Se on moro Suomi ja moikka maailmalta!

galapagos m - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator
Lassi Pensikkala matkablogi Rantapallossa

Hei!

Tervetuloa suomenkieliseen matkailublogiini. Laitan kirjoituksia tänne jutuista joita matkojen varrelta tarttuu.

Julkaisen myös monikielisiä matkailu-uutisia jotka löydät täältä. Tuoreimpia juttuja ja kiinnostavia kohteita kaikkialla maailmassa suomeksi, saksaksi, ruotsiksi, englanniksi ja espanjaksi. Tervetuloa lukemaan ja virkistämään kielitaitoa!

Matkoja ja matkustajia on monenlaisia. Tutusta ympäristöstä otetaan breikkejä ja lähdetään tutkimaan uusia kohteita. Itse kuuluun ryhmään jolla matkat jatkuvat normaalia pidemmäksi.

Suomen matkat

Ensimmäinen polkupyörämatka vei yhdeksän vuotiaana kirkkoherran virastoon hakemaan virkatodistusta oppikoulua varten. 30 kilometriä oli pitkä matka pienelle miehelle pienellä pyörällä. Matkaan mahtui monia kokemuksia. Kaksi vuotta myöhemmin fillari suureni ja telttamatka koulukaverin kanssa venyi yli kaksi sataa kilometriä pitkäksi ja useammaksi päiväksi – Piikkiö – Pyhäranta – Uusikaupunki – Rauma – Piikkiö

Ajokortti avasi aivan uusia ulottuvuuksia. Ensimmäinen autoni oli valkoinen Ford Anglia punaisilla istuimilla ja stereoilla. Aivan hulvaton peli Suomea kiertäessä. Suomi on tullut tutuksi kokonaisuudessaan.

Pohjoismaiden matkat

Ensimmäisen Ruotsin matkani tein pienenä poikana äidin kanssa Borella Tukholmaan. Kuninkaan linna jäi pysyvästi mieleeni. Niinpä lähdin kaksikymppisenä kaverin mukaan laivamatkalle Tukholmaan. Hän kun oli saanut sieltä töitä. En palannutkaan laivalla seuraavana päivänä takaisin kuten alustavasti ajattelin vaan hain töitä Tukholmasta ja tutuistuin kaupunkiin perinpohjin neljän kuukauden ajan. Myöhemmin olen tutustunut kaikkiin Pohjoismaihin työn ja vapaa-ajan puitteissa.

Euroopan matkat

1982 lähdin Finnjetillä kahden kuukauden saksankielen kurssille Kölniin. Siihen tuli selkeä yliaika.  Jäin Saksaan, opiskelin, kiersin Saksaa, tutustuin muuhun Eurooppaan ja lähdin muutamalle kaukomatkallekin Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Matkailu veti minut Hampurin ja Lyypekin matkaoppaaksi opiskelun ohella. Työ matkailualalla oli kiehtovaa ja sen innostuksena perustin Saksaan tulevan matkailun agentuurin 1992 jossa menikin seuraavat 20 vuotta ryhmä-, kokous-, messu- ja incentiivimatkailussa. Parhaita muistoja ovat satapäiset F1 ryhmät Hockenheimiin, Nürburgringille ja SPA Francorchampsiin. Kiitos siitä Mika Häkkisen!

Kaukomatkat

Tein opiskeluaikoina ensimmäisen matkani Brasiliaan 1990. TAP Portugalin Lockheed Tristarilla matka taittui Atlantin yli. Vitivalkoinen suomalainen Copacapanalla oli näky. Auringossa väriä tarttui iholle ja ostin paikalliseen estiloon enemmänkin soveltuvia vaatteita joten homma alkoi luistaa. Airpassilla tein reitin Rio de Janeiro – Salvador de Bahia – Manaus – Brasilia – São Paulo – Porto Alegre. Mahtava kokemus ja unohtumattomia matkakohteita. Porto Alegren kentällä katsoin lähtötauluja ja mietin minneköhän sitä lähtisi? Florianopolis. En todellakaan tiennyt missä se on enkä muutakaan mutta nimi miellytti. Intuiitio oli oikeassa. Saavuin saariryhmälle joka oli täynnä kuvankauniita laguuneja. Jäin sinne viikoiksi myös laguunien vuoksi mutta ennenkaikkea uuden kauniin brasilialaisen tyttöystäväni takia. Matkailu on kaikin puolin mahtavaa ja usein juuri matkoilla ihmiset uskaltavat elää.

Viisitoista vuotta myöhemmin tein ensimmäisen matkani Ecuadoriin Etelä-Amerikan mantereen Tyynenmeren puoleiselle rannikolle. Ecuadorin ilmasto päiväntasaajalla on loistava. Tämä aurinkomatka miellytti ja muutin perheeni kanssa pysyvästi Ecuadoriin 2009 eli tällä kaukomatkalla olen yli kymmenen vuotta. Kulttuuri ja tavat ovat täällä erilaiset ja niiden ymmärtäminen on tärkeää kun matkustat Etelä-Amerikkaan tai mihin tahansa. Myös paikallisten kielten ymmärrys avaa ja auttaa matkoilla.

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.

Suunnittele matkasi etukäteen, hae tietoa kohteista, vertaile hotellihintoja ja varaa palvelut etukäteen. Internetsivuiltani AmerExperience.com/Hotellit löydät kätevät työkalut matkasi suunnitteluun ja matkavarauksiin. Näin säästät rahaa eikä sinun tarvitse vain ottaa mitä saat”

Ilmaiset matkatyökalut verkossa seuraavan matkasi suunnitteluun ja optimointiin

Matka- ja Golfuutiseni

Mikäli sinua kiinnostaa saada kuukausittaiset matkailu-uutiset ja tuoreet matkavinkit suoraan sähköpostiisi kirjaudu uutiskirjeeseeni.

Julkaisen viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Google News-uutiseni

amerexperience_com travel news google news ground news flipboard

Matkailu- ja golfuutiseni on hyväksytty julkaistaviksi Google News-sivuilla, joilta löydät tuoreita uutisia parhaista ja luotettavimmista kansainvälisistä uutislähteistä. Uusimmat monikieliset matkailu- ja golfotsikot – Lue nyt!

Terveisin Tyynenmeren rannikolta Ecuadorista.

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Twitter @amerexperience or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel And Business Expert Creator of AmerExperience.com - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept