Miksi ihmeessä matkustaa Maltalle?

BE67A021 D5F7 451F A9B7 4277ECCF60DC - Travel and Golf Influencer - AmerExperience Content Curator

Miksi Malta on maailman suosituimpia matkakohteita juuri nyt?

Raavin pölyttynyttä pintaa. Ei Malta ole mikään maailmankuulu ja huippusuosittu matkailukohde. Vai onko? Onko Malta juuri löydetty matkailun aarre? Vastauksia näihin kysymyksiin yhteenvetona seuraavassa.

Malta, Where the West Was Born, kirjoittaa New York Times. Aika nostalgiaa herättävä lausahdus.

Claire Messud, NY TIMES

Malta on progressiivinen LGBTQ-oikeuksien suhteen ja se on perustellusti kuuluisa sukelluksesta. Jos Odysseus vietti seitsemän elämänsä onnellisinta vuotta Maltalla on saaressa oltava jotain maagista voimaa. Fiiliksiä ja kokemuksia on haettu nähtävästi jo vuosituhansia eli elämysmatkailu ei ole uusi keksintö. Markkinoinnissa on tapahtunut sen sijaan suuria muutoksia. Odysseus pulpahti Blue Lagooniin eikä siitä tehty elokuvaa tai kerrottu somessa, mutta se on säilytetty kirjoihin, kertomuksiin ja maalauksiin

Telemachus Odysseuksen poika
Telemachus Odysseuksen poika

Maltan kartta mukana matkakuvia

Paikallinen sää Maltalla

VALLETTA WEATHER

Ehkä siinä se juttu onkin. 

Moderni vauraiden maiden ihminen kaipaa takaisin sinne, mistä voi löytää aitoja asioita, merkitystä ja sisältöä elämälleen. Jarrun painaminenkin on elämystä.

Olen digitaalin ja virtuaalimaailman kannattaja jo työnikin puolesta. Käytän kaikkia nykyaikaisia vempaimia tiedottamiseen ja muuhun työssäni. Työajat tietoyhteiskunnassa ovat hämärtyneet, työpäivät pidenneet ja työ seuraa usein kaikkialle. Mutta kaikella on rajansa. Monia asioita voi hoitaa netissä ja somessa, mutta Blue Lagooniin voi pulahtaa vain pienellä Cominon saarella Maltalla. Jopa syksyllä ja talvella sää tällä pienellä saarella on edelleen miellyttävän aurinkoinen ja lämmin.

Malta pieni saari täynnä elämyksiä ja historiaa
Malta pieni saari täynnä elämyksiä ja historiaa

Elämyksiä. 

Mikäs sen mukavampaa kuin mennä keittiömestarin kanssa kalaan. Ihmiset hakevat autenttisia kokemuksia. Niitä ei kerätä vain se mielessä että niistä voi kavereille kertoa. Pikemminkin jos niistä tulee hyvä olla.

Malta sopii hyvin laptop lifestyleen ilmaston, maisemien ja mukavien ihmisten vuoksi. On tunnettua, että Maltalla pyöritetään nettikasinoita, joihin on moni Suomestakin lähtenyt töihin. Ymmärrettävää, koska voit tehdä työtä hyvässä ilmastossa Euroopan eteläisimmässä maassa. Ilta- ja yöelämää löytyy yllinkyllin ja oleskelu Maltalla on n. 30% halvempaa kuin Saksassa matkustellessa.

Jos pintaa raapaisee vielä syvemmältä sieltä löytyvät Euroopan historian aarteet, kulttuuri  ja meri jotka ovat vetäneet ihmisiä puoleensa aina. Valletta, Mdina, Gozo, Comino ja tietysti Maltan kauneimmat rannat kätkevät sisäänsä koko setin. Saaren historia on vaikuttava. Maltan historia ulottuu niin pitkälle kuin 5900 e.Kr.

Saari on ollut useaan otteeseen historian aikana asumaton ja Malta on valloitettu ja miehitetty lukuisia kertoja. Maltalla on megaliittitemppeleitä, jotka ovat kiistatta maailman vanhimpia.  Siellä on myös valtava maanalainen hautausmaa esihistoriallisilta ajoilta ja arkeologisessa museossa on monia hedelmällisyyspatsaita. Maltan historia ja lännen alku avautuu parhaiten paikan päällä.

Maailmankuulu Blue Lagoon Cominon saarella Maltalla
Maailmankuulu Blue Lagoon Cominon saarella Maltalla

Maltan kirkkaat vedet tarjoavat joitakin Euroopan parhaista snorklauspaikoista.

Sukella Cominon luolien ja riuttojen läpi kokeaksesi Välimeren kauneimman turkoosin värin. Saari, joka sijaitsee n. 90 km Siziliasta on kuuluisa myös muista vesiurheilulajeista, kuten purjelautailusta ja vesihiihdosta.

 

Mitä Maltalla voi tehdä?

Tapahtumia ja retkiä löydät täältä:

Parhaat retket ja tapahtumat Maltalla. Helppo pikaopas Maltan matkan suunnitteluun

Hotellihintojen vertailu Malta

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset matkailu-uutiset

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala
Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Telegram or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel and Business Expert, Creator of AmerExperience.com and Avid Golfer - Education: Studied Foreign Trade in Business College of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept