Tässä Sofian ja Bulgarian Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet

Tassa Sofian ja Bulgarian matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nahtavyydet png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Tässä Sofian ja Bulgarian matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet, matkakohteet ja retket

– Helppo pikaopas Sofian ja Bulgarian matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Sofiassa ja muualla Bulgariassa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Plovdivin vanhakaupunki (Stari Grad)
Plovdivin vanhakaupunki (Stari Grad)

Bulgaria (bulgariaksi: България), virallisesti Bulgarian tasavalta, on yhtenäisvaltio Balkanin niemimaalla Kaakkois-Euroopassa, joka rajautuu Mustaanmereen idässä. Maalla on kansainväliset rajat Kreikan, Makedonian, Romanian, Serbian ja Turkin kanssa.

Bulgariassa on erittäin runsaasti kuumia mineraalilähteitä eri puolilla maata. Bulgaria on yli 700 mineraalilähteensä vuoksi johtava kylpyläkohde ei vain Euroopassa, vaan kaikkialla maailmassa.

Bulgaria on yksi Euroopan vanhimmista maista. Jotkut historioitsijat pitävät vuotta 632 jKr Bulgarian valtion perustamispäivänä,  toiset vuotta 681 jKr. Bulgarian monimuotoisessa maisemassa on vuoria, rantoja, kuten jo mainittuja mineraalilähteitä ja monia Unescon maailmanperintökohteita. Bulgaria tunnetaan myös ruusuöljystä, laventelista, rakiyasta ja viinistä. Herkullinen bulgarialainen jogurtti on maan ylpeys, joka on laadultaan ja maultaan ehkä maailman parasta.

Bulgaria on yksi suomalaisten suosituimpia matkakohteita. Olen kerännyt alle Bulgarian 10 suosikkikohdetta ja aktiviteettia ja kirjoittanut kuhunkin niistä lyhyen selostuksen. Alempana lisätietoa hotelleista, edullisista lennoista ja lisäksi muutama muu suosittu lomakohdevinkki Euroopassa.

10. Aleksanteri Nevskin katedraali

Sofian maamerkki, Aleksanteri Nevskin katedraali rakennettiin Venäjän ja Turkin sodassa menetettyjen ihmishenkien muistoksi. 1200-luvun venäläisen prinssin mukaan nimetty Bulgarian ortodoksinen katedraali on hieno esimerkki uusbysanttilaisesta arkkitehtuurista ja se on yksi Sofian tunnistetuimmista symboleista.

Dekadentissa sisustuksessa on marmorista ja oniksista valmistettuja ikonoklasteja ja kryptassa on Bulgarian suurin uskonnollisen taiteen kokoelma.

9. Ravadinovon linna (Rakastunut tuuleen)

Keskellä peltoa muutaman kilometrin päässä Sozopolista, Ravadinovon linna (Rakastunut tuuleen) on jotain aivan satumaista. Mystinen ja eksoottinen kivilinna kattaa noin 30 000 neliömetriä maa-alue mukaan lukien. Linnan alueella on kukkapuutarhoja ja maisemoituja nurmialueita sekä erilaisia ​​patsaita, pieniä siltoja, suihkulähteitä ja lampia.  Ravadinovossa on parasta vierailla kesällä, kun linnan muurien ovat muratit ovat vihreimmillään ja puutarhat ovat täydessä kukassa.  Puhuvat papukaijat, värikkäät riikinkukot ja tyylikkäät joutsenet ovat yleisiä koko linnan alueella. Ravadinovon sisällä on taidegalleria, viinikellari ja linnassa järjestetään useita suuria tapahtumia.

8. Rozhenin luostari

Rozhenin luostari on Bulgarian suurin ja yksi vanhimmista luostareista. Luostari sijaitsee Pirin-vuorten keskellä ja sitä pidetään alueen historian ja henkisyyden elävänä symbolina.  Arkeologiset todisteet viittaavat siihen, että rakenne on peräisin jo 1200-luvulta, jolloin se mainittiin myös kreikkalaisissa teksteissä.  Armeijat ja tulipalot tuhosivat luostaria aikojen saatossa ja varakkaat kansalaiset kunnostivat luostarin viimeksi 1700-luvulla.

Ainutlaatuisen kuuden kulman muotonsa ansiosta luostari ja asuinrakennukset ympäröivät kaunista sisäpihaa ja pientä kirkkoa.  1500-luvulta peräisin olevat freskot ja lasimaalaukset reunustavat kirkon sisätilojen seiniä.  “Jumalan äidin syntymässä” on myös vaikuttava näyttely veistetyistä, puisista alttareista ja ikonostaaseista.  Luostari on edelleenkin ortodoksisen kristinuskon keskus ja yksi Bulgarian suurimmista säilyneistä keskiaikaisista rakenteista.

7. Varnan arkeologinen museo

Upeassa 1800-luvun Varnan arkeologisessa museossa on Bulgarian hienoin arkeologinen kokoelma kivikaudesta 1800-luvulle.  Näyttelytila on 2 150 neliömetriä ja sen kohokohtia ovat osa maailman vanhimpia työstettyjä kultateoksia, jotka ovat peräisin yli 6 000 vuoden takaa.

6. Bachkovon luostari

Vuonna 1083 perustettu Bachkovon luostari on yksi Bulgarian suurimmista ja tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista ja se on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva muistomerkki.  Historiallinen luostari sijaitsee myös upealla paikalla Asenovgradia ympäröivillä kukkuloilla ja tarjoaa upeat näkymät Chepelare-joelle.

5. Boyanan kirkko

Unescon listalla oleva Boyana-kirkko koostuu kolmesta eri osa-alueesta, jotka heijastavat 10., 13. ja 1800-luvun arkkitehtonisia tyylejä.  Ortodoksinen kirkko on arvostettu kaikkialla Euroopassa sen 89 käsinmaalatun fresko-kokoelman ansiosta, joissa on 240 yksittäistä hahmoa erilaisissa uskonnollisissa kohtauksissa.

4. Tsarevetsin linnoitus

Tsarevetsin linnoitus sijaitsee vuoren huipulla, josta on näkymät yhdelle Bulgarian vanhimmista kaupungeista. Tsarevets on Veliko Târnovon tärkein nähtävyys.  1100-luvulta peräisin oleva vaikuttava linnoitus tunnetaan keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan ​​ja kuninkaallisesta perinnöstään.

3. Belogradchikin linnoitus (Kaleto)

Belogradchikin linnoitus, joka tunnetaan myös nimellä Kaleto, on muinainen linnoitus, joka seisoo Balkanin vuorten pohjoisilla rinteillä Bulgariassa. Belogradchik on yksi Bulgarian parhaiten säilyneistä linnoituksista, joka on peräisin roomalaiselta ajalta. Bysanttilaiset, bulgarialaiset ja turkkilaiset laajensivat linnoitusta vuosien mittaan.  Kaleto on kooltaan 10 000 neliömetriä ja sen muurin paksuus on yli kaksi metriä ja korkeus jopa 12 metriä. Sitä käytettiin viimeksi Serbo-Bulgaria-sodan aikana vuonna 1885. Linnoitus sijaitsee upeiden kalliomuodostelmien keskellä, jotka toimivat sen luonnollisena suojana.

Nykyään linnoitus on avoinna yleisölle ulkoilmamuseona.  Vierailijat voivat vaeltaa kolmen linnoituksen sisäpihan läpi, tutustua puolustusbunkkereihin ja kiivetä jyrkkiä tikkaita ylös linnoituksen ympärillä oleville korkeimmille kallioille.

2. Rilan luostari

Rilan luostari, Bulgarian suurin uskonnollinen rakennus, on maan suosituin vierailukohde.  Sen mukulakivisisäpiha, mutkittelevat parvekkeet, maalaukselliset vuoristomaisemat ja kirkkaanväriset freskot vievät sinut paikkaan, joka on melkein kuin maailmamme ulkopuolinen paikka.  Linnoitusmainen kompleksi on ollut hengellinen keskus yli 1000 vuoden ajan.

1. Plovdivin vanhakaupunki (Stari Grad)

Maailman kuudenneksi vanhin kaupunki, Plovdiv, Bulgaria jäljittää historiansa aina vuoteen 5000 eKr.  Plovdivin vanhaankaupunkiin (Stari Grad) tutustuvat vierailijat voivat kokea osan sen historiasta itse. Vieraile 2. vuosisadan roomalaisen stadionin jäännöksillä, jotka sijaitsevat kaupungin keskustan kävelykatukeskuksen alla, tutustu 1300-luvun Dzhumaya-moskeijaan ja Euroopan toiseksi vanhimpiin vanhankaupungin mukulakivikatuja reunustaviin taloriveihin.

Monille vierailijoille kohokohta on 2. vuosisadan Plovdivin roomalainen teatteri, joka sijaitsee kukkulalla vanhankaupungin laidalla ja jota käytetään edelleen konsertteihin ja muihin esityksiin.  Muita huomionarvoisia kohteita ovat Sveta Bogoroditsan kirkko, Pyhän Konstantinuksen ja Elenan kirkko, Valtion taidegalleria, Zlatyu Boyadjiev-talo, Ikonigalleria ja Etnografinen museo, jossa on yli 40 000 näyttelyä Plovdivin elämästä ja kulttuurista.

Lisää ideoita ja tekemistä Bulgariassa

Where To Book Tours In Bulgaria Discover Here More Things To Do In Sofia Bulgaria png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator
Mitä tehdä Bulgariassa

Bulgaria matkavinkkejä lue lisää

Sofian ja Bulgarian kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää Sofiassa Bulgariassa

SOFIA WEATHER

 

Hotellihintojen vertailu Sofia ja muu Bulgaria – Halvat lennot – Retkivaraukset

Bulgarian ohella suomalaisten suosituimpia aurinkokohteita ovat Espanja (Mallorca, Ibiza ja Kanaria) ja Kreikka.

Lue lisää Espanjan ja Kreikan matkavinkeistä allaolevista lähteistä

 

Lue myös

POHJOISMAIDEN PARHAAT NÄHTÄVYYDET JA UUTTA MATKUSTAMISESTA

HELSINKI 💙 KANSAINVÄLINEN MATKAILUPOTENTIAALI

 

TÄSSÄ TUKHOLMAN JA RUOTSIN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

 

TÄSSÄ OSLON JA NORJAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

 

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti ilmainen lehti ilmaiseksi matkat 1 - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

%d
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept