Tässä Tallinnan parhaat nähtävyydet ja Viron matkakohteet Top 10

Tässä Tallinnan parhaat nähtävyydet ja Viron matkakohteet Top 10

Tässä Tallinnan ja Viron matkailun Top 10 parhaat nähtävyydet, matkakohteet ja retket

– Helppo pikaopas Viron matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Tallinnassa ja muualla Virossa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

10.Tallinnan laulupuisto (Lauluvӓljak)

Virallisesti noin 100 000 hengen Tallinnan Laulupuisto (Tallinna Lauluväljak) on ulkoilmakonserttipaikka, jossa järjestetään vuosittain useita viihde- ja musiikkifestivaaleja. 

Virallisesti noin 100 000 hengen Tallinnan Laulupuisto (Tallinna Lauluväljak) on ulkoilmakonserttipaikka, jossa järjestetään vuosittain useita viihde- ja musiikkifestivaaleja.  Se tunnetaan parhaiten Viron laulujuhlien (pidetään joka viides vuosi) paikkana ja laulavan vallankumouksen syntymäpaikkana.

9. Lentosatama – Viron merimuseo (Lennusadam)

Tallinnan meri- ja vesitasomuseo Lentosatama (tai viroksi Lennusadam) tarjoaa vesitasohallissa näyttelyitä, jotka havainnollistavat Viron merenkulku- ja sotahistoriaa.

Tallinnan meri- ja vesitasomuseo Lentosatama (tai viroksi Lennusadam) tarjoaa vesitasohallissa näyttelyitä, jotka havainnollistavat Viron merenkulku- ja sotahistoriaa.  Näyttelyt edustavat kolmea eri aluetta: vedenalainen maailma, meri ja ilma.

Yksi tärkeimmistä kohokohdista on 600 tonnin brittiläinen sukellusvene Lembit.  Vuonna 1936 Viron laivastolle rakennettu sukellusvene palveli toisessa maailmansodassa Neuvostoliiton alaisuudessa ja oli käytössä 75 vuotta kunnes se nostettiin maihin vuonna 2011. Lembit on edelleen erinomaisessa kunnossa ja tarjoaa katsauksen 1930-luvun tekniikkaan.

Museossa on esillä myös täysimittainen kopio Short Type 184:stä, brittiläisestä toista maailmansotaa edeltävästä vesilentokoneesta, jota myös Viron asevoimat käyttivät. Se oli ensimmäinen lentokone, jolla hyökättiin vihollisen laivaa kohti ilmasta laukaistavalla torpedolla.  Lentosatamassa oleva kopio on ainoa täysikokoinen malli tästä lentokoneesta maailmassa.  Muita nähtävyyksiä ovat historialliset alukset, mukaan lukien Euroopan suurin höyrykäyttöinen jäänmurtaja.

8. Dome kirkko

Vuonna 1233 perustettu Tuomikirkko (Toomkirik) on ollut historiallisesti Viron eliitti- ja aatelissukujen hautausmaa.  Vuosisatojen ajan jatkuvasti uusittu kirkko on ainutlaatuinen sekoitus arkkitehtonisia tyylejä, jonka päärunko on rakennettu 1400-luvulla ja barokkityylinen torni lisättiin myöhemmin 1700-luvulla.

Vuonna 1233 perustettu Tuomikirkko (Toomkirik) on ollut historiallisesti Viron eliitti- ja aatelissukujen hautausmaa.  Vuosisatojen ajan jatkuvasti uusittu kirkko on ainutlaatuinen sekoitus arkkitehtonisia tyylejä, jonka päärunko on rakennettu 1400-luvulla ja barokkityylinen torni lisättiin myöhemmin 1700-luvulla.

7. Tallinnan raatihuone (Tallinna Raekoda)

Vuosina 1402–1404 rakennettu Tallinnan raatihuone (Tallinna Raekoda) on Pohjois-Euroopan ainoa entisellään säilynyt goottilainen kaupungintalorakennus.

Vuosina 1402–1404 rakennettu Tallinnan raatihuone (Tallinna Raekoda) on Pohjois-Euroopan ainoa entisellään säilynyt goottilainen kaupungintalorakennus. Raatihuone on Tallinnan pääaukion keskipiste.

Rakennus oli alun perin hallitsijoiden kohtauspaikka, mutta nykyään sitä käytetään enimmäkseen vierailevien presidenttien tai kuninkaiden isännöimiseen sekä konsertteihin.

Vaikuttavassa sisustuksessa on värikkäitä kokoussaleja, holvikatot, monimutkaisia ​​puukaiverruksia ja joitain kaupungin arvostetuimmista taideteoksista, mukaan lukien kuuluisa Tristanin ja Isolden kaiverrettu penkki. Kaupungintalon tornin huipulta katsoo tuuliviiri nimeltä Old Thomas, joka on kaupungin symboli ja on ollut siellä vuodesta 1530.

Raatihuoneentori on täynnä ulkoilmakahviloita ja siellä järjestetään ulkoilmakonsertteja ja festivaaleja, kuten kesällä keskiaikaiset Vanhankaupungin päivät.  Heinä-elokuussa Tallinnan raatihuone avautuu vierailijoille museona, jonka kellareissa on näyttelyitä.  Kesäkuun lopusta elokuuhun vierailijat voivat kiivetä 64 metrin torniin, josta on upeat näkymät kaupungille. Talvella torilla järjestetään idylliset joulumarkkinat.

6. Kadriorgin palatsi

Vuonna 1718 Venäjän silloinen tsaari Pietari Suuri määräsi palatsin rakennettavaksi tuolloiseen vasta suunniteltuun Kadriorgin puistoon

Vuonna 1718 Venäjän silloinen tsaari Pietari Suuri määräsi palatsin rakennettavaksi tuolloiseen vasta suunniteltuun Kadriorgin puistoon.

Italialaisen arkkitehdin Niccolo Michettin suunnittelema palatsi rakennettiin alun perin Pietari I:n, hänen vaimonsa Katariina I:n ja heidän perheensä kesäkodiksi.  Barokkityylistä palatsia ympäröivät hyvin hoidetut puutarhat ja se toimii Kadriorgin taidemuseona, jossa on esillä Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelmaa, kuten satoja länsimaisten ja venäläisten taiteilijoiden maalauksia 1500-1900 luvuilta. Palatsi toimii nykyään myös presidentin linnana. 

Palatsin ympärillä on useita mielenkiintoisia sivurakennuksia mukaan lukien entisöity keittiörakennus, joka on nykyään Mikkel-museo.  Pietari Suuren talo on nyt museona, jossa vierailijat voivat nähdä hänen henkilökohtaisia tavaroitaan ja miltä huoneet tuolloin näyttivät. Palatsin kuvernöörin talossa sijaitsevat nyt Kastellaanimajan galleria ja Eduard Vilden kotimuseo.

5. Lahemaan kansallispuisto (Lahemaa Rahvuspark)

Viron suurin kansallispuisto, Lahemaan kansallispuisto (Lahemaa Rahvuspark), kattaa 72 500 hehtaaria kosteikkoja, mäntymetsiä ja merenrantaa Itämerellä. 

Viron suurin kansallispuisto, Lahemaan kansallispuisto (Lahemaa Rahvuspark), kattaa 72 500 hehtaaria kosteikkoja, mäntymetsiä ja merenrantaa Itämerellä.  Kaunis rantaviiva kiertää hevosenkengän muotoisia lahtia ja sormimaisia ​​niemiä, kun puolestaan sisämaata sonnustavat metsät, järvet, vesiputoukset ja suot. Niiden välissä on kivinen maaperä, jossa on hajallaan viimeisen jääkauden kaatamia kiviä.

Suuri osa Lahemaasta on eristettynä kansallispuiston alueesta, koska se luokiteltiin sotilasalueeksi Venäjän miehittämän Viron aikana. Kansallispuiston toisella puolella on yhä nähtävissä hylättyjä Neuvostoliiton sukellusveneasemia, jotka rappeutuvat hitaasti.  Nykyään matkailu on vilkasta ja majoitusmahdollisuudet alueella vaihtelevat leirintäalueista historiallisiin kartanoihin, joita löytyy 40 kilometrin mittaisen pyöräily- ja vaellusreittien varrelta.

Alueen luonnonvaraisuuden vuoksi Lahemaassa pesii monia lintulajeja, kuten kurkia ja haikaroita. Kansallispuistossa asuu majavia, hirviä ja jopa Euroopassa harvoin tavattuja eläimiä, kuten hyvin vaikeasti havaittavia ilveksiä, susia tai ruskeakarhuja.

4. Kadriorgin puisto

Kadriorgin puisto on 173 hehtaarin suuruinen alue, joka rakennettiin vuonna 1718 Venäjän tsaari Pietari I:n käskystä.

Kadriorgin puisto on 173 hehtaarin suuruinen alue, joka rakennettiin vuonna 1718 Venäjän tsaari Pietari I:n käskystä. Puistoa on viime vuosisatojen aikana suunniteltu ja rakennettu lisää.  Puiston sisäpuolelta löytyy Kadriorgin palatsi, joka rakennettiin alun perin tsaarin ja hänen perheensä kesäkodiksi. Nykyään se toimii presidentin linnana ja Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelma.  Kun palatsia rakennettiin, Pietari I, joka tunnetaan myös nimellä Pietari Suuri, asui talossa, joka on tänä päivänä museo.  Huoneet on sisustettu tuon aikakauden esineillä ja esillä on myös hänen henkilökohtaisia ​​tavaroitaan.

Joutsenlammen ympärillä oleva kukkapenkein koristeltu alue ja lammikolta palatsille johtava kävelykatu ovat suosittuja kävelyreittejä puistossa. Siellä on myös hiljattain tehty japanilainen puutarha, johon on valittu kasveja, jotka sopivat Viron kylmempään ilmastoon.

Puistossa on myös useita museoita, kuten KUMU (Viron taidemuseo), Kadriorgin taidemuseo, Mikkel-museo ja Eduard Vilde -museo.  Löydät myös lukuisia monumentteja, joista jokainen on omistettu tunnetuille kulttuurihenkilöille, kuten kuvanveistäjä Amandus Adamsonille, kirjailija F. R. Kreutzwaldille ja taiteilija Jaan Koortille.

3. Toompea linna (Toompea Loss)

Tallinnan vanhankaupungin laidalle, kukkulalle rakennetun Toompean linnan rakensivat tanskalaiset hyökkääjät_png

Tallinnan vanhankaupungin laidalle, kukkulalle rakennetun Toompean linnan rakensivat tanskalaiset hyökkääjät alun perin 800-luvun linnoituksen jäännöksien päälle vuonna 1219. 1200-luvun perustamisesta lähtien linna on ollut hallintopaikka vuosisatojen ajan monille hallitseville valtioille. Nykyään linna on Riigikogu – Viron parlamenttitalo.

2. Aleksanteri Nevskin katedraali

Tämä suuri ja koristeellisesti sisustettu Venäjän ortodoksinen katedraali on tunnettu ja viehättävä rakennus Tallinnan vanhassakaupungissa. Toompean kukkulalla Viron parlamenttirakennuksia vastapäätä sijaitseva sipulikupolikirkko on suosittu vierailijoiden ja ortodoksisen uskon harjoittajien keskuudessa. 

Tämä suuri ja koristeellisesti sisustettu Venäjän ortodoksinen katedraali on tunnettu ja viehättävä rakennus Tallinnan vanhassakaupungissa. Toompean kukkulalla Viron parlamenttirakennuksia vastapäätä sijaitseva sipulikupolikirkko on suosittu vierailijoiden ja ortodoksisen uskon harjoittajien keskuudessa.  Kirkko on omistettu Pyhälle Aleksanteri Nevskille, Novgorodin prinssille ja venäläiselle sankarille, joka ajoi pois saksalaiset hyökkääjät 1200-luvulla.

1. Tallinnan vanhakaupunki (Vanalinn)

1200-luvun kaupunkisuunnitelman mukainen vanhakaupunki on säilynyt vuosisatojen saatossa suurelta osin alkuperäisenä. Tyypillistä sille ovat alkuperäiset mukulakivikadut, goottilaistyyliset rakennukset, suositut ravintolat ja vilkas yöelämä, jonka ansiosta vanhakaupunki on kiistatta Tallinnan sydän.

1200-luvun kaupunkisuunnitelman mukainen vanhakaupunki on säilynyt vuosisatojen saatossa suurelta osin alkuperäisenä. Tyypillistä sille ovat alkuperäiset mukulakivikadut, goottilaistyyliset rakennukset, suositut ravintolat ja vilkas yöelämä, jonka ansiosta vanhakaupunki on kiistatta Tallinnan sydän.  Unescon maailmanperintökohteeksi nimetyssä ja koko Pohjois-Euroopan parhaiten säilyneessä keskiaikaisessa kaupungissa Tallinnassa käy vuosittain matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Mitä muuta voi tehdä Virossa? Lue tästä lisää ⬇️

Tallinnan ja Viron kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää Tallinnassa

TALLINN WEATHER

 

Hotellihintojen vertailu Tallinna ja muu Viro

 

Lue myös

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Matkavinkit - Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

POHJOISMAIDEN PARHAAT NÄHTÄVYYDET JA UUTTA MATKUSTAMISESTA

HELSINKI 💙 KANSAINVÄLINEN MATKAILUPOTENTIAALI

 

TÄSSÄ TUKHOLMAN JA RUOTSIN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti ilmainen lehti ilmaiseksi matkat 1 - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By Economist Lassi Pensikkala - International and cross-cultural news writer: Business, Travel, and Golf

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, and International Cross-cultural Business. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel, business and golf news in Google News, Flipboard, and Social media. Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: “Live freely, seek knowledge, and be open to the richness of life’s experiences.” Lassi Pensikkala, hailing from Finland, has devoted four decades to living abroad. His curiosity to learn about other countries, cultures, and languages began at a very young age. The late 1950s and the '60s marked the golden era of Rock'n Roll, student movements, and the first moon landing. Nordic people enjoyed the freedom to travel seamlessly among Scandinavian countries, including Finland, without the need for passports. This enduring sense of freedom remains paramount for Scandinavians today. True freedom involves exploring, learning about new countries and languages, and connecting with diverse people. -

Discover more from AmerExperience Business Travel Golf

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept