhosi suuren osan kaupungin keskustasta.  Rannalla aivan Nikis Avenuen tuntumassa sijaitseva aukio suunniteltiin jäljittelemään valtavia ja suurenmoisia avoimia aukioita, joita löytyy monista Euroopan merenkulkukaupungeista kuten Praca do Comercio Lissabonissa. Nykyään suurin osa piazzaa reunustavista monumentaalisista kartanoista rakennettiin uudelleen 1950-luvulla ja kunnostettiin uudelleen 2000-luvun alussa.  Se on yksi Kreikan suurimmista ja vaikuttavimmista aukioista, joka tarjoaa näkymät Thermaikosin lahdelle lounaaseen ja Aristoteles-bulevardia ylöspäin Platia Dikastirionin puutarhoihin.

Thessaloniki on Pohjois-Kreikan juhlakaupunki, jossa uudenvuodenaattona väkijoukkoja valuu Aristoteles-aukiolle keskiyöhön asti ennen kuin he kerääntyvät myöhäisillan klubeihin ja baareihin juhlimaan auringonnousuun asti.  Aukio on myös suosittu paikka sosiaalisten tapahtumien ja festivaalien järjestämiseen ympäri vuoden. Viime vuosien levottomuuksien aikana, jotka koskivat Kreikan taloudellista asemaa EU:ssa, täällä järjestettiin myös monia poliittisia mielenosoituksia.

6. Siniset luolat

Kreikan saarten kirkkaat turkoosit vedet ovat inspiroineet monia postikortteja, mutta ehkä mikään paikka ei ole idyllisempi kuin Zakynthoksen siniset luolat.  Vieraile näissä tuhansien vuosien eroosion kaivertamissa meriluolissa ja nauti koboltinsinisen veden hehkusta, joka luo maagisen heijastuksen luolien vaaleisiin kiviseiniin.

5. Navagio ranta (Shipwreck Beach)

Navagio Beach (Shipwreck Beach) tarjoaa upeat puitteet uimiseen ja auringonottoon, sillä siellä on valkoista hiekkaa ja marmorisia kallioita.  Navagio Beach sijaitsee aurinkoisella Zakynthoksen saarella Kreikan rannikon edustalla, joka on suosittu päiväretkikohde.  Rannan keskipiste on pitkään hylätty rahtialus – salakuljettajan haaksirikon jäännökset – joka edelleen kuivuu hiekalla.

4. Myrtoksen ranta (Paralía Mirtos)

Myrtos Beach (Paralía Mirtos) on vakituinen vinkki maailman parhaiden rantojen luetteloissa, joka on 700 metrin pituinen hohtavan valkoinen hiekkaranta, joka kaareutuu kahden korkean niemen välille Kefalonian pohjoisrannikolla.  Näkymä siniselle Joonianmerelle on upea.

3. AkropolisAkropolis Kreikka Maailman Tunnetuimpia Nähtävyyksiä _Png

Arkeologinen ihme on peräisin jo vuodelta 510 eKr., se on Unescon maailman perintökohde ja yksi maailman tunnetuimmista maamerkeistä, Akropolis on muinaisen Ateenan huippunähtävyys ja kansainvälinen matkailukohde. Akropolis sijaitsee rosoisen kallion laella, niin kutsutulla Ateenan pyhällä kalliolla, jolta rauniot avautuvat nykyaikaiseen Ateenaan.

2. Santorinin tulivuori

“Santorinin tulivuori” voi viitata kahteen eri tulivuoreen: niistä ensimmäinen, Thira purkautui noin 1600 eKr. ja lopetti kukoistavan minolaisen sivilisaation ja saattoi synnyttää legendan Atlantiksesta.  Vuosituhansien purkaukset muodostivat toisen “Santorinin tulivuoren” – Nea Kamenin saaren, joka houkuttelee kävijät innokkaasti patikoimaan sen aktiivisen kraatterin reunalle.

1. Knossoksen palatsi

Muinainen Knossos oli aikoinaan Minolaisen Kreetan loistava pääkaupunki ja yksi itäisen Välimeren voimakkaimmista kaupungeista, joka on legendoja täynnä.  Nykyään se on Kreetan suurin ja tärkein arkeologinen kohde, jonka kruunaa kukkulan laella sijaitseva Knossoksen palatsi – rakennettu noin 2000 eKr. – se paljastaa kiehtovan historian, joka ulottuu aina vanhimpiin eurooppalaisiin sivilisaatioihin asti.

Lisää ideoita ja tekemistä Kreikassa

Lisää Ideoita Ja Tekemistä Kreikassa

Kreikka matkavinkkejä lue lisää

Ateenan ja Kreikan kartta

Euroopan Matkailu Kartta

Google Maps kartta Ateena ja Kreikka

Hotellihintojen vertailu Ateena ja muu Kreikka

Hotellit Ja Retket Varaukset
Hotellit ja retket varaukset Ateenassa ja muualla Kreikassa

Lue myös

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti Amer Experience

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept