Tässä Tukholman ja Ruotsin parhaat retket ja nähtävyydet

Tukholman Ja Ruotsin Parhaat Nahtavyydet Png - Travel And Golf Influencer - Amerexperience

Tässä Tukholman ja Ruotsin matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydetUppsalan Tuomiokirkko Ja Ruotsin Matkailun Top 10 Vetonaulat Ja Parhaat Nähtävyydet

Contents hide • ocultar

– Helppo pikaopas Ruotsin matkan suunnitteluun

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

10. Malmön linna (Malmöhus)

Alun perin vuonna 1434 rakennettu Malmön linna (Malmöhus) oli aikoinaan tärkeä strateginen linnoitus Tanskalle. 1500-luvulla uudelleen rakennettu Malmöhus on Skandinavian vanhin säilynyt renessanssilinna joka käsittää nykyisin Ruotsin luonnonhistorialle omistetun Malmön museon.

9.  Feskekörka kauppahalli

Vuodelta 1874 peräisin oleva Feskekörka on Göteborgin vanhin kauppahalli, Skandinavian suurin kalatori ja kaupungin legendaarisen kalastusteollisuuden paljon juhlittu keskipiste. Erikoisen nimensä (kirjaimellisesti: “Kalakirkko”) ja kirkkomaisen ulkonäön lisäksi Feskekörkan ainutlaatuinen ympäristö vain lisää sen viehätysvoimaa. Kävely vilkkaalla torilla on suosittu ajanviete matkailijoiden keskuudessa.

Suositut markkinat ovat pysyneet suurelta osin ennallaan 1900-luvun kukoistusajoistaan. Kauppahallissa on taidokkaita koristelmia tuoreista merenherkuista ja ruokatuotteista. Halli täyttyy aamuisin paikallisista perheistä ja vierailevista ruokailijoista, jotka tinkivät juuri pyydettyjen saaliiden hintoja.

Meren antimien ystävät löytävät täältä kaiken tarvitsemansa tuoreesta turskasta ja pallasta eläviin hämähäkkirapuihin ja hummereihin. Jos olet muuten vain käymässä suuntaa johonkin kauppahallin ihanista ruokakojuista tai ravintoloista, joissa voit maistella paikallisia herkkuja, kuten marinoitua silliä, savustettua lohta tai äyriäisistä valmistettua smörgåsia.

8.  Tukholma kuninkaan linna (Kungliga Slottet)

Tukholman kuninkaallinen palatsi barokkijulkisivuineen, ylellisine kuninkaallisine huoneistoineen ja vaikuttavalla aarrekammiollaan on kaikkea sitä, mitä voit odottaa kuninkaalliselta asuinpaikalta. Vaikka Ruotsin kuninkaallinen perhe asuu nykyään Drottningholmin linnassa, kuninkaanlinnalla on edelleen tärkeä rooli sekä historiallisena muistomerkkinä että juhlien ja vastaanottojen isäntänä.

7.   Tukholman vanhakaupunki (Gamla Stan)

Tukholman vanhakaupunki (Gamla Stan), jolle on ominaista mukulakivikadut, kirkkaasti maalatut rakennukset ja vilkkaat aukiot, on yksi Ruotsin pääkaupungin valokuvauksellisimmista alueista. Historiallisessa keskustassa on myös Tukholman vanhin kaupunginosa, joka on peräisin vuodelta 1252 ja josta löytyy muun muassa joitakin hyvin säilyneitä keskiaikaisia ​​monumentteja.

6.  Uppsalan tuomiokirkko (Uppsala Domkyrka)

Uppsala on rento ja karismaattinen yliopistokaupunki, jonka halki kulkee Fyris-joki ja jonka kaupunkikuvaa hallitsee Uppsalan linna ja tuomiokirkko. Jälkimmäinen valmistui vuonna 1270 kuningas Eerik IX:n aikana ja tuomiokirkossa on hänen pyhäinjäännöksessä. Hän levitti kristinuskoa läpi Ruotsin ja on maan suojeluspyhimys. Karuista punatiilistä rakennettu ja sittemmin kunnostettu katedraali on tyyliltään goottilainen, jossa on kaksi piikkimäistä tornia, jotka kohoavat 120 metriä (394 jalkaa) kaupungin kattojen yläpuolelle. Sen holvattu sisustus on koristeltu hienovaraisesti raamatullisilla kohtauksilla jotka saavat valaistuksen ulkoa ohuiden lasimaalausten läpi; sivukappeleissa on Eerik IX:n pyhäinjäännökset kullatussa arkussa sekä useiden ruotsalaisten hallitsijoiden marmorihaudat, mukaan lukien kuningas Kustaa Vaasa, joka rakensi Uppsalan linnan vuonna 1549. Kasvitieteilijä Carl Linnaeus asui Uppsalassa 1700-luvulla ja hänet on niinikään haudattu tuomiokirkkoon. Linnaeus on tunnettu kasvien luokittelujärjestelmästä, joka on edelleen käytössä,

Luoteistornissa sijaitsevassa pienessä aarremuseossa on esillä kuninkaallisia hautauskruunuja ja kokoelma keskiaikaisia ​​Kauko- ja Lähi-idän tekstiilejä. Ympäröivän hautausalueen tarkka tarkastelu paljastaa useisiin hautakiviin kaiverretut viikinkiriimut.

5.  Abisko kansallispuisto

Ruotsin Lapissa Pohjoiskalotin alueella sijaitseva Abiskon kansallispuisto kattaa 30 neliökilometriä kimaltelevia vuonoja, tummia vuoria, koivumetsää, kallioon kaiverrettuja luolakomplekseja ja upeita kanjonien läpi syöksyviä vesiputouksia. Hirvet ja porot asuttavat maisemaa ja 440 kilometrin kansallinen vaellus- ja hiihtoreitti Kungsleden alkaa puistosta.

Kesän yöttöminä päivinä Abisko on retkeilijöiden ja pyöräilijöiden paratiisi, jota peittävät harvinaiset orkideat ja alppikukat. Talvella siellä on pysyvä lumivaippa ja mahdollisuus hiihtää tai kokeilla koiravaljakkoajelua ja pilkkimistä STF Abisko Mountain Station-asemalla, joka on 250 km (156,25 mailia) napapiiriltä pohjoiseen.

Korkealla merenpinnan yläpuolella Nuolja-vuorella sijaitsevaa Aurora Sky Stationia pidetään maailman parhaana paikkana nähdä vaikeasti havaittavissa olevia revontulia. Mahtava köysiratamatka Sky Stationille tarjoaa upeat näkymät kansallispuiston luonnonvilleihin maisemiin.

Abisko on suosittu erityisesti kesäkuun ja heinäkuun puolivälin välisenä aikana keskiyön auringosta nauttimiseen ja marraskuusta maaliskuuhun revontulien katseluun.

4.  Uppsalan linna (Uppsala Slott)

Uppsala on yksi Ruotsin historiallisimmista kaupungeista. Renessanssityylinen kuninkaallinen linna avautuu Kasåsenin ahvenelta kaupunkia päin ja se rakennettiin vuonna 1549 kuningas Kustaa Vaasan käskystä.

Vuosisatojen ajan Uppsalan linna on ollut erilaisten seremonioiden, juonittelujen, väkivallan,  kruunauksien, poliittisten salamurhien ja kruunusta luopumisen tapahtumapaikka. Täällä tapahtui despoottisen ja skitsofreenisen kuningas Erik XIV:n kolmen Sture-perheen jäsenen järkyttävä murha vuonna 1567. Heidän repaleiset asut ja ratsastushousut ovat esillä Uppsalan tuomiokirkossa.

Linna paloi käytännössä kokonaan vuonna 1702 ja suuri osa sen pirstoutuneista jäännöksistä ryöstettiin Tukholman kuninkaallisen palatsin rakentamiseksi. Linna kunnostettiin myöhemmin vuonna 1740, jolloin sen pölyiset vaaleanpunaiset julkisivut revittiin tornien kummassakin siivessä.

Nykyään linnalla on selvästi rauhallisempi rooli kolmen museon kotina: Uppsalan taidemuseo, jossa on esillä Uppsala Ekebyn keramiikkaa sekä ruotsalaista nykytaidetta; Fredens Hus (Rauhan talo), jossa ratkaistiin sosiaalisia ja poliittisia konflikteja sekä kiehtova Vasaborgen, jossa on esillä ruotsalaisten entisten hallitsijoiden synkät teot graafisesti ja yksityiskohtaisesti kerrottuna.

3.  Haga

Aikoinaan rappeutunut ja purkamisen partaalla oleva Göteborgin vanhin kaupunginosa sai kaivattua ilmettä 1980-luvulla ja nykyään tämä historiallinen kaupunginosa on yksi kaupungin vilkkaimmista ja muodikkaimmista kaupunginosista. Mukulakivikatujen ja 1800-luvun artesaanirakennusten Haga huokuu ajan luonnetta ja jalankulkualue on täynnä vintage-vaateputiikkeja, itsenäisiä suunnittelijoita ja viehättäviä antiikkiliikkeitä.

Tutustu kaupungin luoviin taiteilijoihin kävelyllä Hagassa. Käy sisään kauppoihin ja ihaile ainutlaatuista arkkitehtuuria, pysähdy legendaariseen Café Husareniin, joka on kuuluisa jättimäisistä kanelirullistaan ​​– ruotsalaisesta erikoisuudesta tai rentoudu tyylikkäässä Hagabadet Spassa.

Toinen suosittu ajanviete on kiipeäminen läheiselle Risåsberget-kukkulalle, jossa 1600-luvun Skansen Kronan-linnoitus tarjoaa upeat näkymät alapuolella sijaitsevaan Hagaan.

2.  Öresundin silta

Vuonna 2000 avattu ja suositusta The Bridge tv-sarjasta tunnettu 8 kilometriä pitkä silta hallitsee Juutinrauman salmea – Tanskan ja Ruotsin erottavaa vesialuetta. Tie- ja rautatieyhteyden kokonaispituus on 16 kilometriä ja voit matkustaa kahden maan välillä vain 10 minuutissa.

1.  Vaasa Museo (Vasamuseet)

Tukholman Vaasa-museo (Vasamuseet) on rakennettu säilyttämään mahtavan Vasa-sota-aluksen hylkyä, joka on yksi Pohjoismaiden suosituimmista nähtävyyksistä, jossa käy vuosittain yli miljoona kävijää. Vaasa-museo on osa Ruotsin kansallista merimuseokokonaisuutta, joka sijaitsee Djurgardenin saarella. Vaasa-museo on ainoa paikka maailmassa, jossa vierailijat voivat nähdä täysin ehjän 1600-luvun laivan.

 

Lisää ideoita ja tekemistä Ruotsissa 🇸🇪Ruotsin Parhaat Aktiviteetit, Pääsyliput Ja Nähtävyydet

Ruotsi matkavinkkejä lue lisää

FOTOGRAFISKA MUSEO TUKHOLMA 🇸🇪

Fotografiska museo Tukholma NYC Miami Berliini Tallinna Shanghai

 

Tukholman ja Ruotsin kartta 🇸🇪

Euroopan Matkailu Kartta

Google Maps kartta Tukholma ja Ruotsi

 

Hotellihintojen vertailu Tukholma ja muu Ruotsi 🇸🇪

 

Hotellit Ja Retket Varaukset
Hotellit ja retket varaukset

Lue myös

POHJOISMAIDEN PARHAAT NÄHTÄVYYDET JA UUTTA MATKUSTAMISESTA

Pohjoismaiden parhaat nähtävyydet ja uutta matkustamisesta

 

Hauska kertomus mistä Ikean tuotteiden nimet tulevat – Lähde tutustumaan nimien alkuperäisiin paikkoihin!

 

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti Amer Experience

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

 

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

Hotellbokningar – Jämför priser i Sverige 🇸🇪

Använd den här metasökmotorn för att söka igenom hundratals resehemsidor samtidigt för att hitta den information du behöver för att fatta rätt hotellbeslut runt om i världen
Jämför de bästa erbjudandena vart du än reser!

AmerExperience – Ainoa monikielinen matkailu-uutisten toimittaja

Uusimmat matkaotsikot – lue nyt! Uutisia parhaista ja luotettavimmista kansainvälisistä matkailuuutislähteistä

Kreuzfahrt Reisen: Dieser Hund hat eine Medaille auf See verdient
Travel News & Books: Ein Labrador-Retriever ist ständig auf hoher See: Der Blindenhund Joska begleitet seine Besitzer über die Ozeane. Das ist auf US-Schiffen gut …
Travel USA: 9 Local Shops For Perfect One-Of-A-Kind Gifts In The City Known For The Mayo Clinic
Travel News & Books: Though Rochester, Minnesota, is best known for being the home of the Mayo Clinic, it also has some excellent locally owned …
Travel Europe: 11 underrated cities that need to be on your bucket list
Travel News & Books: If you're looking for something off the beaten track then check out one of these destinations. Lassi Pensikkala: “I select for …
Travel USA: 7 Charming Small Towns In Maine That Feel Like A Hallmark Christmas Movie
Travel News & Books: From romantic getaways and family-friendly events to shopping with friends, you will find a real-life Hallmark Christmas adventure in Maine. Lassi …
Travel World: Hawaii Volcano Erupts For The First Time In Nearly 40 years — What You Need To Know
Travel News & Books: The world's most active volcano has erupted for the first time in almost 40 years. Here's what you need to know …
Travel Europe: Ranked – The best and worst European cities for expats
Travel News & Books: A Spanish city tops the world rankings, but two European capitals are in the bottom 10. Lassi Pensikkala: “I select for …

Hotellien hintavertailu ja retkivaraukset kaikkialla Ruotsissa 🇸🇪

🇫🇮 Vertaa hotellihintoja

Vertaa hotellien hintoja – Tällä metahaullavertailet satoja matkasivustoja kerralla löytääksesi tarvittavat tiedot, jotta löydät parhaat hotellihinnat ja voit tehdä oikean päätöksen hotellia varatessasi. 

Mistä löytää halvimmat lennot Tukholmaan ja muualle Ruotsiin 🇸🇪?

Find Here The Best Deals On Flights, Car Rental, And Package Holidays

Vertaa lennot: Täältä löydät parhaat tarjoukset – halvimmat lennot, autonvuokraukset ja lomapaketit

Aloita matkasuunnitelmasi täältä 👋

Missä kannattaa käydä Helsingissä?

Mitä kannattaa tehdä Helsingissä?

Tukholman suosituimmat nähtävyydet. Varaa liput täältä! 🇸🇪

Ruotsin ja Tukholman edullisimmat hotellit ja parhaat retket allaolevasta matkasuunnitelmalistasta

Kaikkien Pohjoismaiden hotellit ja aktiviteetit löydät täältä!

Espanjan 3 parasta tekemistä

Matkailun ystäville: kansainväliset gourmet-ruokareseptit

International Gourmet Food Recipes

➡️ Kansainväliset-Gourmet-Ruoka-Reseptit/

Ruoka, gourmet ja gastronomia ovat osa jokaisen alueen identiteettiä ja kulttuuria.

Meillä on sinulle muutamia valikoituja reseptejä, joilla voit valmistaa maukkaan aterian kotonasi ja fiilistellä paikkoja, joissa olet matkustanut. Hyviä ideoita teemailtoihin perheen ja kavereiden kanssa.

#ruoka #gourmet #matkat #ruokaresepti #ruokaohje


Toppidéer💡 för din nästa resa

Letar du efter bästa, roliga rese- och semesteridéer?

Viktigaste sakerna först: Vad sägs om att börja se vilka fantastiska turer, aktiviteter och biljetter du kan hitta på världens destinationer?

”Det svåraste med att resa är att veta vad man ska göra på resmål”

“Vad människor verkligen behöver är att veta vad de ska göra när de väl kommer dit, det är problemet jag löser för dem.”

Vi har bra tips för dig.

Hälsningar
Lassi Pensikkala
Rese-expert

International Travel, Business, And Marketing Expert Lassi Pensikkala
Expert i internationella resor och affärer Ekonom Lassi Pensikkala

USA:s Bästa resmål

USA:s bästa resmål – De bästa sakerna att göra

Europaturer och aktiviteter

Europa Tours – Upptäck den fascinerande världen av resor

Besök Skandinavien

Entdecke tolle Dinge zu tun in Skandinavien

Boka turer och aktiviteter över hela världen

Español – Français – Portugués – Dansk – Deutsch – Italiano – Nederlands – Norsk – Svenska – 日本語 – Suomi – Pусский


Kan jag be dig om en tjänst?

Dela gärna detta inlägg!

Hjälp resebranschen att återskapa för att skydda jobb och skapa nya! Turismen har genererat 20% av den globala sysselsättningen sedan 2013. Enligt de senaste uppgifterna från World Travel and Tourism Council (WTTC) är turistsektorn en av de sektorer med det största bidraget till världens BNP med en andel på 10,4% (källa: Economipedia)


Resutrustning för din nästa resa 🧳

Amazon Sverige - Sveriges Bästa Erbjudanden Just Nu På Bagage Och Reseutrustning
Amazon Sverige – Sveriges bästa erbjudanden just nu på bagage och reseutrustning
RESOR – 100 Bästsäljare i Bagage och reseutrustning – Beställ här!

By MSc(Econ) Lassi Pensikkala - International Travel and Business Expert

Lassi Pensikkala is the creator of AmerExperience.com. He writes regularly providing thought leadership on topics related to Travel, Golf, Business, Health, and Lifestyle. You can follow him on Twitter @amerexperience or connect on Linkedin. You can read his travel and golf news in Google News, and business and travel magazines on Flipboard @amerexperience Expertise: International Travel And Business Expert Creator of AmerExperience.com - Education: Studied International Business in Business School of Turku Finland, and Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg graduated as MSc(Econ) - Language skills: Multilingual - English, German, Spanish, Swedish and Finnish - Life philosophy: 1959 and the 60’s were the golden times of Rock’n Roll, student movements, and first flight to moon. The nordic people were free to travel in the Scandinavian countries including Finland. No passports or travel documents were needed. The freedom still today is the most important for the Scandinavians from that epoch. Freedom is to travel, learn to know new countries and other languages, and meet different people and cultures. He wishes the new generations would have the same possibilities experiencing all that what makes you feel free, and building a strong personality. -

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept