Euroopan parhaat nähtävyydet ja Top 10 matkakohteet 37 maassa

Parhaat nahtavyydet 37 Euroopan maassa png - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Euroopan parhaat nähtävyydet, Top 10 matkakohteet ja retket yhdessä paikassa

 

Euroopan maiden parhaat nähtävyydet
Euroopan maiden parhaat nähtävyydet

Mitkä ovat kaikkien Euroopan maiden parhaat nähtävyydet?

Siinäpä kysymys! Lähdin tutkimaan ja selvittämään asiaa myös siltä pohjalta että miten retket voi varata. Työhön meni reilusti yli kuukausi. Ehkä kaikkein antoisinta koko hommassa oli oppia mitä kaikkea Euroopalla ja kullakin sen maalla on matkailijoille tarjottavanaan. Paljon tuntemattomia elämyksiä ja matkailun aarteita nousi pintaan.

Eurooppa on maailman suosituin matkakohde. Eli merta kauemmas ei suomalaisen tarvitse lähteä. Euroopassa on monia ainutlaatuisia nähtävyyksiä, henkeäsalpaavia maisemia ja vilkas kulttuuri. Tämä houkuttelee enemmän turisteja kuin mikään muu alue maailmassa. Mikä minua matkailussa lisäksi kiinnostaa on ihmisten erilaisuus ja eri kielet. Niitä olenkin ahkerasti opetellut vuosien varrella, koulusta lähti kielioppi ja sanasto mukaan, paikanpäällä alkoi myös puhe sujua. Julkaisen päivittäin ilmestyviä matkailu-uutisia maailmalta viidellä kielellä joten vilkaise sinne vaikkapa vain kieliharjoittelu mielessä.

Maiden ja eri maantieteellisten alueiden historia ja kulttuuri heijastuu nähtävyyksiin, joihin niissä voi tutustua. Linnat ja katedraalit ovat ehkä eniten suosittuja Euroopassa, jos niin voi sanoa.

Euroopan kartta ja kohdekuvia

Google maps kartta Eurooppa

Kuinka suosittu Eurooppa oikeasti onkaan?

Maailman matkailujärjestön (UNWTO) mukaan Eurooppaan matkusti noin 743 miljoonaa kävijää.  Siten yli joka toisella 1,5 miljardista lomailijasta ja liikematkustajasta ympäri maailmaa oli Eurooppa määränpäänä tai yöpyi siellä.  Mikään muu maanosa ei ole niin suosittu.

Espanja on erityisen suosittu vapaa-ajan matkailijoiden ja liikematkustajien keskuudessa.  Jos tarkastellaan hotellien ja guesthousen yöpymisten lukumäärää, Eurostatin tilastokeskuksen mukaan maa otti ensimmäisen sijan vuonna 2019, kun Espanjaan saapui 469 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.  Toiseksi sijoittui Ranska 446 miljoonalla yöpymisellä ja Saksa (436 miljoonaa). Löytyy myös muita tilastoja, joissa Ranska menee nenä edellä. Oli miten oli, matkailu Euroopassa on suosittua ja hauskaa. Matkailu on Euroopassa kuten maailmanlaajuisesti yksi suurimpia työllistäjiä ja talousmoottoreita. Jos asiaa haluat nähdä sosiaalisen ja ympäristövastuun kannalta, matkusta ekologiset seikat huomioiden ja autat samalla monia muita positiivisia asioita.

Lähde: Euroopan Unioni

Uskoin pitkään, että saksalaiset ovat matkailun maailmanmestareita. Erehdyin. Luulo ei ole tiedon väärtti tässäkään. Me suomalaiset teemme eniten matkoja maailmassa, 7.50 matkaa per henkilö per vuosi. Siinä tuli yllättäen uusi pysti lisää suomalaisten palkintokaappiin. Tilastojen perusteella ja matematiikkaa käyttäen suomalaisten kuten luonnollisesti muidenkin pohjoismaalaisten matkustusmäärä on tärkeä tekijä Euroopan matkailulle. Pieniä, mutta erittäin matkustusaktiivisia kansoja, jotka matkustavat eniten naapurimaihin ja Euroopan sisällä.

Kaupunkikohteet

Rooma on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita
Rooma on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita

US Travelin rankingissa kolme suosituinta kaupunkikohdetta Euroopassa ovat Pariisi, Lontoo ja Rooma

Lähde: U.S. News and World Reports Travel

Helsinki on viime vuosina kivunnut matkailijoiden suosiossa korkealle. Business Finland kirjoitti kiinnostavan artikkelin kuinka taskukokoisen metropolin julkisuus on noussut pilviin ennen covid-epidemiaa ja silti on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Onko matkustus muuttunut?

Matkailun uudet trendit
Matkailun uudet trendit

Kaikessa matkailussa on tapahtunut muutoksia pandemian myötä. Luonnollisesti matkustus monimutkaistui koronaviruksen vuoksi, johon kuitenkin on tullut jo huomattavaa helpotusta. Pysyviä muutoksia on tapahtunut matkakohteissa ja siinä mitä matkoilta halutaan. Trendeissä on havaittavissa, että tänä päivänä haetaan luontoon, veden ääreen ja vuorille. Matkoilta halutaan kokemuksia, osallistumista aktiviteetteihin ja uuden oppimista. Pyöräretket ja polkupyörien vuokraaminen ovat erittäin suosittuja, samoin kielikurssit, kokkikurssit ja muut aktiviteetit joissa opitaan ja koetaan uusia elämyksiä. Urheilu- ja musiikkitapahtumat ovat perinteisiä matkailumagneetteja.

Faktaa golfista ja golfmatkoista: Mitä urheiluun tulee suomalaiset ja ruotsalaiset pelaavat innolla golfia, pohjolasta löytyy ehkä eniten maailmassa golfareita suhteessa asukasmäärään. Tein yhteenvedon golfareista Euroopassa ja törmäsin siinä yllätäviinkin tosiseikkoihin. Golfin suosio pandemian myötä on noussut räjähdysmäisesti ja esimerkiksi golfliittoihin kuulumattomien golfareiden määrä kaksinkertaistaa golfpelaajien kokonaisluvun. Näin ollen Euroopassa on jo ylitetty 10 miljoonan golfarin määrä. Suomessa liittoon kuuluvien pelaajien luku on n. 150.000, joten maassamme on todennäköisesti yli 300.000 golfaria. Koko artikkelin Kuinka paljon Euroopassa on golfareita voit lukea täältä

Varsinkin talven tullen golfin harrastajat matkustavat lämpimämpiin maihin etupäässä Espanjaan ja Thaimaahan pelaamaan. Golfmatkat ovat suomalaisille suosittuja, niihin liitetään muitakin aktiviteetteja kuin golf ja varsinkin kun lähdetään koko perheen kanssa matkaan. Joitakin golfmatkavinkkejä olen kerännyt tänne.

Ehkä matkustamisesta on tullut myös sosiaalisempaa eli halutaan osallistua enemmän paikalliseen elämään. Yöpymisiä etsitään uusista vaihtoehdoista jonka vuoksi esimerkiksi airbnb on kasvanut huimasti. Matkailijat etsivät aktiviteettejä, joita paikalliset tarjoavat ja syövät mieluiten perinteisissä kanta-asukkaiden suosimissa paikoissa. Autenttisuus on tullut tärkeäksi kaikessa.

Retkiä halutaan varata etukäteen ennen matkaa. Hintoja vertaillaan kuten asiaan kuuluu ja retkistä halutaan saada kaikki mahdollinen tieto. Eli ”katsotaan mitä tulee” ei tänä päivänä enää pure. Omalla kohdallani spontaanisuus on ollut aina valttia, mutta joskus on jäänyt myös luu käteen kun kaikki matkat on täynnä tai jäljellä ovat vain kalleimmat retkivaihtoehdot. Suosittelen ottamaan yhteyttä palveluntarjoajiin etukäteen joko puhelimitse tai sähköpostilla. Näin saat henkilökohtaisen tuntuman ja voit kysyä asioita jotka eivät ohjelmasta käy ilmi. Matkailun influencerkolleegani varasi luksusvenematkan perheelleen ja kävi ilmi ettei veneessä ollut pelastusliivejä lapsille. Eli heille löytyi vain lasten XXXL:ää.

Euroopan retket

Parasta tekemistä ja hulppeita retkiä Euroopassa
Parasta tekemistä ja hulppeita retkiä Euroopassa

Olen valinnut parhaita tekemisiä eurooppalaisissa kohteissa. Tutustu hämmästyttävään matkailun maailmaan myös Pohjoismaissa ja koti-Suomessa

Tsekkaa tästä Parhaat nähtävyydet 37 Euroopan maassa tai allaolevasta listasta maakohtaisesti

– 37 maata

– 11 kieltä

– 370 suosittua nähtävyyttä

– Kymmeniä tuhansia retkiä, aktiviteetteja ja lippuja varattavaksi

Euroopan suosituimmat nähtävyydet ja kaikki matkakohteet

Helppo Euroopan matkojen pikaopas. Alla olevat Euroopan maat ovat aakkosjärjestyksessä

Albania – Parhaat nähtävyydet  
Belgia – Parhaat nähtävyydet 
Bosnia ja Herzegovina – Parhaat nähtävyydet  
Bulgaria – Parhaat nähtävyydet 
Espanja – Parhaat nähtävyydet 
Hollanti Alankomaat – Parhaat nähtävyydet
Irlanti – Parhaat nähtävyydet 
Islanti – Parhaat nähtävyydet 
Italia – Parhaat nähtävyydet 
Itävalta – Parhaat nähtävyydet 
Kreikka – Parhaat nähtävyydet 
Kroatia – Parhaat nähtävyydet  
Kypros – Parhaat nähtävyydet  
Latvia – Parhaat nähtävyydet 
Liettua – Parhaat nähtävyydet 
Luxemburg – Parhaat nähtävyydet 
Makedonia – Parhaat nähtävyydet 
Malta – Parhaat nähtävyydet 
Monaco – Parhaat nähtävyydet
Montenegro – Parhaat nähtävyydet 
Norja – Parhaat nähtävyydet 
Portugali – Parhaat nähtävyydet
Puola – Parhaat nähtävyydet 
Ranska – Parhaat nähtävyydet 
Romania – Parhaat nähtävyydet 
Ruotsi – Parhaat nähtävyydet 
Saksa – Parhaat nähtävyydet 
Serbia – Parhaat nähtävyydet 
Slovakia – Parhaat nähtävyydet 
Slovenia – Parhaat nähtävyydet 
Suomi – Parhaat nähtävyydet 
Sveitsi – Parhaat nähtävyydet 
Tanska – Parhaat nähtävyydet 
Tšekki – Parhaat nähtävyydet
UK Englanti – Parhaat nähtävyydet
Unkari – Parhaat nähtävyydet 
Viro – Parhaat nähtävyydet 

Hotelli- ja lentohintojen vertailu kaikissa Euroopan matkakohteissa

Hotellit ja retket varaukset
Hotellit, halvat lennot ja retket varaukset

Pariisi ja Ranska – Mitä tekemistä?

Pohjoismaiden parhaat nähtävyydet ja uutta matkustamisesta

Madrid ja Espanja – Mitä tekemistä?

Berliini ja Saksa – Mitä tekemistä?

Lontoo ja Englanti UK Skotlanti Wales Pohjois-Irlanti – Mitä tekemistä?

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Matkavinkit - Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

”Yli 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

__________________

JAA POSTI KAVEREILLE!
__________________

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

%d
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept