25 guldkorn i Grekland – Vagabond

🇸🇪 25 guldkorn i Grekland
Grekland var först ut i Europa med att öppna för turister efter pandemin. Som vi längtat! För alla grekofiler där ute har vi listat våra absoluta favoriter – från öar och stränder till vandringsleder och spännande museer.

Text: Per J Andersson • 2021-08-24

1. Ioannina

Doftande port i norr
Inbjudande Ioannina bjuder på ett omtumlande simsalabim. Plötsligt händer det. Norr förvandlas till söder. Luften blir varmare, smakerna starkare. Vid den bergsomfamnade Pamvotissjöns strand kuggar motsatserna ihop. Balkan med Grekland. Europa med Orienten. Kyrkor, moskéer och synagoga. Staden är perfekt för flanerande. Upptäck fästningen varifrån Ali Pascha för 200 år sedan utmanade den osmanska sultanen i Konstantinopel. Promenera basargränder och se spännande etnografiskt museum i Aslan Pasha-moskén. Även smakerna spretar mot fyra väderstreck. Kaneldoftande bougatsa på Select. Baklava och glass på Kolionasios. Lamm, fisk, vin och annat lokalt på Fisa Roufa. Även massor av kul utflykter. Båt till ön Nissi. Vandring i Vikosravinen. Klippklostren i Meteora. Vem saknar havet?

Vagabond Resetidning har alltid de senaste nyheterna och det bästa inom journalistik.  Läs hela historien här:

25 guldkorn i Grekland

Grekland bästa sakerna att göra

Toppidéer💡 för din nästa resa

Letar du efter bästa, roliga rese- och semesteridéer?

Viktigaste sakerna först: Vad sägs om att börja se vilka fantastiska turer, aktiviteter och biljetter du kan hitta på världens destinationer?

”Det svåraste med att resa är att veta vad man ska göra på resmål”

“Vad människor verkligen behöver är att veta vad de ska göra när de väl kommer dit, det är problemet jag löser för dem.”

Vi har bra tips för dig.

Hälsningar
Lassi Pensikkala
Rese-expert

International Travel, Business, and Marketing Expert Lassi Pensikkala
Expert i internationella resor och affärer Ekonom Lassi Pensikkala

Hotellbokningar – Jämför priser 🍀

Använd den här metasökmotorn för att söka igenom hundratals resehemsidor samtidigt för att hitta den information du behöver för att fatta rätt hotellbeslut runt om i världen
Jämför de bästa erbjudandena vart du än reser!

USA:s Bästa resmål 🔵

USA:s bästa resmål – De bästa sakerna att göra

Europaturer och aktiviteter 🔵

Europa Tours – Upptäck den fascinerande världen av resor

Besök Skandinavien 🔵

Entdecke tolle Dinge zu tun in Skandinavien

Boka turer och aktiviteter över hela världen 🔵

Español – Français – Portugués – Dansk – Deutsch – Italiano – Nederlands – Norsk – Svenska – 日本語


Kan jag be dig om en tjänst?

Dela gärna detta inlägg!

Hjälp resebranschen att återskapa för att skydda jobb och skapa nya! Turismen har genererat 20% av den globala sysselsättningen sedan 2013. Enligt de senaste uppgifterna från World Travel and Tourism Council (WTTC) är turistsektorn en av de sektorer med det största bidraget till världens BNP med en andel på 10,4% (källa: Economipedia)


Resutrustning för din nästa resa 🧳

Amazon Sverige - Sveriges bästa erbjudanden just nu på bagage och reseutrustning
Amazon Sverige – Sveriges bästa erbjudanden just nu på bagage och reseutrustning
RESOR – 100 Bästsäljare i Bagage och reseutrustning – Beställ här!

Vad får du? – De bästa produkterna från den internationella onlinemarknaden. Vi väljer bland miljontals artiklar som passar våra kunders önskemål och behov. Du får färdiga idéer, du sparar tid och pengar.

Den här webbplatsen innehåller länkar och affiliate-länkar till andra webbplatser (som en affiliatepartner får vi provision för den försäljning som dessa webbplatser gör). Några av dessa webbplatser kan drivas av tredje part. Som Amazon Associate tjänar vi på kvalificerade köp.