STM:n selvitys: kasvomaskien hyöty on arjessa vähäinen tai olematon | Yle Uutiset | yle.fi

Onko kasvomaskien käytöstä hyötyä?

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut odotetun selvityksen kasvomaskien käytön hyödystä. Selvityksellä pyrittiin selvittämään, voidaanko arjen tilanteissa käytetyillä kasvosuojuksilla estää epidemian leviämistä.

Selvityksen perusteella ei.

– Tieteellistä näyttöä käytölle ei ole, sanoo selvitystä koostanut emeritaprofessori Marjukka Mäkelä.

Selvityksessä todetaan, että tutkimusnäytön perusteella kasvosuojusten käytön vaikutus hengitystieinfektioiden leviämiseen väestössä on vähäinen tai olematon. Selvityksessä todettiin myös, että kasvomaskien mahdollista vaikutusta on vaikeaa erottaa muiden suojatoimien vaikutuksista.

Selvityksen toimeksianto koski sekä kuluttajille tarkoitettuja tehdasvalmisteisia suu-nenäsuojaimia, että itse valmistettuja kasvomaskeja, mutta ei hengityksensuojaimia.

Selvityksessä on kartoitettu kasvomaskien käyttöön liittyvää tieteellistä tutkimusta. Lisäksi siihen on koottu muiden EU-maiden käytäntöjä ja linjauksia kasvomaskien käytöstä.

Selvityksessä todetaan, että väestön kasvosuojusten vaikuttavuudesta viruksen leviämisen ehkäisystä yhteiskunnassa on hyvin vähän tutkimustietoa. Selvityksen tekijöiden mukaan muiden kuin kirurgisten suu-nenäsuojusten vaikuttavuudesta ei ole tehty satunnaistettuja tutkimuksia.
— Read on yle.fi/uutiset/3-11375853

Lue Ylen artikkeli kokonaisuudessaan oheisesta linkistä

Onko kasvomaskien käytöstä hyötyä?

“Kasvomaskeista käydään kiivasta keskustelua eri puolilla maailmaa. Useissa maissa on kasvomaskipakko.

Onko kasvomaskien käytöstä hyötyä tai jopa haittaa? Tällä hetkellä on hyvin vaikea saada yleiskuvaa ja luotettavaa tietoa asiasta. Myös empiiriset tieteelliset tutkimukset johtavat hyvin erilaisiin tuloksiin. Sama koskee koronaviruksen tarttuvuudesta ja hoidosta tehtyjä selvityksiä” – Lassi Pensikkala Amer Experience Health BlogsBE FIRST BE INTELLIGENT – Follow the latest MULTILINGUAL NEWS

We inform you about Health | Fashion | Travel | Golf | International Business

Kind regards

Eco. Lassi Pensikkala
Founder of Amer Experience
AmerExperience.com | Created at The Pacific Coast of Americas

Studied Economy, Psychology and Sociology at the University of Hamburg Germany. Speaks English, German, Spanish, Swedish and Finnish

[ Microblogs – Short but powerful ]

AmerExperience.com/

International Online Website to buy Finnish Products and Design


Advertisement

As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases. Privacy statement