TÄSSÄ AMSTERDAMIN JA HOLLANNIN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

Discover Amazing Holland Netherlands Activities, Book Tours and Tickets Here

Tässä Amsterdamin ja Hollannin matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

Helppo pikaopas Hollannin matkan suunnitteluun – Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

10. Steamtram Hoorn-Medemblik museo

Puu narisee, pyörät pyörivät ja höyry suhisee, kun astut jännittävälle matkalle ajassa taaksepäin.  Stoomtram Hoorn-Medemblik-museo on pyörillä pyörivä museo, joka liikkuu kylästä kylään länsifriisiläisellä maaseudulla Alankomaissa.

Historiallisten “Zuiderzee”-kaupunkien Hoornin, Medemblikin ja Enkhuizenin välillä veturi viheltää raiteita pitkin, matkustajat istuvat mukavasti ja nauttivat tuulimyllyjen, niittyjen ja kukkivien tulppaanipeltojen näkymistä.  Steamtram Museum Hoorn-Medemblik esittelee Alankomaiden höyryjunien historiaa ja maaseudun rautatieliikenteen roolia maan kehityksessä. Steam Tram Museum hankkii ja entisöi kokoelmaa, joka edustaa Hollannin maaseudun rautatieliikenteen perintöä, mukaan lukien viimeiset jäljellä olevat hollantilaisen höyryraitiovaunun kalustot.

Museossa on vaikuttava kokoelma hollantilaisia höyryraitiovaunuja, mukaan lukien yhdeksän höyryveturia, noin 30 vaunua ja 20 tavaravaunua. Museolla on myös neljä kunnostettua asemaa ja suuri kokoelma suuntamerkkejä ja merkinantolaitteita.

9. Kaupungin museo Den Haag

Den Haagin johtavan taidemuseon rakennus itsessään on melkein yhtä tärkeä kuin sen kokoelmat. Hollannin johtavan art decon edustajan HP Berlagen 1930-luvulla rakentama rakennus on hunajanväristä tiiltä, kun sen sijaan sisäpuolta koristaa kelta-valkoiset laatat ja suorat, harmooniset linjat.  Nykyään rakennus on osa kokonaisuutta, joka sisältää tiedeaiheisen Museonin, Den Haagin valokuvamuseon, Omniversum 3D -elokuvateatterin ja Nykytaiteen museon.

Pelkästään maailmanluokan Gemeentemuseum Den Haagissa on kuitenkin niin paljon nähtävää, että laajojen näyttelyiden katseluun tarvitaan useita tunteja.

Eniten kiinnostusta herättää Piet Mondriaanin maailman suurin abstraktien maalausten kokoelma.  Viisikymmentä hänen teoksistaan on esillä Gemeentemuseum Den Haagin rauhallisissa valkoisissa gallerioissa, mukaan lukien hänen viimeinen, keskeneräinen Victory Boogie Woogie vuodelta 1944.

Muut pysyvät näyttelyt ovat niinikään hyvin suosittuja: “Discover the Modern” kattaa 1900-luvun taiteen parhaat aina Kandinskysta ja Schielesta Kirchneriin, Monetiin ja Picassoon.

Museossa on myös ylevä koristetaiteen kokoelma, joka esittelee tulppaanimaljakoita Delftistä, monimutkaisia nukketaloja, valtavan kokoelman antiikkisoittimia ja noin 50 000 teosta maineikkailta taiteilijoilta kahden viime vuosisadan.  Uutena innovaationa on ihana lapsiystävällinen interaktiivinen näyttely nimeltä Wonderkamers, jossa lapset voivat osallistua avaruusajan tietokonepeliin.

8. Valtion museo Rijksmuseum

Amsterdamin Rijksmuseum on Alankomaiden suurin ja eniten vierailtu taidemuseo.  Sen kokoelma, joka kuuluu maailman parhaisiin, sisältää lähes 8000 teosta 80 galleriassa.

Jotkut Rijksmuseumin arvostetuimmista teoksista ovat 1400- ja 1800-luvuilta peräisin olevia flaamilaisten ja hollantilaisten mestareiden, kuten Rembrandtin, Vermeerin ja Frans Halsin, maalauksia.  Hämmästyttävän kahdeksan vuosisadan hollantilaisen taiteen ja historian lisäksi museossa on laajat ulkopuutarhat ja Michelin-tähdellä palkittu ravintola.

7. Gouda museo

Museum Gouda on erikoistunut uskonnolliseen taiteeseen 1500-luvulta, Haagin koulun maalauksiin 1800-luvulta ja 1900-luvun hollantilaiseen keramiikkaan.

Vierailijat tutustuvat klassiseen tutkijaan Erasmukseen, joka varttui Goudassa ja Dirck Crabethiin, taiteilijamestariin, joka loi kahdeksan lasimaalausta läheiseen St Johnin kirkkoon, minkä johdosta kirkko kirjattiin Unescon muistomerkkiluetteloon).

Museossa on laaja kokoelma piippuja, laattoja, antiikkisia apteekkipurkkeja sekä erinomainen valikoima taiteilijoiden, kuten Tooropin ja Redonin teoksia.  Jos tämä kuulostaa melkoiselta sekoitukselta, se on käytännössä sitä!  Satoja vuosia sitten olut, juusto, piiput ja keramiikka olivat Goudan talouden kulmakiviä ja museo tekee upeaa työtä esitelläkseen kuinka kaupunki kehittyi vuosien varrella.

6. De Lakenhal museo

Leidenin Museum De Lakenhalia ja rakennusta, jossa se sijaitsee (Laecken-Halle) pidetään yhtenä parhaista esimerkkeistä Hollannin kultaisen aikakauden arkkitehtuurista Alankomaissa.

Rakennus toimi vuosisatojen ajan Leidenin kuuluisan kangaskaupan vilkkaana keskuksena, jonka tuotteita vietiin kaikkialle maailmaan. 1600-luvun palatsin alkuperäinen julkisivu on säilynyt ennallaan, vaikka sisätiloissa on tapahtunut useita muutoksia vuosisatojen saatossa.

Laecken-Halle toivotti Museum De Lakenhalin tervetulleeksi vuonna 1874, joka toi sisään monipuolisen kokoelman Leidenissä syntyneiden maalarimestarien, kuten Rembrandt van Rijnin, Lucas van Leydenin ja Theo van Doesburgin töitä.

Taiteeseen ja Leidenin historiaan keskittyvä museo järjestää pysyvän kokoelmansa lisäksi vierailevia näyttelyitä.  Leidenin historiaa kuvaavat aseistus, vanhat laatat, kankaat, maalaukset ja jopa “piilotetun kirkon” alttaritaulu, joten kävijät voivat helposti kuvitella, millaista elämä tässä historiallisessa kaupungissa on joskus ollut.

5. Mauritshuis museo ja taidekokoelma

Mauritshuisissa on yksi maailman parhaista hollantilaisten ja flaamilaisten maalausten kokoelmista.  Usein “jalokivirasiaksi” kutsuttu elegantti 1600-luvun kartano on oppikirjaesimerkki hollantilaisesta klassisesta arkkitehtuurista. Mauritshuis rakennettiin Nassau-Siegenin prinssin John Mauricen yksityisasunnoksi.

4. Anne Frankin talo

Suosittu kirja “Anne Frank: Nuoren tytön päiväkirja” tai Suomessa ilmestynyt ”Päiväkirja” herätti henkiin yhden 1900-luvun suurimmista kauhuista vakuuttavalla ja henkilökohtaisella tavalla.  Tositarinassa nuori juutalainen tyttö, hänen perheensä ja jotkut ystävät joutuvat piiloutumaan Amsterdamiin natseja toisen maailmansodan aikana.  Talo, joka toimi Frankin perheen piilopaikkana kaksi vuotta selviytyi sodasta ja on nykyään museo, jonka pääpaikka on achterhuis (takatalo), joka tunnetaan myös salaisena lisärakennuksena.

Täällä Frankit istuivat hiljaa päiväsaikaan ja söivät ruokaa, joka tuotiin heille salaa. Heidät petettiin salaperäisellä tavalla ja lähetettiin natsien keskitysleireille. Otto Frank, ainoa sodasta selvinnyt Frank, julkaisi Annen nyt kuuluisan päiväkirjan vuonna 1947.

3. Teylers museo

Teylers Museum on taide-, luonnonhistoria- ja tiedemuseo Haarlemissa. Se on Alankomaiden vanhin museo.  Vuonna 1778 perustettu museo, joka on ollut yleisölle avoinna vuodesta 1784 käytettiin aikoinaan tieteellisten kokeiden julkisiin demonstraatioihin.

Nykyään Teylers tunnetaan parhaiten säilyneenä 1700-luvun taiteen ja tieteen julkisena museona maailmassa ja siitä on määrä tulla Unescon maailmanperintökohde.

Suurin osa museon näyttelyistä esittelee luonnonhistoriaa, kuten kiviä ja mineraaleja, fossiileja ja joitakin ensimmäisiä fyysikkojen ja muiden tutkijoiden käyttämiä laitteita.

Tarjolla on myös kiinnostavaa taiteen ystäville mukaan lukien valikoima hollantilaisten mestareiden, kuten Rembrandt van Rijnin teoksia sekä joitakin Michelangelon ja Raphaelin luonnoksia ja piirustuksia.  Näyttelyissä on esillä myös miljoonia vuosia vanhoja fossiileja, sähköä tuottavia koneita sekä historiallisia kirjoja ja kolikoita.  Museossa on lisäksi muutaman kerran vuodessa vaihtuvia näyttelyitä.

2. Amsterdamin punaisten lyhtyjen alue (De Wallen)

Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueella (De Wallen), joka ensisijaisesti tunnetaan bordelleista, on myös kauniita kanavia, vilkkaita ravintoloita, baareja ja paljon ostosmahdollisuuksia.  Vaikka tämä kiistanalainen kaupunginosa ei välttämättä sovi kaikille, sen mutkittelevat mukulakivikadut ja kapeat kujat tuovat mieleen Amsterdamin rikkaan historian ja rennon kulttuurin.

1. Kauppahalli Markthal

Rotterdamin upouusi kauppahalli on enemmän kuin vain paikka ostaa tuotteita ja tilata purtavaa. Kauppahallissa on yli 100 ruokakojua, kahdeksan ravintolaa ja 15 kauppaa, jotka kaikki sijaitsevat vaikuttavan hevosenkengän muotoisen rakennuksen sisällä, jonka lasijulkisivut koostuvat 4 000 pienestä ikkunasta, jotka on ripustettu teräskaapelein. Markthal on itse asiassa Euroopan suurin lasi-ikkunakaapelirakenne ja monet asiantuntijat pitävät sitä arkkitehtonisena mestariteoksena.

Lisäksi torin sisäpuoli on katettu yli 4 000 värikkäällä laatalla, jotka antavat hevosenkengän muotoiselle kaarelle väriä tehden siitä Alankomaiden suurimman taideteoksen.  1000-luvulta peräisin oleva maatila löydettiin seitsemän metrin syvyydeltä torin rakentamisen aikana ja useita sen perustuksia ja samalla löytyneitä esineitä on nyt esillä kauppahallissa muistuttamassa Rotterdamin maatalousmenneisyydestä.

Tarkista täältä hinnat ja saatavuus

***

Amsterdamin ja Hollannin kartta

Euroopan matkailu kartta

Google Maps kartta Amsterdam ja Hollanti

Hotellihintojen vertailu Amsterdamissa ja muualla Hollannissa

Varaa hotelli tästä

Lisää ideoita ja tekemistä Hollannissa

Best Things To Do In Holland Tours Tickets ActivitiesLisää ideoita aktiviteeteista Amsterdamissa

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti Amer Experience

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit 

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International News Curator: Travel, Golf, and Business

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Twitter @amerexperience or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel And Business Expert Creator of AmerExperience.com - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept