Tässä Zagrebin ja Kroatian Top 10 nähtävyydet ja matkakohteet

Tässä Zagrebin ja Kroatian matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet
Tässä Zagrebin ja Kroatian matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

Tässä Zagrebin ja Kroatian matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet, matkakohteet ja retket

Helppo pikaopas Kroatian matkan suunnitteluun – Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

10. Ban Jelacic-aukio (Trg Bana Jelacica)

Zagrebin sosiaalinen ja maantieteellinen keskus, Ban Jelačić -aukio (Trg Bana Jelacica) on vilkas kokoontumispaikka, jonne paikalliset ja vierailijat kokoontuvat tekemään ostoksia, ruokailemaan ja nauttimaan sesonkimarkkinoista.

Kävelykatualueena vapaana se on suosittu paikka kävellä historiallisten monumenttien keskellä tyylikkäitä ja arkadoituja barokkirakennuksia

9. Plitvicen järvien kansallispuisto

Plitvice-järvien kansallispuisto on Kroatian luonnollinen virkistysalue smaragdinvihreine järvineen, kiviluolineen ja vesiputouksineen, joita reunustavat dolomiittikalliot, muinaiset metsät ja orkideapellot.

Unescon maailmanperintökohde sisältää yli 20 500 hehtaaria koskemattomia maisemia, 16 järveä ja 90 vesiputousta, joita yhdistää vaellus- ja pyöräilyreittien verkosto.

8. Meriurut (Morske Orgulje)

Kroatialaisen Zadarin kaupungin vierailijoita houkuttelevat kauniit melodiset äänet, jotka kuuluvat kaupungin suosituimmasta nähtävyydestä: Meriuruista (Morske Orgulje).

Tämä massiivinen vedenalainen soitin, jonka on suunnitellut arkkitehti Nikola Bašić, soittaa meren synnyttämiä nuotteja.  Jatkuvasti muuttuvat aallot eivät koskaan soita samaa sävelmää kahdesti.

7. Trakoscanin linna

Vuorenrinteen viinitarhojen ja rehevien metsien taustalla sijaitseva Trakoscan Castle on Kroatian parhaiten säilynyt ja eniten vierailtu keskiaikainen linna.  Lumihuippuiset vuoret, dramaattinen laskusilta ja punakattoiset tornit lisäävät satuelementtiä. Troscanin alueella on romanttinen maisema, jolle on tyypillistä  englantilaistyylisiä puutarhoja ja järviä, joihin voi tehdä vaelluksia.

6. Elafitin saaret (Elafitit)

14 saaren klusteri Kroatian Dalmatian rannikolla, Elafiti-saaret (Elafitit) ovat yksi maan suosituimmista kohteista ja suosittu päiväretkikohde läheisestä Dubrovnikista.  Saariston kolme suurinta luotoa – Kolocep, Lopud ja Sipan – ovat saarihyppelyretkien keskipiste.

5. Dubrovnikin vanhakaupunki

Kroatian eteläkärjessä, Adrianmeren kallioisen rannikon yläpuolella sijaitseva lumoava Dubrovnikin kaupunki houkuttelee vierailijoita keskiaikaisella arkkitehtuurillaan ja kalkkikivipäällysteisten katujen labyrintillaan.  Sen vanhakaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde, on edelleen 1300-luvun linnoitettujen kivimuurien ympäröimä.

4. Paklenin saaret (Paklinskin saaret)

Vain muutaman minuutin päässä muodikkaasta Hvar-saaresta Kroatian Dalmatian rannikolla sijaitsee Paklenin saaristo (Pakleni Otoci).  Se on täydellinen kohde saarihyppelykierrokselle. Paklenissa on 17 kaunista saarta, joita reunustavat hiekkakivirannat ja rehevät mäntymetsät.

3. Pyhän Markuksen katedraali (Korculan katedraali)

Korculan vanhankaupungin keskustassa sijaitsee Pyhän Markuksen katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Korculan katedraali.  Gootti-renessanssityylinen kirkko valmistui 1400-luvulla paikallisten käsityöläisten ja italialaisten mestareiden avustuksella.  Mestareiden työn tuloksena on julkisivu, jossa on tunnettuja hahmoja, kuten kyykyssä oleva Aatami ja Eeva sekä suurisilmäinen elefantti. Katedraalin sisätila on täynnä vaikuttavia taideteoksia mukaan lukien kaksi Tintoretton maalausta.

Ahtaiden kaupunginosien vuoksi voi olla vaikea ymmärtää katedraalin loistoa sen etuovien takaa tai jopa sisältä.  Saat paremman näkymän kaupungista itse asiassa 360 asteen kupolista Pyhän Markuksen päällä olevasta kellotornista.  Siellä voit ihailla vertaansa vailla olevia näkymiä alla olevaan kaupunkiin, sen takana olevaan rannikkoon ja jopa saariin, jotka siintävät kaukana kristallin sinisen meren taustalla.

2. Pula Arena (Pulan amfiteatteri)

Keisari Vespasianuksen aikana vuosina 27 eKr.–67 jKr. rakennettu Pula Arena (Pulan amfiteatteri) on yksi maailman suurimmista roomalaisista amfiteattereista.  Nykyään se on Kroatian parhaiten säilynyt muinainen muistomerkki, joka on edelleen käytössä näytöksille ja johon mahtuu jopa 20 000 katsojaa.

1. Baredinen luola (Grotta Baredine)

Jama-Grotta Baredine tunneli 132 metrin syvyyteen on yksi Istrian vaikuttavimmista luonnonihmeistä.  Vaikka useimmat vierailijat tulevat ihailemaan dramaattisia tippukiviluolia ja stalagmiitteja, luola on myös kuuluisa maanalaisesta järvestä, joka on täynnä luolakäytäviä erilaiseen maailmaan.

Lisää ideoita ja tekemistä Kroatiassa

Zagrebin ja Kroatian kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää Zagrebissa

ZAGREB WEATHER

 

Hotellihintojen vertailu Zagreb ja Kroatia

 

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti ilmainen lehti ilmaiseksi matkat - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept